Pensionär, nyss pensionär!

Ja, men tiden går ju så fort!

En doft av sommaren

17 kommentarer

Vi behöver färg form, dofter och knoppar! Här kommer allt det i en enda salig röra. Trädgårdsbilder från vår egen trädgård och från omgivningen mellan oss och havet. Ingen ordning på månader eller vad som blommar före och efter det är bara att frossa efter lust och ingivelse. Var så god att ta för dig! Hoppas det värmer.

Till de här bilderna skriver jag inga namn, bara frestar med ljus och färg.

Att min förkärlek för rosor är stor det begriper var och en. Här finns många olika…och
några har försvunnit av olika skäl, men finns kvar på bild.

Pollinerare, andra insekter, fjärilar och fåglar hör förstås till trädgård och omgivning. Det ska surra och kvittra massor i buskar och snår! Annars är det något fel.

 

Ibland vill man bara stanna upp, hämta en stol eller lägga sig ner och vara i det man ser.

 

Det är ren och skär lycka att få en vink, en aning, ett hum om vad den gråkalla vintern gömmer i sin murriga kappa. Men just nu känns sommaren långt, långt bort, men våren; ljusare dagar med sol då man knäpper upp jackan, tar av mössan och hämtar ut en kopp kaffe och har du ingen trädgård så njuter du ändå!/ Agneta

Författare: Agneta Croneld

Rännstensunge från Stockholm som genom att leva själva livet har konverterat till pensionär i Skåne.

17 tankar om “En doft av sommaren

 1. En rimligt ambitiös blomkrukeägare (som jag) blir givetvis avundsjuk vid åsynen av denna blomsterprakt. Du har inga problem med rådjur som kommer och smaskar i sig rosenknopparna? De är väl ett gissel i många trädgårdar annars.

  • Vi har flockar med rådjur men jag står och ser arg ut och då vågar de sig inte in i trädgården 🙂
   Vi har murat ett antal meter mur, planterat tätt där det var öppet och penslar dessutom något som ungefär heter Rå-odör på träd och ställen där de skulle kunna ta sig in. Jag är mer rädd för vildsvinen faktiskt.

 2. Tack för de här fina bilderna. Du har då en underbar trädgård. Så här års är det nästan svårt att komma ihåg hur det kan vara på sommaren.

 3. Tänk att om några månader är det så här vackert!!! Jag tycker att det är bra med de här mörka, kalla månaderna för man får LÄNGTA efter allt det här vackra och underbara! Jag fick lite kli i fingrarna häromdagen och beställde perennfröer!

  • Jag förhåller mig också så där till vinterhalvåret. Men skulle nog tycka att sommaren kunde bli lite längre utan att behöva bli så himla varm, men det blir som det blir.
   Vilka perenner tänker du dra upp? Jag växlar mellan att vilja så och inte alls ha lust. Det känns lite jobbigt! Vi får väl se hur det blir.

   • Min lust att så är störst när jag tittar på fröpåsar…… Sen är det inte lika roligt och oftast blir sådden inte alls så bra som jag har tänkt mig! Jag inbillar mig att i år när jag har mer tid hemma så kommer det att både vara roligt och gå finemang så att jag får plantor över att ge bort också. Jag har beställt kolibrimynta ”Arizona Sunset”, axnepeta ”Sunset” och pelargonnäva ”Sweetheart”. Sen slank det med en cantaloupmelon också, ”Cantalupo di Charentais”. Ska bli lite spännande!

 4. Låt mig få veta hur det går! Jag har bara lite vaga planer så får vi se sen. Jag brukar kunna bli avundsjuk på andras sådder så…

 5. Den blomstertid nu kommer – midt om natten! Jeg håber du siden slumrede sødt ind med alle smukke billeder for dit indre øje :o)

 6. Det gjorde jag tyvärr inte men har hämtat mig nu! Man måste bara häpna och njuta av förvandlingen som snart sätter igång! Nu ska jag köra till Ystad genom ett lätt frostigt landskap. Det har också sin charm om man är på det humöret 😉

 7. Dit landskab er åndeløst smukt – nok uanset humøret. Nåja – måske lidt svært at se i øsregn og modvind op ad bakkerne ?!

 8. Kustvägen, Margit, det vet ju du som bor vid havet, Kustvägen är alltid vacker oavsett väder! Och alla backar också utom när man fastnar i snön med bilen, tvingas lämna den och gå lutande mot snö och vind på väg hem.
  Ligger du i soffan och gottar dig eller är det barnbarnstorsdag?

 9. Sidde fast i sneen……. det bliver vist svært her. Men billedet, du maler frem får mig næsten til at længes efter den slags vildskab. Ganske rigtig, her ligger farmor i sofaen og har overvejet at bruge en lettere forkølelse som alibi for at blive her resten af dagen!

  • Håll dig kvar i soffan du och fantisera om att sitta fast i snön med bilen…i fantasin väntar en brasa och varm soppa i huset. I verkligheten är huset utkylt och du har
   tvingats lämna matkassarna i bilen, kylskåpet där hemmahem tomt. Du får skotta dig fram till ytterdörren…
   Tur att det ännu inte har hänt i år. Låt oss slippa detta. Vi drömmer om mildväder istället! Stor kram!

 10. Trots att jag gillar vintern (när det är minugrader) så längtar jag efter sommaren nu – och iaf en liiiiiten del av all den vackra plomsterprakt du visar här!
  🙂
  // Kao

 11. För alla utan egen trädgård finns det ju nästan överallt fina parker och planteringar idag.
  Jag är ju trädgårdstok och om man lägger ihop bilder från fler somrar så…ja, du begriper själv.😉😁

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s