Pensionär, nyss pensionär!

Ja, men tiden går ju så fort!

Junifröjd …skattjakt med Carl Victor

6 kommentarer

Förra året när Victor fyllde  åtta år så gjorde jag en skattjakt till honom. Då gällde det att hitta kuvert, läsa lappar med instruktioner, göra praktiska uppgifter och svara på frågor som jag hade förberett. Det var en total överraskning för V.
I år var det ett önskemål från den blivande nioåringen att få gå på skattjakt på födelsedagen igen. Jag tänkte till och gjorde det lite annorlunda jämfört med förra året. Jag skriver hur den var upplagd om någon blir inspirerad att göra något snarlikt.
Här kommer en  liten bildkavalkad från årets lyckade skattjakt. Jag hade förberett det hela genom att hänga ut åtta olika påsar i trädgården men det hela började i vårt uterum som vi kallar för Kråkvinkeln.

I ett kuvert fanns det två bilder som var sönderklippta till pusselbitar. Dessa skulle pusslas ihop och tejpas så att det gick att vända och läsa instruktioner på baksidan. Där fick Victor veta hur första påsen skulle se ut. Nu gällde det att springa ut i trädgården och hitta just den påsen. Om han såg någon annan påse var det inte tillåtet att plocka ner den. När rätt påse var funnen och inhämtad fick den inte öppnas. Nu skulle påse med innehåll vägas. Det fanns två olika vågar att väga på.
En hushållsvåg och en brevvåg  som visade samma resultat. Bra vågar alltså! Den här lilla påsen vägde 29 gram med sitt innehåll. Här blev det ju en del vågtekniska frågor att diskutera och vikterna i sig.
Så var det dags att läsa beskrivningen av nästa påse, hämta den och sen in i Kråkvinkeln och väga. Till sist  var alla påsarna vägda med sina innehåll.

Äntligen var det dags att öppna påsarna med diverse små presenter. I den sista påsen var det ett litet kort där det stod: Victor behöver ett nytt sällskapsspel och ingredienser till en födelsedagstårta! Det var den nionde presenten… Vi skojade om hur jobbigt det skulle bli för mig att fixa en skattjakt med presenter när han fyller 37…
Men den här skattjakten var inte slut än. Nu hade den elaka farmodern hittat på att födelsedagsbarnet skulle väga presenterna och skriva in i tabellen. Sedan efterfrågades skillnaden i vikt mellan påsar med presenter och bara presenterna. Här blev det ganska mycket matematik och tal om gram, hekto och kilo. På sommarlovet och allting …men gossen klagade inte!

IMG_8124

Varken hans mamma, pappa eller jag klagade. Sommaren har ju just börjat och det enda man kan klaga på är det konstiga men ändå på något sätt fina vädret.IMG_8133

IMG_8126Nioåringen befriade träd och buskar från påsar och presenter. På ett sätt blev det då en sorts skattlös trädgård fast med en nöjd pojke! Pionen Coral Charm anser i alla fall jag vara en riktig skatt, liksom pojken förstås!/A

Författare: Agneta Croneld

Rännstensunge från Stockholm som genom att leva själva livet har konverterat till pensionär i Skåne.

6 tankar om “Junifröjd …skattjakt med Carl Victor

  1. Så roligt och listigt och lustigt. Jag känner hur fantastiskt roligt jag hade tyckt det vore om jag hade haft en farmor som gjort en sådan spännande grej när jag var nio år. Och jag får nästan en tår i ögat när jag ser att Victor är på besök. Känner din glädje, fina människa!

    • Tack, av en sån söt kommentar blir man både rörd och stolt! Jag har ju roligt när jag hittar på slikt! Det förstår du! Jag frågade Victor i förväg om han ville bjuda hit någon men det ville han inte! Jag passar på att njuta.

  2. Haha, ja den tradition slipper han nok ikke så let!!!! Skatten på skattejagt, jeg ved at I har en skön tid, dejligt at tänke på 🙂

  3. Kan det vara så att Victors farmor har varit lärare………? I vilket fall som helst hade jag tyckt att det hade varit jätteroligt om någon hade gjort en sådan skattjakt till mig! Som vuxen alltså! Så den traditionen får du se till att hålla vid liv länge……
    Kram

  4. Ja, så kan det vara. Hehe! Eller så är det ju, man har det i sig på något sätt!
    Visst skulle det vara skoj att få uppleva en överraskning på något liknande sätt! Vi får väl se hur länge V är intresserad o än orkar jag många år till. Jag tränar ju 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s