Pensionär, nyss pensionär!

Ja, men tiden går ju så fort!

Trädgården (33) lite i backspegeln

9 kommentarer

I januari 2020 gjorde jag detta lite summerande inlägg: Vi har ingen vinter i år, inte än i alla fall, det är helt enkelt en enda lång regnperiod! Många gånger säger jag: Så bra för grundvattnet! Rösten börjar bli falskt glättig och jag letar efter tröst i bilder från trädgården.
Jag är ingen klimatförnekare men behöver en strategi för att klara av hur det är just nu. Sommaren 2018 var extremt lång, torr och varm. Hösten 2019 har varit extremt mild och regnig, gråmulen och blåsig.
Vår zon(1) har förändrats på de snart 25 år vi har bott här och är nu mildare. Vi hade vintrar med lite eller mycket snö till och från och nu är vintern mest grön, brun och grå och så blöt förstås. Nu mer har vi en hörna där vi samlar värme med murar. Här är vår marockanska springbrunn och där vi också har olivträd i krukor och fikon i jorden.20190601 murbrunnHär nere syns den nymurade lecamuren som är vitputsad på fotot här ovan. Det lilla sneda trädet är Parrotisa persica, papegojbuske, fast i uppstammad form. Den växer långsamt och eftersom jag lät den stå kvar hoppas jag att den ska sträcka på sig lite till och ger lite vacker skugga här, se så underbar höstfärg!

Har man trädgård tar man givetvis in både blommor och grönt. I badrummet har vi en Malmövas, köpt på Blomsterpigan i Malmö,  som jag ser till att ha blommor i hela året. Pelargoner och bladgrönt fyller vasen under de grå vintermånaderna i övrigt blir det vad som finns. Vasen står sällan tom – utom när den diskas förstås!

Men om man behöver både tröstas och piggas upp så fastnar man ju här:

Röda toner och vackra blad samt växter i krukor hör trädgården till!

IMG_20180702_084428569

Och här sitter mitt andra barnbarnsbarn A, en tidig sommarmorgon, ”herre på täppan” och tittar ut över sina/mina domäner… och äter äpplen!

Nu känns det lite bättre, lev väl och blomstra!/Agneta

Författare: Agneta Croneld

Rännstensunge från Stockholm som genom att leva själva livet har konverterat till pensionär i Skåne.

9 tankar om “Trädgården (33) lite i backspegeln

 1. Hittade hit när jag tittade i läsaren. Så underbara blomster- och trädgårdsbilder och så fint med de små vaserna fyllda med blommor i olika färger. Tack för härlig inspiration!
  Mvh Ulla

 2. Oj, oj, oj så mycket vackra bilder som gav lite tröst i gråmörkret! Och vi har ju mycket att se fram emot! Ljusare har det redan blivit om än mikroskopiskt, jag märkte det när jag hoppade av bussen i Mossbystrand efter första jobbdagen!!
  Och din Malmövas är ju helt underbar!! Jag får lite ”habegär”!

  • Det är tur att det faktiskt blir lite ljusare annars vet jag inte hur det skulle vara vid det här laget. Jag brukar inte påverkas så mycket men den här hösten-vintern tär på något sätt. Tur att det finns avledande sysselsättningar att ägna sig åt!
   Malmövasen säljs fortfarande på Blomsterpigan och förresten kanske Gardeco i Skurup som har samma grossist. Hos BP har den blivit betydligt dyrare sen jag köpte den för några år sedan.

 3. Blomsterpigan Agneta 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s