Pensionär, nyss pensionär!

Ja, men tiden går ju så fort!

Paeonia lactiflora ‘Coral Charm’

6 kommentarer

Vissa pioner är så mycket mer än de flesta – i alla fall storleksmässigt. När den här storblommiga varianten växte som mest i våras var jag inte i form för något som helst trädgårdsarbete.

Raringen fick inget som helst stöd i livet och därför lutar den sig nu mot vad som gives. Nordisk stormhatt och Davidsolvon är väl inte det sämsta. En annan knopp, som är på väg att slå ut, lutar sig åt ett annat håll och har hamnat mitt i Gillenian. De här stora och maffiga pionerna behöver verkligen stöd. Nu är det för sent de långa stjälkarna har böjt sig av blommornas tyngd och går inte att räta ut. Nästa år ska jag…

Man man kan inte ens se skymten av min utsträckta hand. Jag ska nog mäta diametern och den som är road att gissa och svara kan ju göra det! (P. Coral Charm heter den, iaf köpte jag den som CC.)

Lev väl och blomstra!/Agneta

Författare: Agneta Croneld

Rännstensunge från Stockholm som genom att leva själva livet har konverterat till pensionär i Skåne.

6 tankar om “Paeonia lactiflora ‘Coral Charm’

 1. Hur mycket regn tål den där jätten innan blomman ger upp och ramlar av? Pioner borde väl nästan stå under ett paraply regniga dagar!

  • Den är rätt seg faktiskt och bladen regnar nog bara av om den är överblommad. Men en våldsam hagelskur kanske skulle vara slutet förstås. Då får man längta och vänta till nästa säsong!

   • Just nu regnar det rätt ordentligt här på Söder. Ett sådant regn brukar slå knock-out på min systers pioner nere på Södertörn. Hoppas de inte slagit ut ännu, de var på gång i måndags men kan de hålla sig lugna några dagar till bör de klara sig om vi nu går in i nästa torrperiod.

   • Jag har ju en speciell klistermetod när jag skapar mina pioner. Det gör dem mycket hållbarare än andras, må du tro?! Skämt åsido, kul att höra om din syster jag minns ju inte något syskon till min klasskamrater på högstadiet mer än Lotta då och hon har också en syster. Här har det varit en riktig sommardag långt ut på kvällen. Vi satt länge på verandan och uppskattade läget.

 2. Dom är ju vackra hur som!! Om man ser med ”förlåtande” ögon så fixar naturen till det bra själv.
  Jag tror att blomman är 27 cm.
  Ha det bra i din härliga, kraftgivande trädgård!

  • Jag noterar 27 cm. Jag har några förslag på FB också – återkommer alltså!
   Ja, ja, ja! 🙂 Igår var jag så pigg och stark halva dagen och sen tog jag liksom slut men var inte utpumpad men kunde vila och gå runt och ha det bra. Utan att tänka på allt jag borde! Mot kvällen satte jag några Cosmos som rara Åse har drivit upp. Jag är väldigt nöjd med allt som blev gjort. På fm tog vi ner ett hasselbestånd nere i trädgården. M fällde och jag tog allt som skulle till stora komposten. Platsen blev helt förändrad och katsuran fick mer ljus och rum för sina grenar och har ju blivit ett fint lagom stort träd. Det var nog det första träd jag skaffade till vår trädgård (2002). Ha det härligt själv, Karin!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s