Pensionär, nyss pensionär!

Ja, men tiden går ju så fort!

Gammalt och omtyckt

6 kommentarer

Varför sparar vi på gamla grejer? Det handlar absolut inte om att sakerna vi sparar kan vara värda någonting. De har något annat sorts värde! Många människor har hållit i dem och använt dem i sitt hem eller på sitt jobb, de är dekorativa och har fin form. På en hörnhylla i köket har vi en del saker som vi bara sparar på för att vi gillar att titta på dem. Förvaring från förr kan vara charmerande och estetisk.

Bleckburkarna som det står kaffe och socker på är slitna och anonyma men så härliga. Jag var med om att rädda dem ur ett hus som skulle rivas. De var lämnade åt sitt öde kan man säga. Kanske är de mer än 100 år gamla. Den runda burken har vi te i, den är minst 100 år gammal. De bruna glasflaskorna köpte jag för mer än 50 år sedan då apoteket Bävern i hörnet av Hornsgatan-Ringvägen i Stockholm skulle stängas. Jag har ingen aning om hur gamla de är men jag tycker de är så fina. Högst upp på hörnhyllan finns diverse förpackningar och annat. Av en händelse såg vi en rolig lampa i Stockholm för många år sedan. Den passar fint i vårt lilla köksfönster. Vi tyckte den blev pricken över i:et på den platsen. En broderad kaffeduk blev gardin ett tag men sen tröttnade vi på den… någonting annat kommer eller så blir det en smörblomsgardin igen i sommar, det var några år sen vi hade en sån. Vi får se!

Lev väl och blomstra!/Agneta

Författare: Agneta Croneld

Rännstensunge från Stockholm som genom att leva själva livet har konverterat till pensionär i Skåne.

6 tankar om “Gammalt och omtyckt

  1. Det är som du säger, vissa saker är bara fina och värda att bevara. Andra saker har en historia som betyder något för en och därför värda att bevara. Andra saker kan vara nya och tilltala en av någon anledning. Det som inte tillhör dessa kategorier kan kanske benämnas ”gammalt eller nytt mög”.

  2. Jag gillar också gamla burkar. Och vilken rolig lampa. Gardiner av smörblommor är så fina! Det hade jag ibland när vi bodde på landet. Men det var innan bonden slutade slå ängen och den växte igen med skräppor och älggräs.

    • Jag har en gammal mycket sliten plåtburk som det står MJÖL på men text och dekorationen är så slitna att de knappt syns. Just där ser man att någon för länge sedan gång på gång har tagit tag i burken på samma sätt, tummen på ena sidan och fler fingrar på den andra. Runt den burken snurrar min fantasi ibland.
      Den första smörblommegardinen hade jag i Örebro i början av 70-talet. Sen har det hänt då och då under årens lopp. Det gäller att hitta ett ställe där det växer ordentligt med smörblommor. Nu var det ett tag sedan, vi får se när det närmar sig!

  3. Ja, så är det! Vissa saker blir liksom besjälade. Själv har jag passion för hattar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s