Pensionär, nyss pensionär!

Ja, men tiden går ju så fort!

Thailand ligger långt bort!

6 kommentarer

Mest till dig Carl Victor men, psst, alla får läsa!

I juli 2016 när jag skjutsade dig och din mappa till Hyllie så märkte jag att ni alla tre var så fyllda av reslust och äventyr. Ni skulle flytta till södra Thailand i ett eller kanske två år och det var spännande för er.
Heeej då…lycklig resa och vi hörs, sa vi till varandra och ni försvann ner på perrongen och tåget till Kastrup!
Jag var verkligen glad för er skull men också ledsen. Jag tänkte att jag skulle sakna er och förlora en del av det roliga du och jag alltid har gjort tillsammans. Det blir så av naturliga skäl när man lever långt från varandra!  Vardagen och allt är ju förändrat.
Just nu är jag i alla fall mycket glad för dagarna vi har haft tillsammans! Jag har fått möta dig i din nya miljö, pratat lite med dig om vårt pågående projekt ‘Farmor K och Pojken’.
Jag har kramat dig, varit med i skolan och jag vet hur det ser ut där du bor!
Hoppsan, inte här, i just det här huset, i Surat Thani. Det är en helgedom i centrala staden.
img_7183-2

Ni bor i ett modernt och bra hus och det finns en liten pool i området där ni kan svalka er efter skola och arbete. Du har några lekkamrater i samma område och det känns trevligt och bra på alla sätt och vis. Men att ett stort och just nu obebott hus har en privat pool på tomten där en varan har sin tillflykt mellan simturerna i floden, det tycker jag låter lite otäckt… Jag antar att varanen flyttade in efter att husägarna flyttat iväg någon annan stans, eller?

Från ert område kan man till och med ta en gammal buss till stan. Det kostar bara tio bath! Vilket är ca 2.50kr. Det gjorde vi en av dagarna medan du var i skolan. När du kom hem
st-bussen-in-till-stan
byggde vi med din försenade julklapp. Lego City med polismiljöer. Du är superbra på att läsa ritningar och se vad som ska göras med bitarna! Har du byggt ihop alla delarna nu?
st-huset-lego

Redan efter en natt hos er stack vi iväg österut från Surat Thani och stannade vid ett ställe där man kunde ta ett dopp på vägen! Det var ett kraftfullt forsande vatten där jag gav upp att gå bort till det lilla fallet – badskor hade varit bra för mig. Men du var där borta med din pappa och några andra i vårt gäng. Sen rattade han vidare med några av oss i er bil och


resten åkte med taxi till Khanom vid Siambukten. En lång sandstrand som har blivit er favorit har jag förstått! Mysigt, enkelt och mycket vackert! Mest vanliga thailändare på besök för att njuta av mat och hav. Exotiskt för oss som inte är vana att se sådana platser, känna solens starka strålar eller äta i palmernas skugga.
Din kompis G var där med sin familj och ni badade och varvade tiden med annat… gratis wifi om man äter och beställer svalkande dryck! Det gjorde vi så klart!

khanom-pojkar-i-skugga

I de här vattnen finns den sällsynta rosa delfinen och senare såg vi ju faktiskt en från en färja! Du hann väl se den och den fläckiga också!? Jag såg bara den rosa. De rosa finns endast vid två ställen på hela klotet! Sensation alltså!
Jag tänker på de kraftiga vågorna den första dagen vid Khanom och att de inte verkade skrämma dig eller hindra dig från att vara länge i vattnet och njuta av det. Härligt Victor! Jag hade länge små små bitar av snäckskal överallt på kroppen även under baddräkten eftersom jag slogs i botten av en kraftig våg. Jag som hade velat leka med dig i vattnet blev faktiskt lite rädd av vattnets kraft. Tur att du är som en fisk i vattnet, det njöt jag av att se! Din snabbsurf på vågorna fångade jag aldrig på bild men jag minns mycket väl ditt glada ansikte! Här är ett litet lapptäcke av fina stunder på stranden i Khanom!

Nästa rapport kommer så snart jag har sorterat fler bilder. Då blir det kanske en flodtur i Surat Thani, vardag och skola och lyxliv vid Coconut beach och annat. Om du sitter vid en större läsplatta eller dator så kan du klicka på bilderna och njuta!
Jag kan låtsas att jag är där med dig!/ Farmor/A

 

 

Författare: Agneta Croneld

Rännstensunge från Stockholm som genom att leva själva livet har konverterat till pensionär i Skåne.

6 tankar om “Thailand ligger långt bort!

  1. Vilket äventyr du har varit med om! Och vad roligt att träffa familjen igen, kanske framför allt Victor!!

  2. Roligt att du delar, så att vi får se hur det var på resan!

  3. Strålende sol og glitrende hav – og en meget glad farmor A og hendes dejlige sønnesøn. Ja og alle de andre, forstås. Fint at få del i dine rejseminder. Hmmm – hvem er søde lille img_6822-2???????

    • Jag berättade inget om hundarna. Det är hundar som lever nära människorna och får mat av dem MEN som kanske inte direkt bor hos någon. De fanns överallt, inte påflugna eller aggressiva men de kom tillräckligt nära för att uppfatta om de skulle få sig en smakbit eller se om de blev bortschasade. En i Thailand boende engelsman sa att han skulle ha varit hund och inte utlänning då skulle han blivit bättre behandlad av Thailändarna…han var kanske bitter över något.
      Det var fina dagar och mest roliga upplevelser och jag tänker fortsätta rapporteringen och har skrivardag idag men nu är det annat…och så måste jag gå ut i solen en stund! Finemang och rart att du läste!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s