Pensionär, nyss pensionär!

Ja, men tiden går ju så fort!

Victors sommarcamp 2019

7 kommentarer

Nu tänker jag tillbaka på den kvällen då vi låg i gubbasängen bredvid varandra. Mitt yngsta barnbarn och jag sida vida sida. Han är elva nu och stora grabben och vi var rejält trötta efter att ha varit aktiva hela dagen. Vi hade släckt lamporna vid elvatiden och här på landet blir det verkligen mörkt när månaden heter augusti. Vi småpratade lite och spelade WordFeud med varandra och jag fylls av en stor värme – lycka! Bättre än så här kan jag inte ha det.

Med enkla medel ägnade vi oss också åt lekfulla hemmasporter; Darttavlan kom fram ur gamla garaget, jisses så mycket matte det blev då; likaså kom krocketspelet fram igen, badmintomgrejerna och bocchian. Allt blev använt och ibland makade vi ihop våra egna regler för att de passade bättre. Roligt var det för oss båda.

WF är ett av spelen vi roade oss med på mobilerna men också en modern variant av Monopol. Monopoly som har kortläsare och bankkort för varje spelare, det är kul och rappt. Ibland hinner liksom min hjärna inte riktigt med när V registrerar köp och annat med hjälp av kortläsaren – men jag tror faktiskt inte han luras. Det måste vara en kombination av tur och skicklighet för att man ska vinna.

Under fem hela dagar med varandra hann vi med väldigt mycket. Som vanligt lagade vi mat tillsammans flera gånger och vi bakade både fröknäcke och långjäst matbröd. Mitt under knådandet kom ett glatt: Det här är ju roligt!
Roligt att få med sig egenbakade bröd hem efter sommarlägret…

Tre olika typer av ban- eller äventyrsgolf hann vi med. Först den gamla vid Granhyddan i Beddingestrand. Mysigt och välskött är det där och lagom många andra spelande.

Den andra banan låg i Folkets Park i Malmö, se här nere, varje bana var inspirerade av en plats eller byggnad i Malmö. Men-se-där-ja, en farmor hukar sig inför slaget.

Äventyrsgolfen här ovan ligger intill Öresund vid Gröningen i Helsingborg. Det är en riktigt rolig och utmanande bana med vattengravar och allt. Den där bangolfsåldern, som V är i just nu, är också bra för alla åldrar. Jag trivs med variationen och att man inte måste vara i toppform för att nå hyfsat resultat ibland, tralla-la!
Vi avslutade sommarlägret i Helsingborg med diverse andra aktiviteter där. Sånglektion, äta på restaurang och inte minst titta på storebror Pontus vars sommarjobb i Fredriksdals trädgårdar har varit att spela rolig och informativ vandringsteater om sjukdomar och hälsa.

Och passa på att fota blommor. Sådan farmor sådant barnbarn!

Jag tänker att Victor i framtiden, i något sammanhang, kommer att säga: Min farmor lärde mig i alla fall att hantera en riktig kinesisk kockkniv!
Jag tycker mycket om våra tvåmansläger och vet att de är till nytta och nöje för oss båda. Fast jag har ju inte precis  frågat efter en utvärdering – den ser jag direkt i stället!

Lev väl och blomstra!/Agneta

Författare: Agneta Croneld

Rännstensunge från Stockholm som genom att leva själva livet har konverterat till pensionär i Skåne.

7 tankar om “Victors sommarcamp 2019

  1. Det ser så dejligt ud – en medfarmor deler din glæde!

  2. Härlig läsning!!

  3. Vad gott att höra! Ville förmedla något men är aldrig säker på att det går fram.
    Snart ses vi! Agneta

  4. Oj, så mycket kul ni haft tillsammans! Såna stunder är guld värda! Som du kan plocka fram ur minnet, när helst du vill och har behov. Så härligt för Victor när han blir äldre att minnas allt fint och roligt ni gjorde tillsammans under sommaren!❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s