Pensionär, nyss pensionär!

Ja, men tiden går ju så fort!

Junifröjd här hemma 2017

6 kommentarer

Här slutar trädgården vid vår underbara utsikt mot Östersjön. Bonden lämnade ett hörn för mångfald här. Blåklint, baldersbrå och vallmo i mängder till midsommarfesten!

SONY DSC

SONY DSC

Med hänsyn till några gäster visar vi inte när alla satt och åt vid det långa bordet på verandan. Det var sedvanlig sillunch, med allt, och en mer asiatisk grillkväll. Kaffe och jordgubbstårta avslutade båda måltiderna. Är det fest så är det!  På midsommaraftonen började det regna när sillunchen nästan var över. Sedan skvalade det tyvärr mest hela resten av dagen och kvällen. Det blev trevligt ändå med så många glada barn och vuxna.
Men vi gjorde blomsterkransarna efteråt, Victor och jag. Den lilla stången började luta i blåsten och markerade att midsommaren 2017 dessutom var lite blåsig och kall. Ändå försöker vi fånga värmen med murar och hus. Ibland letar vinden sig in trots allt.
IMG_8137

Utmärkt trevlig hjälpreda i trädgården och växthuset! Carl Victor på sommarlov i Sverige! Här ovan visar han olika irisar från Tomas Tamberg, Berlin.

IMG_8145

P. Lian Tai hand

Lian Tai, en bamsig kinesisk pion jämfört med min handflata. Här nere är det fina  Paeonia lactiflora ‘Sorbet’ som jag köpte från Borealis innan firman tyvärr lades ner!

SONY DSC

IMG_8202

Vi håller på att skapa ett mikroklimat högst uppe på tomten. Nio sådana glasade partier mot Östersjön, den gamla kyrkan och åkrarna tillåter utsikt. I vårt granna öppna landskap tar vindarna, som bekant, fart och här uppe fångar vi så mycket värme vi kan!

R. Leda bredd
Här uppe är de sötaste knoppar man kan tänka och när de slår ut är det en vit, tätt fylld ros med med rosaröda fläckar och kanter. Det är Leda en damascenaros som doftar fint.

IMG_8142

Och ovan så finns det rosor jag inte minns namnet på men de gör mig lika glad ändå!

R. John Davies i skymningen

Det här är i alla fall John Davies i skymningen. Nävornas tid är inne och kantar alla rabatter här. Snart klipper jag ner dem och sedan kommer de igen ett par veckor senare.

IMG_8139En hejdlös grönska, vackra irisar och skön bark att gå på!

Monopoly på verandan A o V

Jag har spelat ett nytt sorts Monopol med min son och sonson. Vi satt på verandan i kvällssolen och bekantade oss med nymodigheterna! Man har så klart bankkort och en kortläsare som hjälper till med de ekonomiska transaktionerna. Det var kul men inte helt lätt för en tankspridd farmor – typ! Vi försökte spela med två spelare, det var sisådär.

Monopoly Victor farmor

Här kommer några avslutande bilder först en svagt grålila rugosaros som heter Schneekoppe, alltså snökullar. Den doftar milt ljuvligt och blommar lääänge.

SONY DSC

Här nere är tre vackra skägglösa irisar som jag hämtade hos Tambergs i Berlin för ett par år sedan. Nu i slutet av juni har de flesta tyvärr blommat över. Var har jag namnlistan?

IMG_8235

En slutbild av trädgården här hemma och så lille barnbarnsbarnet August som föddes den 4 juni. Den dagen fyllde hans pappa 30 år så det var väl en fin födelsedagspresent!?

IMG_8099

Vi ses väl igen?/A

 

Författare: Agneta Croneld

Rännstensunge från Stockholm som genom att leva själva livet har konverterat till pensionär i Skåne.

6 tankar om “Junifröjd här hemma 2017

 1. Så mysigt ni har haft. Att ha tid med spel, långa måltider och småprat är verkligen härligt. Gillar er mur med fönster. Genialisk!
  Kram Helene

  • Ja, vi har det fortfarande mysigt fast de lämnar basstationen emellanåt för andra besök. Tack för genialisk! Vi kunde ju inte stänga omvärlden utanför… När vi tycker att vi kan visa allt så blir det nog mer enhetliga bilder men den som är uppmärksam, lägger ihop enhet efter enhet. Kramar tillbaka!

 2. Som alltid så underbara bilder från din trädgård!!! Men den sista bilden på du och lilla barnbarnsbarnet är nog finast! Vilken liten fundersam rynka han har mellan ögonbrynen……!
  Ha det gott i sommaren med din familj!
  Kram Karin

 3. Tänk att bilder från trädgården kan kännas bättre än själva verkligheten! Jag tror att det beror på att det blir ett koncentrat på fotot. Jag vårdar dina alunrotsplantor här… men nu får de klara sig själva i denna vidriga blåst och det gör de!
  August har nog sina ögon med rynka från sin far! Han undrar kanske i vems famn han är där. Otroligt, det här med tiden, där på bilden är han en vecka och i nästa vecka blir han en månad! Om ungefär två veckor får jag träffa honom igen!

  • Då har jag något att se framemot!!
   Visst är det så att foton verkligen gör trädgården lite vackrare…….. Det är ju också så att vissa små ställen är vackrare än andra. Just nu känns det ju som om hela trädgården kommer att blåsa omkull! Få se hur det ser ut när det stillnar……..

   • Vi har haft en barnfamilj här under några timmar. De skulle äta lunch med oss och vi tog en frusen promenad genom trädgården med singlande löv och kronblad. Trist. Vi åt inne till slut och har haft det hur trevligt som helst men vädret, det är blä!
    Min sons familj är i Gbg hos Pontus några dagar. De är åter på lördag och jag undrar om de ska få uppleva trevligt sommarväder tillsammans, sånt som vi alla längtar efter! Ha det bra tills vi ses i någons trädgård eller i vävstugan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s