Pensionär, nyss pensionär!

Ja, men tiden går ju så fort!

Utflykter ( 1 ) Flotten i Malmö

4 kommentarer

Min käre man har i år blivit varse att man inte kan fly från sin jämna födelsedag. Först blir man firad på den plats man har flytt till. Efteråt, i mer än ett halvår, blir man i alla fall uppmärksammad på olika finurliga sätt av goda vänner. Några vänner kom t.ex. vid ett tillfälle hem till oss med en stor låda med goda viner, några andra bjöd på festdagar i Nyköping och så var det då våra vänner Lena och Hasse. De ville också fira Mats och de konfererade med mig.  Jag trodde att jag visste allt men se det gjorde jag inte.  En tur med Flotten i Malmö, sa de, och det blev det ju! Följ med här vet ja’! Det var i sköna maj.
Passagerarbyte
Flotten hämtar passagerarna här mitt i centrala Malmö. De unga kvinnorna som åkt på flotten före oss sjöng och dansade medan den la till. Vi kom ju i feststämning direkt!

Från Lund dök Margareta och Alf upp, de som redan hade firat Mats med fina viner… men vad kul! Det var en extra överraskning.  Hasse öppnade bubbel och Lena dokumenterade. Ja, jag med förstås. Jag var ju glad över att få uppleva den mysiga stunden och flotten hade vi inte åkt med tidigare.
Jag tycker M också ser mycket nöjd ut!
Nöjd förväntan på paj...

Solen sken och det kom raskt en duk på bordet, pajer, dryck och en fin skål med sallad.

Vackert o gott

Bilderna här nere är före vår utsökta måltid med efterrätt  och allt. Ingenting saknades! För resten av långbordet är det ett foto  på ett annat sällskap och efter deras måltid.

Regementsgatan i kvällsljus och vi i kanalen – fast vi är PÅ flotten får man väl säga. Jag tror att det hade varit olidligt kallt i vattnet.

Lämnat land i kvällssolen

Staden blir så annorlunda ur ett nytt perspektiv. Under den första biten av kanalen har vi en del av stenstaden till vänster och den gamla vackra kyrkogården till höger.

Här nere syns Turning torso i fjärran på en av bilderna och så är det tid för kastanjerna att blomma! Så skålar vi med jubilaren, äter och vrider våra huvuden fram och tillbaka. Kungsparken och Slottsparken skiljs åt av kanalen här.

Ombord fanns också en gitarrspelande trubadur som underhöll med sommarvisor på ett eller annat sätt under en stor den av färden som blev något lite kyligare vartefter.

Flottfärden hade en stunds paus vid bryggan nedanför kasinot i Kungsparken. Då kunde, den som behövde, uppsöka en bekvämlighetsinrättning! Man hann också ta en liten runda till fots. Då hittade vi en ljuvligt komponerad rabatt runt den fina fontänen i närheten. Den beundrade vi. Malmö har flera stora och vackra parker. Flotten stävade sedan tillbaka till startplatsen. En lugn och mysig upplevelse är precis vad det var!
Innan vi sedan blev hemskjutsade av Hasse och Lena så gick vi till Bullens och drack en öl. Livet på sjön är hårt och havsluften gör att… ja, kanalen går ju ut till Öresund som är en del av havet – alla hav faktiskt. Men det är nog bäst att Flotten i Malmö håller till i kända vatten!
Tusen tack säger vi båda till er H+L+A+M!
Jag återkommer med några fler utflykter! Häng med!/Agneta

 

 

 

 

 

Författare: Agneta Croneld

Rännstensunge från Stockholm som genom att leva själva livet har konverterat till pensionär i Skåne.

4 tankar om “Utflykter ( 1 ) Flotten i Malmö

 1. Åh, vad det såg mysigt ut! Och vilken härlig överraskning åt jubilaren!
  En tur på Kanalflotten finns faktiskt på min lista över saker jag vill göra! Det är ju trevligt att se staden i ett annat perspektiv.
  Kram Karin

 2. Hej Karin, raraste du är den mest trogna kommentatorn här!
  Jag håller fast vid att detta var en mysig upplevelse. Inte sensationell men trevlig o jag kan rekommendera den till andra. Har ingen aning om vad det kostade för det vore oartigt att snoka i det!
  Ha det!

 3. Så mysigt det ser ut. Och vilken tur med vädret.
  //Helene

  • Ja, men vad är en tur med flotten mot en resa till norra Wales? Hihi!
   Det där var också ett fint ställe du kom till. Knappast mysigt där det vakade från sin höjd men spännande. Jag blev väldigt förtjust i idegranarna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s