Pensionär, nyss pensionär!

Ja, men tiden går ju så fort!

Thailand sista rapporten

7 kommentarer

Allra mest till Carl Victor men, psst, den som vill kan läsa!

Två glädjefyllda dagar besökte jag dig i skolan. Nu går du i en engelskspråkig klass och man kan säga att du får vara i det engelska språkbadet alla skoldagar. Det är bara att dyka i och utforska hur allt fungerar! Du är bra på det!
Jag har största förståelsen för att du blir trött! Men jag tänker också att du kommer att ha mycket stor glädje av det där engelska språkbadet!
Jag minns också elever som jag själv har haft och som utan att kunna ett enda ord svenska har tvingats hoppa i det svenska språkbadet och börja utan någon introduktion i språket. Det är förvirrande i början men plötsligt så förstår man och då blir det förstås lättare!
Du har den unga och entusiastiska Aida till lärare, det är jag glad för! Du kan hälsa så mycket från mig till henne! Jag önskar dig allt gott och vet att du skaffar dig många bra erfarenheter och så har du ju din väldigt snälla lärare i svenska och annat också!
Jag gör ett lapptäcke av alla möjliga bilder från skolan både ute och inne.

Vi fick mycket god mat i Thailand. Din mamma lagade den godaste till oss! Du och hon kan säkert ta hem en del bra recept så att vi kan laga sån mat när du och jag återupptar vår hotell- och restaurangrörelse! För visst ska vi göra det! Vi har ju kul när vi lagar mat!

Alla bilderna som kommer här allra sist sammanfattar lite olika intryck som på något sätt har med ordet åka att göra. 
Åka på semester… jag som hade längtat så efter dig och din familj, Carl Victor, njöt av att, då i januari, äntligen få sjunka ner i flygplansstolen på det enorma tvåvåningsplanet för 800 passagerare. Jag hade min bästa reskamrat Mats bredvid och han började genast undersöka filmer och vad man kunde kika på mer. Det fanns mycket att välja på!aka-pa-semesterVåra andra reskamrater Åsa och Peter satt på annan plats i samma plan och Kjerstin och Allan skulle vi möta vid flygplansbytet i Dubai. Allt fungerade perfekt med vad trötta vi blev. Vi somnade tidigt hos er den kvällen när vi kom och redan när vi vaknade första dagen så for vi till vackra Khanom – er favoritstrand öster om Surat Thani där ni bor nu.
Åka lastflak…  nä, inte hela vägen från Surat Thani men när vi behövde handla lite i  lilla byn Khanom åkte vi alla i/på er bil. Jag tror inte det är förbjudet i Thailand och inte heller att åka två vuxna och fyra barn på en motorcykel… just det såg farligt ut, tyckte jag.aka-bak-pa-flaket-till-khanom

img_6666

Åka på en liten luring… för att man vill undvika att bli firad! Du vet ju att vi kom alla för att träffa er, semestra ihop men också för att fira Mats när han fyllde 60. Han åkte på en luring redan i Dubai där han mycket överraskad fick en present i förväg från sina barn. En bra liten bok om Thailand och ett rikligt antal bath som skulle gå till drinkar i en solstol på stranden. Givarna avkrävde ett foto som bevis! Jag tror inte att de tänkte sig att jag skulle förskingra pengarna, vad tror du? Nä, de ville nog bara se hur det såg ut när deras far blev firad! Så här: – Nej, fota inte mig! Okej, då…aka-pa-en-luring

Här har han  satt sig i en solstol och precis serverats en kall mojitos, ett fat med lite frukt och jordnötter i solhatten. På eftermiddagen hade vi tårtkalas hemma hos dig Carl Victor och vilken ursmarrig tårta sen!  Tyvärr fångade jag den inte på bild – jag var väl upptagen med att äta. Mats blev firad med bubbel och presenter och restaurang senare på kvällen.

De bästa minnena har man nog i hjärtat och i huvudet! Fotografier är ändå bra att lyfta minnena med! Tyvärr blev bilderna på dig o din familj för mörka men du var så snygg i vit skjorta!

aka-tuc-tuc

Åka tuctuc… i den livliga trafiken i Surat Thani kan vara en rolig prövning för balans och rumpa. Fordonet hade inte mycket till fjädring men vi kom lyckligt fram till marknaden.

aka-skolbussen

Åka med skolbussen… och skojade med mig gjorde du. Jag var och mötte dig vid skolbussen, du låtsades vara helt innesluten i din mobil och sneddade förbi mig och så precis när du gått förbi… – Nä, farmor, jag bara skoja!  Hahaha du, visste exakt vad jag tänkte!

Åka gamla bussen… som stannade precis utanför ert villaområde och skramlade iväg in till stan var perfekt enkelt. Vi var så glada din mamma och jag! Har du åkt den någon gång?

Åka i varsin taxi… från flygplatsen i Bangkok, kan bli lite besvärligt. Bilen där jag åkte fastnade i trafiken och vi blev avsläppta tio minuters promenad från målet Wat Pho  för att det var just trafikkaos! Det var alltså två taxibilar som skulle ta oss till helgedomen Wat Pho, men vi hamnade vid varsin ingång. Där stod vi i hettan och väntade… men efter nån timme så hittade vi varandra och blev mycket lättade och glada. Nu har vi alltså, som du förstår, lämnat ST och påbörjat hemresan men med en sista dag i huvudstaden.

Det är alltså sista dagen på vår resa och vi ser några heliga platser, äter god mat på ett enkelt ställe precis vid floden, vi tar en flodbåt, promenerar och åker sky-train och promenerar tills det blir kväll och fortfarande är hett i monsterstaden Bangkok.
På kvällen tog vi, ganska möra, till sist tåget till flygplatsen. Den suveräna planeringen kan vi tacka din pappa för. Den bästa kartan över Bangkok var hans handritade! aka-hem

Åka hem… är alltid skönt men jag hade gärna stannat hos er ett tag till! Under flygresan hem såg jag tre långfilmer och jag lyckades sova en stund. Här ovan har vi precis landat och står i bussen som ska föra oss till terminalen.
Jag önskar att jag hade kunnat packa ner dig i smyg och ha dig hemma… men, vet du, då hade en viss mamma och en viss pappa i Surat Thani saknat dig varje dag! Kanske kommer ni till Sverige så att vi kan fira din födelsedag här och/eller midsommar!? Vad tror du?
Vi kan se framåt med glädje i alla fall! Stora varma kramar från din farmor!/A

Författare: Agneta Croneld

Rännstensunge från Stockholm som genom att leva själva livet har konverterat till pensionär i Skåne.

7 tankar om “Thailand sista rapporten

 1. Vad roligt att både se och läsa om din spännande resa!!!!
  Kram Karin

 2. Vad fint du har skrivit om er resa! Så fantastiskt mycket ni hann med. Jätteroligt att läsa!

 3. Kære farmor A, mange fine billeder og anekdoter fra rejsen. Spændende at du har været med barnebarn CV i skolen flere dage. Det lyder som om både farmor og fd. skolfrøken har godkendt skolen!
  Appetitvækkende madbilleder, mmmmm. Smukke indtryk fra eksotiske rejsemål. Sjove og ubekvemme transportmidler.
  Mest hang jeg fast ved to billeder: Det skæmtsomme barnebarn, som lader som om han er helt opslugt af sin mobil – latteren, der binder Jer sammen.
  Og det smukke billede af de to gode rejsekammerater hr. B og fru C, fanget i et ømt øjeblik.
  Sådant bliver man glad af at se og læse!

  • Du gör ofta en sådan fin sammanfattning av det du just har läst. Det värmer och gör gott i den som har knåpat med bilder o text! Niiiger o buuugar djupt.
   Förresten Skissernas museum i Lund har visst öppnat igen…!

 4. Top!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s