Pensionär, nyss pensionär!

Ja, men tiden går ju så fort!

Det ordnade sig!

3 kommentarer

Sommaren pågår eller kanske kan man säga går på, stövlar iväg eller snarare hastar vidare. Jag försöker ta tillvara varje dag och njuta av allt fint utan att beskärma mig över ogräset och djungeln i trädgården. Det går faktiskt riktigt bra! Vi har haft många gäster i år och det nästan som före pandemin. Än orkar vi, tänker jag, vill man så kan man! Men en liten funderare fick jag.
Tänker tillbaka nån månad så där: Vid ett tillfälle skulle våra gamla vänner ordna med kvällsmaten, det skulle komma två gäster till och mitt yngsta barnbarn var redan hos oss. Vi skulle alltså inte bli fler än sju runt bordet. Våra vänner bakade bröd och förberedde en efterrätt. Det skulle bli en varm kväll och vi hade retsina hemma, vi hade redan bestämt att en grekisk sallad skulle bli perfekt. Jag sa att vi hade allt hemma som behövdes! Det var bara att … jag måste haft stillestånd i skallen; det fanns varken basilika eller oliver och olivoljan var så gott som slut! Det var så olikt mig att inte ha koll. Åldern? Värmen? Nån sorts stress? Fyra kilometer bort fanns räddningen! Färsk basilika fanns inte i affären men smulad torkad basilika fick duga, nä, inte alls samma som färsk men vadå!? Jag bannade ändå mig själv som inte kommit mig för att så fröna som låg i sin obrutna påse.

På väg hem från affären, i ilfart, näää, så kör inte jag, så tänkte jag att allt det här bara är lyxproblem sen räknade jag upp allt som är gott och fint. Vännerna tog vid när jag kom hem, jag la mig på rygg en stund, och allt blev bra! Det blev den vackraste måltid man kan tänka sig! En uppriktig eloge till kockarna!

Lev väl och ta det lugnt, allt ordnar sig!/Agneta

Författare: Agneta Croneld

Rännstensunge från Stockholm som genom att leva själva livet har konverterat till pensionär i Skåne.

3 tankar om “Det ordnade sig!

  1. Hjärnsläpp drabbas man av med jämna mellanrum och jag blir så stressad av detta. Men i backspegeln kan man se att det alltid har ordnat sig! Så man borde lära sig……
    Kram

    • Ja, det kan man tro att man ska lära sig… Stressen som kommer med rädslan att glömma eller att ha glömt något är jättejobbig. Men nu när jag har skrivit av mig om detta så kanske jag slipper uppleva samma grej igen! Fast det tror jag inte på! Karin, det ska nog bli bra med tiden – man får försöka vänja sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s