Pensionär, nyss pensionär!

Ja, men tiden går ju så fort!

Blomsterpigan inspirerar

10 kommentarer

Törstar du efter färg och form och levande växter så här års? Här kommer en vitaminkick; det finns en blomsteraffär i Malmö som jag gärna besöker för att uppleva det vackra, ljuva och fantastiska med kvistar, växter och blommor!

Butiken heter Blomsterpigan och ligger mellan Malmö C och Stortorget. Centralt och bra!

Jag hade först bestämt träff med min tandhygienist i storstaden för jämfört med Ystad är Malmö en storstad men jämfört med… tänk själv ut något lämpligt jämförelseobjekt… är Malmö en liten stad förstås. När den mörka årstiden drabbar oss är det extra viktigt att få den där vitamindrinken gjord på det som välarrangerade och utvalda växter ger en törstande. Just nu törstar jag väldigt mycket. En sorts lämplig dryck att dricka när man precis har blivit väldigt ren och fin i munnen!

Det är att bara kliva in i Blomsterpigan eller för all del en annan blomsteraffär med lite känsla. Just igår var det sista chansen att se skyltfönstrets speciella jularrangemang. Jag blev väl inte så glad över fönsterlaven och annat men uttrycket var ju speciellt.

Till jul fanns säkert något smakfullt juligt i titthålet. Igår var det tulpanernas dag och inifrån tog jag bilden på titthålet med det fina arrangemanget med tulpaner och annat.

20190115 bp malmövasen

För cirka två år sedan köpte jag Malmövasen (billigare då) och den har jag mestadels haft på vårt handfat. Jag fyller den med färska blommor och blad från ute och inne. Här tänkte jag först: Oj, så mycket de fick plats med i vasen, men se, det står två vaser bakom varandra. Hålen för vatten och stjälkar är ganska trånga så tjockstjälkiga växter måste  man undvika.
Bortse från att fotot är skevt! Det är en rolig vas som många gäster har frågor om hos oss.


Så här är det: Jag äger en mycket liten blogg och är inte sponsrad av något företag! Det här har jag skrivit för att dela med mig av något som jag själv tycker om. Jag vill vara helt fri och har absolut inga fuskföljare heller! Nu skrev jag ett fult ord men det skar sig mot den vackra miljön här ovan, men LEV VÄL OCH BLOMSTRA!/Agneta

Författare: Agneta Croneld

Rännstensunge från Stockholm som genom att leva själva livet har konverterat till pensionär i Skåne.

10 tankar om “Blomsterpigan inspirerar

 1. Vilken lycka att ha tillgång till en sådan vacker blomsteraffär. Nästna så jag har lust att ta en tur till Malmö:) Mycket inspirerande.

 2. Sååå fint! Och där kom allt lilla koppen 👀😂🙋

  • Jajamen, Lisa, om du menar den vita koppen på bilden i sidogalleriet!

   Här kom en granne med pengar för vägföreningen… en är ju en sorts kassör. Så blev det inte mer skrivet! Det är mycket trevligt och roligt och kärt att se dig här inne i ”mitt bloggrum”.

 3. Vilka härliga bilder!!!!!

 4. Det är motiven som gör det, kära Karin! Ses vi i morgon kanske!? Jag har varit i Garnhumlans ateljé och nystat mattull till mattan jag ska börja med imorgon!

  • Nej, tyvärr kommer jag inte i morgon. Ska träffa mina bästa gamla arbetskompisar då! Blir spännande nästa vecka att se hur mattan ska te sig (kan man säga så…?).

 5. …hur mattan kommer att… Tror jag är bättre just där, men jag fattar ju ändå!
  Jag ska knyta fram och bestämma hur jag ska börja men nästa vecka ska jag väl ha hunnit en liiiten bit i alla fall.
  Ha det bra med dina gamla arbetskamrater! Det är kul att hålla kontakten med gamla vänner och arbetskamrater.

 6. Det var en fin blomsteraffär och Malmövasen, den var ju jätterolig. Nu längtar jag efter tulpaner. Vi har bara trötta julgrupper här hemma just nu.

 7. I år hade jag inga grupper men hyacinter, nu överblommade, röda tulpaner, sen länge överblommade samt en vit azalea som jag lyckats hålla blommande och fin. Jag brukar misslyckas med dem men nu ska jag se om jag kan hålla liv i den!
  Tulpaner är bäst så här års! Visst lovar de vår!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s