Pensionär, nyss pensionär!

Ja, men tiden går ju så fort!

Utflykter (4) Dressin i Björnstorp

9 kommentarer

En av de få fina dagarna i somras lyckades vi pricka in för en dressintur. Det var när mitt barnbarn Victor var här hemma på besök från Thailand och bodde hos oss några veckor.

Dressin_20170719_solglänta

Ja, så klart, hans föräldrar var förstås med…  För några år sedan cyklade jag dressin i Fyledalen och nu var vi nyfikna på turen som utgår från Björnstorp för då skulle vi kunna fika hos Systrarna på solhjulet i samband med dressincyklingen. Det gjorde vi också. Mysigt ställe med möjlighet att göra lite annat än bara fika! Gunga och klättra till exempel.

20170719_Fika
Systrarna på Solhjulet har bara öppet under sommarsäsongen. Den fina dagen gjorde att vi valde att sitta ute och solen silade ner genom löven på de stora träden runt omkring.
Turen börjar i Björnstorp och går mot Veberöd men först vill man ju bekanta sig med hur dressinen fungerar.
20170719_Starten

I Veberöd vid gamla tegelbruket vänder man dressinen och cyklar tillbaka och förbi startplatsen i Björnstorp och sen i riktning mot Dalby. Rälsen upphör tvärt vid en väg. Det känns nästan lite snopet men då vänder man igen och cyklar tillbaka till Björnstorp.

Vi turades om att cykla eller åka och jag ville ju dokumentera lite. Några gånger var det skumpigt värre. Lite slamrigt är det med dressincykling också men det var ändå roligt. Ungefär halvvägs finns en trevlig rastplats med rustika bord och bänkar. Den utnyttjade inte vi men det är ju utmärkt för medhavd fika. Då lyfter man bara av dressinen från spåren. Där får den stå och vila sig medan man tar fikapaus!

IMG_20170719_173434604

Victor hade lite svårt att nå ner till pedalerna. Det var inte heller så lätt att sänka sadeln, men han fick slita lite på byxbaken och kasa lite fram och tillbaka. Med hjälp av lätt nerförslut så rullade dressinen ganska lätt. Det var lite märkligt för det kändes som om det var lite nerförslut mest hela tiden… alltså åt båda hållen!

Det var härligt när sträckan gick i en lång tunnel av grönska. Vi såg också Romeleåsens sluttningar, betesdjur i hagar, odlingar och öppna landskap.

IMG_20170719_ Mot Veberöd

 

Skulle jag jämföra Fyledalens dressin och Björnstorps så… tror jag att jag struntar i det! Den här turen bjöd hur som helst på allra bästa sällskapet!
Det är härligt att sitta och titta på bilder från sommaren. Regniga och kyliga dagar bleknar och det är såna här dagar och stunder som man minns. /Agneta

Författare: Agneta Croneld

Rännstensunge från Stockholm som genom att leva själva livet har konverterat till pensionär i Skåne.

9 tankar om “Utflykter (4) Dressin i Björnstorp

 1. Det där skulle jag också vilja göra. Verkar jättekul. Så fina bilder på vacker natur.

 2. Härligt!!! det må pröves – måske når börnebörnenes ben er blevet tilsträkkeligt lange til at farmor kan sidde ned og nyde at blive transporteret?

 3. Så härligt ni hade det. Jag gillar också utflykter som är lite ”enkla” om du ursäktar ordvalet. Fikaplaneringen är också viktig. Samlar på bra fikaställen och trevliga andra ställen (som trädgårdar) på en särskild karta google maps så har jag dem alltid tillgängliga. Lägger genast till Systrarna på Solhjulet.
  Kram Helene

  • Enkelt är inte fel utan gångbart för det mesta! Ordvalet stör inte mig ett dugg! Roligt att du lägger upp så där varje gång du hittar något spännande. Med hjälp av mobilen har man det väl alltid aktuellt?

 4. Cyklat dressin har jag inte gjort på ca 20 år! Det kanske är dags igen!
  Kram Karin

 5. Har du cyklat den här? Finns det fler i Skåne, Karin?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s