Pensionär, nyss pensionär!

Ja, men tiden går ju så fort!

Bokstavsbrist och brist på fakta

6 kommentarer

En lätt hörselnedsättning kan göra livet lite roligare om man är på rätt våglängd för att upptäcka den humoristiska dimensionen av att åldras. I ett nyhetsprogram för ett bra tag sedan pratades det om att det var bokstavsbrist i Sverige! Nä, men, så besvärligt! Vilka missförstånd detta skulle kunna leda till. Vad hade de pratat om egentligen? Jo, förstås bostadsbrist i Sverige; bokstavsbrist hade varit något mer abstrakt och kanske inte så jobbigt som att vara bostadslös. Bättre bokstavslös än bostadslös… kanske.

20190506 vårvy 2

När jag veckohandlade så stod det en liten skylt intill gurkorna: ”Brist på svenska gurkor” en text lätt att förstå men med brist på bokstäver… blev det i min skalle ”Brist på svenska urkor” ja, det är självklart att urkorna är utdöda sen länge!
Och om det nu är brist på just G så har vi knivar och afflar att äta med och vi äter lass i stora lass och man arvar ihjäl sig och köper odis och ud vet vad!… På liknande sätt har jag lekt sedan jag var barn.  Man var van att vara ensam och ha lite tråkigt, att leka med ord och språk blev ett billigt nöje för barnet Agneta

20180515 Vas med syrénkvistar

I ett program på P1 var det en urgammal inspelning där Werner Aspenström hälsade på hos en annan poet och jag hörde honom säga ”…jag står här med ett antal vikter och har nu gått runt och tänkt på var de kan passa in…”  (innehållet var ungefär så). Jag fick en rolig bild i huvudet även om jag snabbt fattade vad han menade.
Det där är lite oviktiga saker eller ska jag skriva odiktiga saker!? Viktiga saker väger tungt.

20180610

Nu är det annat av stor vikt; om dikt och verklighet; politiker och andra tyckare som är faktaresistenta och svänger sig med felaktigheter och falska påståenden utan att bli motsagda. Min man och jag vill höra radio- och se TV-program där man konsekvent bemöter en massa falskt tyckande med riktiga fakta såna som det finns belägg för.

IMG_20180618_120802890

När någon med emfas påstår att kriminaliteten  Malmö är värre än någonsin ska det bemötas med dessa riktiga fakta: Brottsligheten i Malmö är den lägsta sedan början av 20-hundratalet!
Det visste du kanske inte men det är statistiska fakta som går att kolla!

IMG_20180712_183939948

Men hur låter det? Hur beskrivs läget? En undersökning, som polismyndigheten har genomfört, visar att oron för brott däremot har ökat. Vems är felet att den känslan breder ut sig och att människor blir oroliga i onödan. Uppmärksamheten för kriminalitet  har ökat i takt med de politiska vinster man tror sig vinna. Kriminalitet och invandring  diskuteras på alla plan i våra medier av journalister, ledarskribenter, lobbyister, politiker och andra publika personer och många av dessa bara tror och tycker utan att ha koll på fakta! Alla springer åt samma håll verkar det som och man upprepar varandras vanföreställningar.
Medvetet dristar de sig att fara med osanningar och blir inte motsagda med raka fakta.
Det finns en växande grupp människor som baktalar det mesta i samhället och deras agenda är att göra vanligt folk rädda, beskylla invandrarna för allt, och samtidigt kasta en massa skit på polis och lärare. Detta för att själva påverka vårt lands styrning åt ett mer ungerskt eller polskt håll!?

Det är dags att protestera mot denna nersvärtningen av vårt land. De flesta människor är väl ändå inte resistenta mot fakta.

20180525 Blåregn Formosa

Lev väl och blomstra!/Agneta, och kram alla som hängde med i krumelurerna mina!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Författare: Agneta Croneld

Rännstensunge från Stockholm som genom att leva själva livet har konverterat till pensionär i Skåne.

6 tankar om “Bokstavsbrist och brist på fakta

  1. Många intressanta tankar! Som vanligt! Lev väl och blomstra du också!

  2. Det kan vara kul trots eller tack vare lite hörselnedsättning 🙂
    Bra tankar om kriminaliteten, m.m. som jag håller med dig om.

  3. Du har så rätt, min vän! Ofta känner man sig maktlös i den här förvrängda debatten. Men ett kan man göra, precis som du är inne på: fråga efter fakta så att man tar udden av de där svepande ogrundade påståendena. Påverka i de sammanhang man är. Våga det även i bekantskapskretsen, så fort det kommer grumliga kommentarer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s