Pensionär, nyss pensionär!

Ja, men tiden går ju så fort!

Trädgården (21) en lycklig glipa mellan…

6 kommentarer

Det här är en repris från juli 2016, det ser så fantastiskt ut alltihop. Mozart skar vi ner helt och hållet i år, tur att man kan njuta av herr Mozart på bild. Så här skrev jag för snart sju år sen: När sommaren är som bäst är alla funktioner på topp. Solen skiner, temperaturen är precis lagom skön, det regnar om nätterna så att växterna i trädgården inte torkar ut, gäster kommer och man umgås mest utomhus, äter, dricker och njuter, många sover över och glada människor dyker upp på fika…Det är så mysigt att träffas när allt är vackert och alla är lediga – inte bara pensionären! Trädgården bjuder in till samtal och sköna stunder.

Men så i en och annan glipa mellan gäster och alla ruskiga nyheter måste man vila, lyssna på fåglarna eller tystnaden och sitta ner en stund. Att det är lite molnigt hindrar inte mig från att lägga mig i vilstolen och beundra rosen Mozart och annat som blommar. Då tänker jag absolut inte på vad jag borde göra i trädgården, jag  vilar och njuter helt enkelt.

SONY DSC

Eller så strosar jag runt och är glad för alla fina stunder som sommaren hittills har bjudit oss. Gör inget direkt nyttigt, har inget mål för strosandet och inte heller några krav på mig själv. Jag kanske hämtar en kopp starkt kaffe och sätter mig en stund på ett annat ställe.

SONY DSC

Här kanske. Tittar lite på spaljépelargonen Platinum som är uppbunden under gullregnet. Platinumpelargonen har inte riktigt trivts här  ute i det något svala julivädret. Den längtar efter sol och värme, tror jag. Den kanske måste vila lite, precis som jag, men visst den borde få ny och gödslad jord – jag snuddar vid tankarna men måste inte! Strosar nog hit…

SONY DSC

…till det röda parasollet i stället och så njuter jag säkert av all grönska och av röriga, nå, ja, men andra mer underbara rabatter. Troligtvis står jag en stund och sippar på kaffet innan jag går vidare till en vacker bänk som finns på andra sidan en grön och blåblommande växtvägg. Om jag sätter mig så växer en Hedera ‘Goldheart’ bakom mig, förmodligen tittar jag åt ett annat håll och njuter av Rodgersians stora vackra blad och allt det andra, det som finns i minnet från andra delar av trädgården, och det som som fångar ögat från den här platsen! Jag är lycklig, utan både krav och måsten, mitt bland det gröna i min lilla bubbla och har väl inget behov av att lämna den – inte nu i alla fall! Så mycket vackert det finns!

Jag föreställer mig att detta är något som jag skall vara mycket tillfreds med; att ha tillgång till ett sinnelag som tillåter mig att sitta, strosa, sniffa och och njuta av det som finns här OCH att det finns här just för att vi finns här. Det var ju mest trista grönytor, risiga ölandstokar, skrot och skräp när vi första gången gick här och nu…nu är vi stolta och kan ta emot de olika familjerna omkring oss, vänner och andra som vill komma! Igår gjorde jag några vandrare glada genom att ropa in dem från vägen utanför…det är ju så sällan det går någon förbi här! Vill ni se trädgården? ropade jag!

Allt gott till er!/Agneta

Författare: Agneta Croneld

Rännstensunge från Stockholm som genom att leva själva livet har konverterat till pensionär i Skåne.

6 tankar om “Trädgården (21) en lycklig glipa mellan…

 1. Jaaaaa tak, vi vil meget gerne se haven – og måske drikke en kop god, stærk kullekaffe 🙂 ………. men nu bærer skibet os mod danske kyster, hvor vi skal plaske rundt den næste måndes tid.

  Ja du, det er en gave at kunne værdsætte alt det smukke rundt om os – og det har du meget af, du har al mulig grund til at være fornøjet med Jeres skaberværk.

  Skål i kaffe for endnu mange liflige hvilestunder i denne generøse årstid og et par varme, sommerlige bamsekram fra Råå

  • Ha det bra på segelturen! Må solen lysa över er och jag vet K också du njuter det vackra så fyll hela sinnet med hav, horisonter och mjuka böljande kuster! Lite rött vin eller en kall öl o ngt gott att äta när man avslutar segeldagen i sittbrunnen i en fin hamn önskar jag att ni får uppleva många gånger! Knus från Sydkusten!

 2. Åh, vad jag blir glad av att läsa om ditt strosande och njutande i din trädgård! Visst är det härligt! Just nu ”tankar” jag sommar att använda vid gråare tider. Det är så njutningsfullt att bara vara, blunda och lyssna på alla sommarljud och njuta av det som just nu blommar och är vackert! Ha det gott i din trädgård! Kram

  • Tänk att jag smittar glädje! Det är ju inte det sämsta precis, det gäller just att tanka ljuset, tystnaden o trädgårdsglädjen inför kommande tider! Vi är nog bra på det! Ikväll är det magiskt, kunde inte tänka mig att vara i vävstugan ikväll…sitter ute i den sköna kvällen!

 3. Jag längtar till de här strosardagarna i sommar. Just nu är det kallt och för mycket måsten som ännu inte är gjorda. Men den tiden kommer också!

  • Ja, man vill oftast ha allt klart innan man tillåter sig att bara strosa genom trädgården MEN jag tror att jag får varva arbetet med strosandet. Annars blir trädgården bara en arbetsplats och det vill jag inte. Skönt att vi inte har någon chef som bestämmer hur vi ska göra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s