Pensionär, nyss pensionär!

Ja, men tiden går ju så fort!

Utflykter (2) En regnig dag

6 kommentarer

Ganska nyligen så hade vi ett ärende ut på Österlen. Vet ni, Österlen är vackert även en regnig dag! Vi tycker att det är minst lika vackert hemma hos oss på ‘Västerlen’ men det där speciella ljuset finns bara på Österlen. Det blir väl så när havet ramar in landskapet både söder och österut! Jag har aldrig lyckats fånga det ljuset och den där dan regnade det så förbålt så det var inte värt ett försök ens.

Hemma hos oss sken solen när vi körde iväg men på vackra Österlen vräkte regnet ner! Det var ett litet uppehåll mellan skurarna så att vi kunde få i oss en sillamacka i hamnen i Simrishamn. Vi hade tänkt oss till Kivik men himlen var kolsvart och över Stenshuvud ljungade blixtarna. Vi vände om västerut och tänkte att det fick väl bli just bara en sån dag. Bara en bilpromenad i regn när ärendet var ordnat.
20170827 En liten bit... fasaden

En ganska kaxig text på ett hus i Hammenhög fick oss att stanna. En bit av Medelhavet kunde passa med den där Lucifer-värmen som har legat still hela sommaren. Vi har för vår del frusit mest hela juni och juli.  Den här augustidagens temperatur var trots allt behaglig och vi behövde bara skula lite för regnet. Vilket bra skånskt ord för att ta skydd någonstans när det regnar eller är allmänt dåligt väder; att s-k-ula som i s-k-ola!

20170827 En liten bit... keramikhylla

Oj, här fanns mycket att titta på. Den mesta keramiken tillverkas i Grekland efter en idé och prototyp tillverkad av butiksägarinnan. De mustiga färgerna gjorde oss glada och vi köpte några rödglaserade fat. Jag älskar kannor… men hur många kan man ha?

20170827 En liten bit... trädgård 3

På baksidan av huset fanns en utgång till en liten omgärdad trädgård. Hade det inte regnat så hade vi gärna slagit oss ner. Det fanns flera mysiga sittplatser – men som sagt!

20170827 En liten bit... fikaplats

 

Här hade jag gärna suttit i solen  och njutit en fikastund. Det får bli en annan utflyktsdag. Det fanns inte bara keramik att köpa utan tvålar, goda oljor,  olika typer av fetaost och oliver. Smakprov av bröd, ost och oliver kändes rätt för stället men fel i ösregnet!
20170827 En liten bit... vinrankor o stöd 2

20170827 En liten bit ... stöd nära

Vi gick runt där under vinrankorna ganska länge och skrotade. I ett gammalt hem som vårt behöver man inte så mycket saker – och vi hade ju köpt de röda faten!

20170827 En liten bit... keramik inne

20170827 En liten bit... vinrankor o krukor

20170827 En liten bit... skylfönster

Innan vi tackade för oss hörde vi att ägarna skulle åka till sitt Grekland i september. Men vi, vi körde hem genom regnet. Vi var  nöjda med vår lilla bit av Medelhavet som var noga nerstoppat i en påse och hemma var grusvägen torr./ Agneta

 

 

Författare: Agneta Croneld

Rännstensunge från Stockholm som genom att leva själva livet har konverterat till pensionär i Skåne.

6 tankar om “Utflykter (2) En regnig dag

 1. Verkligen färgglatt inlägg. Jättesnygga krukor. Det måste ha varit ett fantastiskt naturskådespel vid Stenshuvud med blixtarna och den svarta himlen. Det hade jag velat se, men kanske inte uppleva.

  • Man blev infångad av den där keramiken! Framöver ska nog köpa mig en kanna i alla fall. Jag gillar oväder men kanske inte att vara mitt i det och inte heller om det är orkanstyrka eller för mycket blixt och dunder!

 2. Åh, detta stället har jag missat! En punkt till på min lista!
  Kram

 3. Tack för tipset, det åker upp på min karta där jag sparar alla tips. Då har jag dem alltid till hands. Gillar keramik i trädgården. Här fanns det många fina saker.
  //Helene

  • Men om du åker dit så måste du åka hit! 🙂
   Det är klokt att samla tips från alla möjliga ställen. Jag gör det också men mer oorganiserat. Just nu har jag inte så roligt med mitt bloggande så det får vila tills jag har lust. Tack, för du kom!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s