Pensionär, nyss pensionär!

Ja, men tiden går ju så fort!

Trädgården (31) Sommartider hej, hej!

10 kommentarer

När vi går genom trädgården en sådan här solig dag badar vi i doften av alla stora schersminbuskar som finns här.
Vi har haft hur mycket tid som helst! I mars och i våras såg vi massor med dagar framför oss, så det blev härligt långa frukostar och så ut en timme här och där men när vädret var sisådär; asch, vi jobbar inte i trädgården idag – inte i den blåsten, inte i regnet eller kylan… Men plötsligt blir det snärjigt på något sätt; ändå detta, asch, vi gör bara den här rabatten nu och lite senare tar vi det andra; vad vi orkar med och det vi vill! Så blir det, man ska väl inte förta sig när man äntligen är två om att dela pensionärstiden. Man måste ju hinna fika och njuta också!
Och plötsligt är det juni…med digitalis, vallmo, pioner och alla andra knoppar.
IMG_20190613_145442595_HDRDet har verkligen varit mycket växlande väder. Vi har mycket kvar för att kunna säga att vi har en vårdad trädgård men en frodig trädgård kan vi säga att vi har! Den tänkte jag visa nu. Det har liksom sprutat upp grönt ur jorden och en hel del av det blommar också!

20190607 entresidan

På bordet finns alltid något att fästa ögonen på, trappan till huset ligger till höger och murrevan den lilla rara har snart spridit sig runt hela huset. En glädjespridare alltså. Se här nere kommer den runt hörnet från blåsiga entrésidan och bäddar in stenarna fint.

Alla bilder är inte dagsfärska  utan kan vara från början av juni och framåt! Nävorna blommar så fint nu och binder ihop rabatterna. Ingen bild på det men jag tog in nävor och rosor när vi skulle ha gäster.

Här en pyttevideo på Crocus rose, en Austinros som jag såg hade slagit ut just i dag!

Rosorna har så många knoppar att jag faktiskt aldrig har sett på maken!

Jo, senast när jag såg honom var han på garagetaket. Där ska vi sätta upp solceller och nu har  det röjts runt byggnaden – sånt som gav skugga där på taket.
Och plötslig kan man hitta de rara blågula krocketpojkarna, eller åtminstone en just här, som man inte har sett ännu i gräsmattan, den som är till för spel och lek. Härligt!

Alla rosor är namngivna här ovan. Rör med pekaren nertill på fotot så kommer namnet fram.  Först ut i år var Louise Bugnet och sedan var det Mandarinrosen och Single Cherry. De tre brukar alltid ligga tidigast i startgroparna.

Till vårt spabad köpte vi för några år sedan en utedusch, nu  äntligen är den på plats och intill den har min Mats byggt en liten sittbänk. Jag kände för lite vilt och knasigt där, glada färger, smulbär och månadssmultron i avlånga blomsterlådor.

Är det bra väder så vill man inte gå in i huset, vi kan fika uteinne i Kråkvinkeln eller sitta på en bänk i solen, vränga av sig tröjan och ta en pilsner. Flera gånger varje dag  tar jag rundor och njuter, ser främst vad nytt som har slagit ut. Det finns alltid något att upptäcka. Nytt i år är att aprikosträdet äntligen bär frukt! Det pollinerade jag med hjälp av en pensel…

Det kommer mera, som de säger, jag lovar; det kommer mera! Lev väl och BLOMSTRA!
Agneta

 

Författare: Agneta Croneld

Rännstensunge från Stockholm som genom att leva själva livet har konverterat till pensionär i Skåne.

10 tankar om “Trädgården (31) Sommartider hej, hej!

  1. Alltid lika härligt att se bilder från din underbara trädgård!!!! Lev väl och blomstra du också! Och det läste jag att du ju gör!

  2. Alltid lika fantastiskt att få se och uppleva din trädgård. Man kan inte låta bli att undra hur många rossorter du har. Trevlig helg!

  3. Vad härligt det ser ut! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s