Pensionär, nyss pensionär!

Ja, men tiden går ju så fort!

Dälden

8 kommentarer

En dag i juni kan utsikten från ovanvåningen mot Östersjön se ut så här. Här kan man vila ögonen och få kraft av naturen.

Ett par hundra meter framför vårt hus finns en liten dalgång: med ett vackert ord en däld. I tre års tid har jag dokumenterat däldens sträckning mellan en grusväg och en radiomast. Här böljar det yttre backlandskapet i några kilometer ner mot havet och bildar smärre dalgångar som fångar upp himlen och vädret i sin skål. Jodå, det var vinter också under de tre åren men nu vill jag bara tänka på den gröna tiden. Oftast stannade jag bilen när jag ändå passerade, en annan gång var jag på promenad eller så cyklade jag dit på några få minuter.

Nära oss har vi ingen vild natur här är den sedan årtusenden tämjd och van att ge av sitt överflöd. Grödan kan vara raps, sockerbetor, vete, korn och havre. Emellanåt vit- eller rödklöver men i år har någon sagt att runt hela vårt ställe ska det bli krysantemum. Det är knappt vi vågar tro på det…ett blommande hav! Vi får se så småningom och må tiden gå långsamt nu!

Lev väl och blomstra!/Agneta

Författare: Agneta Croneld

Rännstensunge från Stockholm som genom att leva själva livet har konverterat till pensionär i Skåne.

8 tankar om “Dälden

  1. Kul och intressant att fotodokumentera utsikten man har eller en sträcka man ofta går. Fina bilder.

  2. Kramar till dig!

  3. Ni bor på en gudomlig plats!
    Kram!

  4. Tänk att ha en sådan utsikt från sitt hus. Tack för fina bilder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s