Pensionär, nyss pensionär!

Ja, men tiden går ju så fort!

Påsken 2018 blev vit och lite underlig

2 kommentarer

 

Jag hade tänkt mig ett inlägg om trädgården men det blev avigt, medan vintern, som aldrig vill ge sig, stal inspirationen. Det får anstå till nästa gång.
Den här påsken har varit ganska underlig för vår del. Vi tappade geisten och farten. Det har inte bara berott på det eländiga vädret med ständigt nya snöfall och kalla nätter. Två av fem dagar har i alla fall varit soliga, då har vi promenerat och nyttjat vårt underbara utespa. Man måste njuta när solen äntligen slösar med sitt guld. Den här bilden är från den soliga och alldeles vindstilla Påskdagen.

20180402 Påsk, solig påskdag

Min allra käresta och bästa vän har blivit röntgad och undersökt eftersom han ofta får jobbiga inflammationer och intensiv värk i fötterna och även i höger (!) handled.  Ett tråkigt och oväntat läkarbyte mitt i själva processen, för att få hjälp och kanske bot, ledde till ny väntan! Nu till mitten av april.
Under påskhelgen var det mest handleden som bråkade. Ändå är det här en man som inte vill eller kan låta bli att göra saker som att slipa och olja in arbetsbänkarna i köket, det blev fint!
Nå, vi brukar inte gräva ner oss utan summerar krasst: Det blev ingen vidare påskhelg och ledighet för någon av oss. Som pensionär så är man också ledig när ens käresta är ledig från sitt jobb. Så tycker jag, då ska man träffa familj, vänner och åka på konstrundor, fika någonstans och göra annat trevligt. Inget av detta blev av. Det gick inte ens att vårstäda trädgården eller se om huset efter vinterns framfart. Vintern höll på!

Från Skärtorsdagen en liten video, på en knapp minut, som jag visade i mitt flöde på FB. Observera att den inte är tagen i svartvitt,  vädret VAR helt enkelt svartvitt. Den ligger först i inlägget!

 

Man får hitta glädjeämnen så man inte ömkar sig. Jag gladde mig åt mina stora kamelior som nu blommar återigen. Det anser jag är helt makalöst. Jag tror den här stora har varit utan blommor i kanske tre månader under ett år. Den verkar sätta knoppar hela tiden. Du ser hur stor den är om du letar efter mitt huvud när jag står bakom den.

Tulpanerna, som jag har dragit upp i kruka, och skulle ställa på verandan eller i växthuset,  nu i påsk, tog jag från vinterträdgården och in i huset.  De mörkrosa tulpanerna blommade över och de randiga i vitt och rosa, som syns ovan, började blomma alldeles lägligt i början av påskhelgen.

Man vänder vädret ryggen, matar småfåglarna, läser bok, löser korsord (nytt för mig), gläder sig åt att ha ved till kaminerna och tak över huvudet! Man kan också laga mat ihop och njuta av att servera en ljummen lunchsallad i en ny vacker skål. Vi valde helt bort påskbordet i år. För mig är frukosten faktiskt det viktigaste målet. Vi varierar oss; te och smörgåsar är nog  helgfavorit; ibland  kanelade äppelbitar på havregröt; eller kanske kaffelatte och ägg… Ensam gillar jag yoghurt med bär och fröströ.

Vi tog emot ett gratiserbjudande på Netflix och vråltittade på en polis-serie. Fyra avsnitt med en matpaus, haha, det blir man trött av vill jag lova. Jag somnade i det fjärde avsnittet och missade upplösningen!  Normalt sett så tittar jag inte på något man måste följa eller vänta på. Men som pensionär måste man bara se nyheterna tillsammans.

Vi gladde oss åt två sköna solskenspromenader på våra bådas fungerande fötter. Här ovan är vi vid havet i Abbekås. Ljudet av vågorna och ljuset tar man med sig hem.

Längtan efter barn, barnbarn och barnbarnsbarn eller vänner försvinner inte men det känns bättre om man gör som en kreativ FB-Maya uttryckte det: – Tänd din inre sol!
Det är en bra strategi! /Agneta

 

 

 

Författare: Agneta Croneld

Rännstensunge från Stockholm som genom att leva själva livet har konverterat till pensionär i Skåne.

2 tankar om “Påsken 2018 blev vit och lite underlig

  1. Ja, nog blev det en annorlunda påskhelg alltid! Vi var också alldeles solokvist hela helgen och det var faktiskt ganska skönt. Ingen påskmat här heller!
    Man fick kura i huset när det snöade och njuta sol de underbart vackra dagarna! Verkligen kontraster!
    Vilken kamelia! Så storslagen!
    Hoppas vi ses snart! Kram!

  2. Konstigt blev det. På torsdag tänker jag väva om inget annat konstigt händer. Då hoppas jag att vi ses!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s