Pensionär, nyss pensionär!

Ja, men tiden går ju så fort!

Sparade stunder är tomtebloss (2)

2 kommentarer

Jag packar upp ännu ett minne som  gnistrar o glimmar lite i småkyliga november månad. Under somrarna har vi ofta många besök hos oss. Trogna gäster är de gamla vännerna Allan o Kjerstin. Här fikar vi på caféet inne på Kulturen i Lund.

20170731 Kulturen 8

Om man har känt varandra sedan tonåren så vet man ungefär nästan allt om varandra. Vi gillar alla att åka på olika utflykter och i somras besökte vi Kulturen i Lund. Där var det  en fotoutställning och en Hasse&Tagedito. Vår mesta tid ägnade vi nog ändå åt de gamla husmiljöerna.
Och så är ju fikaaspekten viktig. Här nedan en låtsasfika i en riktigt gammal stugmiljö.

Vår ambition var att se mycket men inte allt. En runda i botaniska trädgården efteråt fick mig att vilja plantera den här buskvallmon i trädgården! Så praktiskt med skylten!

Min vän den gamle fotografen fastnade för åkern hemmavid med Chrystanthemum coronarium, kranskrage. Bonden tar fröna och säljer till Kina. Där odlar man den som grönsak och äter den i ett tidigt skede! Intressant och vackert!

20170801_Min vän fotografen

20170801 Chrystahemum på åkern

Tomtebloss på er allihop!
Finns det såna nu för tiden? Jag har i alla fall fler i den här formen så jag återkommer./Agneta

Författare: Agneta Croneld

Rännstensunge från Stockholm som genom att leva själva livet har konverterat till pensionär i Skåne.

2 tankar om “Sparade stunder är tomtebloss (2)

  1. Jag var på Kulturen för första gången ( är det klokt!! ) i somras. Anledningen var att vi ville se Hasse- och Tage-utställningen. Men vilken pärla det här var!! En underbar upplevelse med alla de gamla fina husen och det härliga cafeét. Och inte minst utställningen om Ravensbruck. Jag hade precis läst Majgull Axelssons ” Mitt liv och ditt” så det var mitt i prick!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s