Pensionär, nyss pensionär!

Ja, men tiden går ju så fort!

Stilla veckan och ringar på vattnet

7 kommentarer

Jag letar ännu en gång upp min danske vän. Några funderingar som gnager behöver ventileras och han är ju bra på att lyssna!
Ett tag målade jag allt i svart efter rapporterna om de fruktansvärt onda handlingarna på Drottninggatan i fredags. Men all omtanke och den hjälpsamhet som följde direkt vid och efter händelserna i centrala Stockholm gjorde ondskan, trots allt, lite mer uthärdlig. Igår kändes ända hit någonting varmt från ett folkhav, som delade sorg i kärleksfull gemenskap, på Sergels torg i Stockholm. Det där gör att det ändå är möjligt att se en fortsättning i ljusare toner. Ringar på vattnet från Stockholm spred sig över landet och längre bort! Det är något att fästa sitt hopp vid, förstår du min danske vän!

Nu följer det som kallas stilla veckan och då passar det väl bra att stilla fundera på vad som är viktigt nu och hur vi kan gå vidare. Jag vet att många tänker som jag gör; samhället är ett gemensamhetsbygge och vi måste hjälpa varandra så att liknande våldsam och människofientlig ondska inte fäster i oss. Det smarta måste ju vara att ta tag i det som just är ljust medan polisen gör sitt arbete med att hitta dem som är illvilligt inställda till vårt samhälle!

Vad tror du min vän? Kan de där andra; de som hatar, gör bomber och tänder eld, de som inte känner andras människovärde utan använder vapen och tillhyggen och förmörkar tillvaron i hela samhället, tror du att de kan krypa tillbaka till sina primitiva grottor och hålor och vegetera över livet och därefter komma ut igen som nya människor? Bara så där?
Det tror inte jag… vi måste hjälpas åt och det blir inte lätt! Men det är vad vi måste! Det gäller att sprida ringar på vattnet. Är du med mig?
Nu dricker vi kaffe innan det blir kallt!/A

20140218_104002

 

Författare: Agneta Croneld

Rännstensunge från Stockholm som genom att leva själva livet har konverterat till pensionär i Skåne.

7 tankar om “Stilla veckan och ringar på vattnet

 1. Hej Agneta!

  Som alltid – du skriver så fint om det som tankarna kretsar kring, att inte låta hatet och ondskan vinna. Det har väl aldrig varit så viktigt att hålla fast vid goda värderingar som nu , inte låta sig påverkas av ondskan och själv bli en bärare av allt det svarta som finns runt oss överallt. Detta förfärliga attentat används helt skrupelfritt för politiska syften och vi får inte låta oss användas av dem vars agenda leder till en värld som gör mig mörkrädd.

  Vi behöver varandra.

  Kram!

 2. Direktkram tillbaka till dig, Gunilla! Tack, för din kommentar, jag bara önskar att jag kunde hitta fram till vad jag direkt skulle kunna göra – men vi måste nog vara sega och jobba långsiktigt!
  Ja, vi behöver varandra!

 3. Precis som du skriver tänker jag! När chocken har lagt sig gäller det att tänka positiva tankar om vår mänsklighet som trots allt till största delen är god!!!
  Kramar till dig!

 4. Kriserna får oss att prata med varandra. Positiva tilltal blir också mer självklara och accepterade men det gäller att inte tappa bort det. Det känns som något djupt omänskligt och mot alla kulturers grunder att man kan välja döden som metod för att uppnå sina (eller någon annans) syften. Människan har väl alltid kämpat för att överleva och leva. Mycket svårt att förstå.
  //Helene

 5. På något sätt vill jag alltid försöka förstå varför ngt sker. Ibland tror jag att människor har slutat att tänka själva.
  Ja, vi vill överleva o dessutom leva värdigt, skratta hjärtligt o högt. Alla borde få uppleva det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s