Pensionär, nyss pensionär!

Ja, men tiden går ju så fort!

Vad har du på gång?

7 kommentarer

– Vad finns i din pipeline, just nu? så ställdes frågan till en författare i radion.

Utsikt åt öster 20170929 - kopia (2)Jag började fundera på om man alltid måste HA något där – i sin pipeline alltså. Vill jag verkligen ha något att presentera om någon skulle fråga vad jag har på gång just nu? Absolut inte men vi vill självklart vara effektiva, tänka kloka tankar,  producera kreativa saker eller jobba för ett vällovligt syfte och göra nytta på något sätt! Vem vill självmant vara en amöba eller kanske en parasit?

20180107 januarifiskare (2) Efter mitt förra inlägg om prokrastinering, det att skjuta vanliga och viktiga saker till morgondagen, har jag fått rådet att veckoplanera mer noga. Och att följa planeringen förstås! Det är någonting i mig som direkt slår bakut för jag VILL inte planera så noga.

IMG_1771 Jag vill vara driven av lust mer än måsten nu när jag ‘spelar på andra planhalvan’. Jag ska inte behöva organisera så mycket längre. Jag vill följa infall och det är trevligt att ha flera saker på gång samtidigt… men det kan bli så trögflytande i den där rörledningen att ingenting kommer ut ur den! Projekt i olika stadier blir liggande och tar plats.
Resultatet är inget vidare; både halvfärdigt och halvdant. Hrm, något att åtgärda?

SAMSUNG DIGITAL CAMERAI hela mitt yrkesliv har jag grovplanerat varje läsår, termin, månad och finplanerat varje vecka, dag och lektion. Tänkt igenom och sett över allting, haft koll på ett helt spektra av olika förutsättningar och möjligheter. Och till det kommer att vara flexibel och öppna planeringen för elevönskemål, infall och nya ändrade förutsättningar…

20170706 Österut fr KobrovägenJag behöver nog inte förklara varför jag varken vill planera så noga eller alltid producera något till min pipeline. Alltså att alltid kunna svara något positivt på den där frågan.

20180107 solen o havet v AbbekåsMåstesaker måste man ju ändå göra, men man kanske kan lära sig att ta lättare på såna måsten som man absolut inte måste – om man säger så.

SONY DSC Snart nog finns det ändå något i min pipeline. Jag vet i alla fall vad som pockar på i ATT-GÖRA-LISTAN som härmed nedtecknas för första gången. Alltså ingenting i rörledningen just nu men listan har lustfyllda saker som ska göras:

 • Förbereda en syplats
 • Skapa nya fotomappar
 • Läsa Susan Faludi ‘Mörkrummet’  (28 feb hos Gunilla)
 • Rensa bokhyllorna
 • Skissa och samla material (tyg, äfsingar, trikå, garn, band, spets…)
 • Se över sommarkläder o packa
 • Textil väggbonad
 • Anteckna skrividéer – nästa uppdrag för K
 • Klippa ner och plantera om – ta skott
 • Fröså
 • Samla frottéhanddukar o klippa remsor
 • Brodera mera                                                                                                                                IMG_1693  Dagar, månader, årstider och åren rullar vidare och vidare.                                           IMG_1680

En pipeline ur vars munstycke det flyter soluppgångsguld, vinterblekt solljus eller månsken vore alldeles fantastiskt.

SONY DSC

Att ha månen som sällskap är inte dumt./ Kramar står på listan! Agneta

7 tankar om “Vad har du på gång?

 1. Agneta, Agneta dina foton gör mig andlös!

  • Marita, jag omges av allt detta och kan bara inte vänja mig. Vill inte heller! Jag måste hämta kameran, nu mer oftast mobilen, och dokumentera. Kanske har jag ett öga för själva fotograferandet men det är det vackra landskapet som gör det! Tack, jag blir glad!

 2. Så fint. Tack för att jag titta och läsa dina sanna ord. Vad gör du med frottéremsorna?

 3. Åh, vad jag håller med dig! Jag längtar faktiskt till när jag inte heller behöver ha så mycket i pipelinen!!! Men du har ju många väldigt trevliga saker på att-göra-listan!
  Må väl! Kram!

  • Det är inte så långt kvar till den den där dagen, Karin! Jo, det är så skönt när man får bestämma själv; om man vill skriva någon lista över huvud taget, vad man ska börja med, vad man vill hålla på med osv. Det är härligt och så får man akta sig för det dåliga samvetet. Ja, i morgon ska jag börja med en punkt på listan, men jag skriver det inte här utifall jag får för mig något annat under natten! Må gott själv och KRAM!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s