Pensionär, nyss pensionär!

Ja, men tiden går ju så fort!

Trädgården (38)Mitt i mars

9 kommentarer

Nu är det tid för julrosor och snödroppar och andra vårblommor som manas på av det tilltagande ljuset. Vi har några olika sorters snödroppar i trädgården och den med de breda bladen är nog den som jag beundrar allra mest. Den här står lite dumt vid en buske, men det var bra idag, för alla av samma sort var riktigt smutsiga av som jord som stänkt upp på dem. Den har ännu inte nått sin fulla höjd. Jag kan inte säga vad den heter, tyvärr svarar den inte ens på mitt vänliga tilltal.

Men jag har en finfin bok om snödroppar och i bästa fall kan jag identifiera min vackra när jag har fördjupat mig.

Visst är de här sista blommorna alldeles alldeles underbara!?

Lev väl och blomstra!/Agneta

Författare: Agneta Croneld

Rännstensunge från Stockholm som genom att leva själva livet har konverterat till pensionär i Skåne.

9 tankar om “Trädgården (38)Mitt i mars

 1. Trevligt, jag är imponerad! Själv kan jag bara bidra med en (1) snödroppe som har kämpat sig upp i min odlingslåda utanför huset. Men det kanske tittar upp några till. Tänkte det kunde vara trevligt med lite tidiga vårblommor att titta på, innan lådan ockuperas av nyttigheter som man kan äta upp.

  • Bra att du har möjlighet att odla i låda, kan du gräva ner snödropparna någonstans innan salladen och spenaten tar över platsen? Synd att slänga snödroppar.

   • På något sätt skall jag väl kunna rädda undan lökarna till i höst, hoppas jag. Vi får se, jag är väldigt vilsen som odlare.

   • Men jag har ett förslag…när man planterar om snödroppar tar man upp dem ”in the green” medan de ännu är gröna och tar en mindre låda eller kruka med jord o planterar där i. Sen gömma, glömma under en buske eller liknande. I höst när du har skördat det ätbara placerar snödroppskärlet bara lite nersänkt i jorden…

   • Tack för tipset. Det finns ju faktiskt en lämplig buske i själva lådan, nämligen en salvia som har hållit ut i tre år nu tror jag, och som jag måste klippa kraftigt för att den inte skall kväva den närmsta omgivningen. Den kunde ju fungera som lök-skydd.

 2. Helt fantastiska blommor!!! Jag har tyvärr inte så många av dom, varken snödroppar eller julrosor, men jag njuter av de få jag har!
  Nu är det verkligen tid för att leva väl och blomstra! Och njuta av det!

 3. Underbart med alla dessa vårblommor man nu börjar se på bloggarna.
  I södra Finland har vi inte sett dem än, men vips dyker de upp – behöver bara vara värme några dagar 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s