Pensionär, nyss pensionär!

Ja, men tiden går ju så fort!

På vift (6)

10 kommentarer

Nästan det sista jag gjorde var att titta på två mycket bekanta applikationer som hängde i köket hos våra vänner B o W. De är gjorda av min allra käraste Lotta L i början av 80-talet. Då var vi familjemedlemmar i en storfamilj i Viby och jag minns när L jobbade med stora och små bilder för en utställning i Askersund och nu hänger de här två kopparna med te och kaffe i Nyköping. Så kul!
Sen tog vi farväl av våra värdar ute vid bilen med ett glatt: -Vi ses igen och tack för allt!
Väderprognosen för dagen var halvbra men framåt eftermiddagen skulle det regna mycket. Körplanen var: Sörmland, Närke, Värmland och till kvällen hade vi bokat rum på Stadshotellet i Åmål – alltså Dalsland. Vi skulle vara i Karlstad före klockan två var ambitionen men hyfsat tidigt kom vi frukostmätta iväg . Vi hade alltså gott om tid. Det blev småvägar först, sen lite större och när vi närmade oss vägen söder om Hjälmaren började vi tänka på vänner som bara bodde några mil bort ifrån vägarna vi körde. L o P i Brevensbruk hej,hej! E i Hallsberg, hej på dig! L o M i Vretstorp, men hallå där, Lotta, dina gamla koppar i engelskt porslin finns i Nyköping! Och sen slutade vi heja, det skulle bli alldeles för många hejhej medan vi körde söder om Örebro för att komma till snabba E18.

På FB hade jag sett några lockande foton från Tant Grön i Vintrosa, vi hittade dit för en fika och körpaus. Mycket mysigt ställe på alla sätt och vis och minsann köpte jag en fin ljungfärgad linkofta också innan vi körde vidare. Milen rann på och väl en bit in i Värmland stannade vi på en trevlig rastplats vid en liten sjö med barrskog runt omkring. Javisst, så ser ju naturen ut i de här trakterna. Det ösregnade och vi satt kvar i bilen och åt de goda pizzabitarna som vi inte hade orkat äta upp kvällen innan på Bryggerier i Nyköping. Mätta och nöjda körde vi sen raka vägen till det gamla dansstället Sandgrund i Karlstad. Klockan var fem över två och nu hade vi nästan två timmar på oss för att äntligen få se Lars Lerins stora akvareller!

Lev väl och blomstra!/Agneta

Författare: Agneta Croneld

Rännstensunge från Stockholm som genom att leva själva livet har konverterat till pensionär i Skåne.

10 tankar om “På vift (6)

  1. Fin reseberättelse.

  2. Nä men nu blir jag riktigt avundsjuk! Både en ljungfärgad linkofta och så Lars Lerins akvareller på det……… Ser fram emot nästa avsnitt!

    • Jag saknade dig i vävstugan i torsdags! Jag hade visserligen inte koftan på mig men jag tror att du skulle gilla den. I vävstugan måste man vara lite arbetsklädd, man vet aldrig när man behöver krypa in under vävstolen… Lars Lerin ja, ja, det kommer i nästa rapport från vår resa. Den tänker jag publicera i morgon, söndag. Så är i alla fall planen.

  3. Fina textila bilder! På stadshotellet i Åmål har jag bott en natt för länge sedan. Det är kul och intressant att komma till orter som tidigare bara varit ett namn på kartan. På konstmuseet här i stan finns en akvarell av Lars Lerin. Det ger mig nästan lika mycket att försjunka i den som att se alla verken på Sandgrund.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s