Pensionär, nyss pensionär!

Ja, men tiden går ju så fort!

Från Herbarium Digitalis till Bagdad café

2 kommentarer

En förlängd helg i Kungliga Hufvudstaden ger massor med intryck.  Tillbringade den mesta tiden med familj, gamla vänner och olika utställningar. På lördagen den 6 maj var vi på Vernissage på  Galleri Hantverket, Götgatan 63 på Södermalm. Är du i Stockholm, nu i maj, ta dig dit och titta!

Allan Larson började som lärling i fotoateljé när han var mycket ung, lämnade ganska snart modefotograferingar bakom sig och kom att arbeta på sjukhus med medicinsk fotografering fram till pensioneringen. Om man står hela dagarna och ingående dokumenterar operationer, tumörer, utslag och söndriga kroppsöppningar kan man behöva söka motvikter. Motivvalet var motsats nog och så började han experimentera med levande blommor. Jag lägger en länk till Allans hemsida allra sist så att du kan läsa lite mer ingående och se bilderna bättre än här! Allans bilder får mig att tänka på skånska yllebroderier och annan landskapssömnad. Annat är sensuellt, romantiskt, fantasieggande och … alldeles underbart!

Vernissage 6

Dessa bilder ger kanske mer ett hum om hur man inte ska fota en utställning; försök att undvika strålkastare, blänk och speglingar och folk som  står i vägen – om du kan! Men man får en aning om vad det rör sig om. När vernissagedagen var över satt det en del röda lappar intill vissa konstverk – och prickarna gick ton i ton med Allans väst!

IMG_7722[1].JPG

Det här motivet sätter jag absolut en stor röd lapp intill! Riddarholmskyrkan, Riddarhuset och andra välkända byggnader och siluetter. En dag luffade jag på egen hand runt i stan och slank bland annat in på Svensk Hemslöjd. En färgglad trasmatta och en blåmålad pall med blomsterkorg leder passande nog in i butiken på Norrlandsgatan.

IMG_7714[1]

Jag kom dagen efter Karin Ferner hade öppnat sin utställning ”Jag tänker om sommaren” som var en rolig och inspirerande utställning på hög nivå. Silverarbeten, textil och många kombinationer med annat. Jag gillar när man går över gamla stela gränser för vad hemslöjd är för något. Humor, hantverk och konst möter varandra! Detta var också en mycket sevärd utställning!

En del av  Stockholms muséer har fri entré! Ett sådant är Medelhavsmuséet. Det rekommenderar jag varmt och naturligtvis husets fik Bagdad café som serverar luncher och fika till bra priser. I fikarummet var favoritbordet med utsikt mot operan ledigt!

Det blir ytterligare ett inlägg från Stockholmsbesöket: Från Sven-Harrys till Knatteskutt!

Vila fötterna så återkommer jag…
Nu har jag försökt att rätta till det som blev fel. Här är länkarna!

http://www.herbariumdigitalis.se

http://www.gallerihantverket.se

Vi ses igen!/ Agneta

Författare: Agneta Croneld

Rännstensunge från Stockholm som genom att leva själva livet har konverterat till pensionär i Skåne.

2 tankar om “Från Herbarium Digitalis till Bagdad café

  1. Vilken härlig upplevelse. Gillar också utställningar och foto-/bildkonst. Förstår att han fastnade för tulpaner. Det är något formstarkt över dem som man kan göra mycket med.
    //Kram Helene

    • Nu var du på hugget! Allan lägger blommorna i en avancerad scanner och sedan ofta i lager på lager och bearbetar dem i datorn. Ibland blir det 3D-effekt och folk förstår inte vad det är de ser. Jag har följt utvecklingen under så där närmare 20 år och det är spännande.
      Ha det fint, Helene!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s