Pensionär, nyss pensionär!

Ja, men tiden går ju så fort!

Novemberpytt

3 kommentarer

Om vi måste vara hemma ännu mycket mer så kan man lika gärna gilla läget och försöka gör något bra av det. Vi har invigt Lilla Galleriet på vår gästtoalett. Vi två minglade givetvis omkring med våra glas och åt snittar i parti och minut. Jag hittade ett gammalt broderi, broderat med sytråd (!) som jag sydde till en lägenhetsdörr på Björngårdsgatan i Stockholm. Det var när jag flyttade hemifrån 1968 och var ihop med den unge mannen som skulle bli far till Andreas och Hanna. Det var rätt slitet i trappuppgången men den här ”skylten” gjorde alla så vänligt sinnade. Märken av häftstiften finns fortfarande kvar och textilen lite fläckig men det är jag också.

Den satte vi på dörren med en ny sorts dubbelhäftande produkt som inte ska lämna märken efter borttagning och tom skulle gå att använda igen.

Träsnittet, Andjäkt, är fyndat på loppis för fyrtio kronor. Mannen som har förfärdigat det var värmlänning och född 1896, han var litteraturhistoriker och skrev böcker och avhandlingar. Jag undrade vilken stad som var avbildad av en herr Holmberg och la ut frågan på FB. Och se då svarade mitt äldsta barnbarn Josefin att hon trodde det var Smedjegatan på öster i Jönköping! TACK! Vi är nöjda med det lilla galleriet och tänker byta ut bilder och sånt efter hand, tror vi. I lilla vasen är det alltid blommor till gäster… dessa är vissna sen länge. Klematis från Österbotten.

Vi går promenader och jag försöker ta mig i kragen för ett mer ihärdigt gympande med Sofia på SVT play. Det är ju så bra övningar. Sommargympans alla program har jag gjort flera gånger, nu måste jag börja med hemmagympan med Sofia som är nya program.
Tröskeln måste besegras först!

Jag jobbar nästan varje dag med mitt skrivprojekt och läser högt för att höra om texten bär. Min man lyssnar, hänger med och hans skratt hör jag på rätt ställe, och då känns det fint.

Huvudsaken nu är att inte gräva ner sig. Att tänka negativt är inte bra eftersom hjärnan blir van vid det och vill tänka samma sak om igen.

Lev väl, tvätta händerna, håll avstånd och så glömmer vi Tru…!

Agneta

Författare: Agneta Croneld

Rännstensunge från Stockholm som genom att leva själva livet har konverterat till pensionär i Skåne.

3 tankar om “Novemberpytt

 1. Dejlige billeder, ikke mindst det sidste, det oser af hjemlig harmoni.
  Programmer kan jeg byde ind med, styrke, smidighed, kondition, kredsløbsforbedrende, inflammationshæmmende, livsforlængende – der mangler nogle vejledninger i mental viljestyrke og tærskelforcering, så skulle den vinter være på plads!
  Mere på mail 🙂

 2. Jag håller med om att det sista fotot är bra. Jag är helt uppslukad av att läsa för M.
  Tack, för ditt brev också, så trevligt att få en stund med dig. Jag ska svara på det men är ärligt inte så förtjust i att tala med bild, gjorde det när min son med familj bodde i Thailand – men du vet jag är inte ens bekväm i telefon!
  Så klart kommer du över tröskeln och kan hitta lust för ditt genomtänkta program. Jag nyttjar Hemgympa med Sofia på SVT-play i alla fall har jag klätt om några gånger men sen försvunnit i ”skrivardimman” inte bra – men snart!
  Hej så länge!

 3. Vi bliver i bogstavernes verden – ikke så dårligt 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s