Pensionär, nyss pensionär!

Ja, men tiden går ju så fort!

Vinterlovsläger 2021

15 kommentarer

Som farmor blir man glad när tolvåringes pappa säger: Han åker tåg hem själv och packade väskan för att kunna stanna två dar om det är okej för er?!
Gissa! Vi vinkade hej då till hans mamma och pappa: Här i huset håller vi fortsatt avstånd. Undviker att vara nära och tar svängar om varandra inomhus. V är suveränt bra på det vi har ju inget chateau med stora ytor att svänga sig på.

Det här älskar unga att göra idag och om man är uppkopplad, har utrustning och kan hitta några kamrater att spela med så kan man tävla mot andra grupper.
Jag har lyssnat på deras samtal och inser hur engagerade de blir och att de har en social gemenskap samtidigt är det ingen tvekan om.

När det blev dags att åka hem enligt hans ursprungsplan så ville han alltså stanna längre! Bra betyg för en farmor, skrev en vän till mig. Min man medverkar förstås till trevligheterna också! Victor och jag har inte kunnat laga mat ihop som vi brukar och det är riktigt tråkigt för oss båda. Men beställa en krämig Pasta a la carbonara gick bra eftersom vi hade ingredienser hemma. Igår kväll bakade Victor fröknäcke själv med lite uppmuntrande support från mig. Kvällste med provsmakning vid tiotiden är väl bra lägerverksamhet?

Victor har varit här på olika slags läger genom åren. I somras sov vi på distans i Kråkvinkeln – vårt uterum. Då låg vi på natten och hörde alla ljud utifrån och jag berättade om en gång när jag var 16 år och åkte vilse på skidor på Södertörn i smällkalla februari. När vi skulle sova igår låg jag på en tillfällig madrass en bra bit från honom och då berättade jag om flera tjattrande söta små apor som stal vår mat ur en buss i Amboseli, Kenya. Sen berättade jag om att tälta på samma ställe och se Kilimanjaros snöklädda topp från tältöppningen zzzzz jag fick inget svar på frågan ”sover du” zzzzz Här var det tyst och mörkt utomhus och nymånen halv.
Ett par dagar har vi ägnat åt att klippa våra 14 pilar längs vägen. Vart tredje år gör vi det och Victor var med och jobbade en del.

Somliga är lite som tjuren Ferdinand, gillar att titta och sniffa på blommorna – snödropparna tittar upp!

Vilka dagar vi har haft och vi tog fram ett spel som är mer är 1500 år gammalt, nej, inte vår spelplan i sig utan det har spelats sedan 400-talet eKr. Det är ett nordiskt spel och heter Hnefatafl och är ett strategispel. Jag är dålig på såna spel men Victor är suveränt bra. Jag behöver inte ens låtsas att jag blir besegrad, Jag BLIR besegrad av mitt barnbarn gång efter annan, trots att han faktiskt förklarar hur jag ska tänka… Jag har aldrig varit bra på schack eller liknande men tycker det är kul att försöka vinna och Victor ( namnet betyder segrare), han tycker om att vinna!

Vi har haft mysiga kvällar med hemmabio! Nu för tiden kan också vi som bor på landet ordna det, lite tilltugg och kanonljud så blir det bra . Victor gjorde en specialfåtölj av två fåtöljer. Ikväll ska vi se Jurassic Park IV en varje kväll har det blivit! Men i morgon blir det andra bullar, utflyktbullar i ryggsäcken för vandring mot Öresund och fika på något vackert ställe!
Victor hälsar till alla som läser, han har godkänt text och foton.

Lev väl och blomstra!/Agneta

Författare: Agneta Croneld

Rännstensunge från Stockholm som genom att leva själva livet har konverterat till pensionär i Skåne.

15 tankar om “Vinterlovsläger 2021

 1. Låter ju som ett toppenlov för alla inblandade!
  Vilken energikick att få njuta av! Att ha sitt barnbarn på besök.
  Och så vårlikt det ser ut på bilderna dessutom.

 2. Men vad roligt att höra att du fick ha Victor på besök! Härligt att man kan göra det så mysigt för sig i dessa tider. Jag förstår att ni har njutit.

 3. Tack för att vi fick vara med! Så trevligt ni verkar ha haft det. Vilket jobb med pilarna!!!
  Hälsa Victor och tacka!

  • Tack, han är hemma nu. Jag önskade en vandring idag i Hilleshögs dalar med gott fika nere vid Öresund. Fantastiskt väder o härligt sällskap. Sen körde vi hem Victor. Han slapp tågresa. Hans ord: Borta fest hemma bäst!
   Agneta

 4. Vilket trevligt sportlov!

 5. Så härligt att få rå om sitt barnbarn några dagar lite mer på ”riktigt”, och så mysigt ni verkar ha haft. Själv får jag nöja mig med att stå vid sidan och titta när det spelas fotbollsmatch, och efteråt brukar vi faktiskt kramas lite i smyg (men berätta inte det för någon!). 🙂

  • Jo, du, det är mycket mysigt att efter lång barnbarnstorka att få vara tillsammans. Några kramar vågade vi oss inte på utan försökte att hålla distans. Det är svårt att spela spel och backa mellan dragen men kul hade vi.
   Jag behöver inte berätta något för det gjorde du själv! Jag kan hålla mun jag! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s