Pensionär, nyss pensionär!

Ja, men tiden går ju så fort!

Ljusglimtar under hösten (4) -16

10 kommentarer

Här i Skåne räknar jag september som en sommarmånad eftersom det rent meteorologiskt brukar hamna där. Så länge dygnsmedeltemperaturen ligger över +10 grader är det sommar. I år hade vi en fantastisk septembermånad som definitivt kändes väldigt somrig. Så smög sig hösten på och oktober blev en ruskigt regnig månad. Medan november har varit ovanligt solig och fin. I skarven mellan sommar och höst gjorde jag en tur till Helsingborg och träffade några människor jag håller mycket av! Jag börjar med den mycket blonda tösen Lilla L här ovan är en intressant liten människa!  Här har hon ännu inte fyllt två år men det har hon gjort nu. När hon känner mig lite mer kanske jag kan komma själv och hämta henne på förskolan. Då kan hennes rara mamma få vila lite eller göra något annat en stund. Det ser jag verkligen fram emot!

Här ovan är några bilder på Margit, min kära danska väninna. Vi lärde känna varandra tack vare ett gemensamt trädgårdsintresse. Den här gången var träden i centrum. Vi gick blott en liten bit av trädslingan i Helsingborg. Man hämtar hem info till mobilen om slingans sträckning och de enskilda träden i sig. Verkligen roligt om man är trädälskare! Vi gick bara en liten del som fanns i parken nära Kärnan. Vi sparar nog resten till kommande vår. Efter en promenad, hur kort den än är, kan man äta …t.ex. libanesisk mat!

img_5238

Min rara promenadkompis Pricken var vår gäst  i hela tre veckor medan Matte och Husse var på långresa i oktober. Pricken lyste och livade upp  min pensionärsvardag  så den blev dubbelt trivsam. Egentligen kunde jag göra inlägget längre med bilder på flera goa människor jag har träffat och delat gemenskap med men… bara ett foto till!

emma-o-jens-3-12-2016

Det här är Emma och Jens som gifte sig i Bara kyrka den 3 december – en fin solig lördag. De strålade och vi grät, skrattade och njöt av allt som bröllopsfesten bjöd på!

De lyckliga två får sätta en vacker punkt för denna lilla serie med ljusglimtar från hösten.  Nu närmar sig tredje advent, Lucia och julen och jag tar en paus i mitt bloggskrivande ett tag. Jag har lite tappat fart och lust men återkommer säkert så småningom.

Goda Helger önskar jag alla med en bamsevarm kram från mig!/A

Författare: Agneta Croneld

Rännstensunge från Stockholm som genom att leva själva livet har konverterat till pensionär i Skåne.

10 tankar om “Ljusglimtar under hösten (4) -16

 1. Ibland är det bra att ta paus för plötsligt kommer inspiration och glädje tillbaka! Jag var pratsugen i går och gick till vävstugan men tyvärr hade ju du förhinder! Kram

 2. Jag hörde at du var där och hade en mkt god kaka med dig! Du kan nog gissa vem som rapporterade! Jo, man måste ladda om ibland men synd att jag missade dig!

 3. Haha – jeg føler mig helt beæret 🙂 Fint selskab, jeg er kommet i: Yndige lille L, de ærværdige, grønne kæmper i Slottshagen, Pricken og et eventyrligt smukt brudepar.
  Jeg gjæder mig meget til at vi vandrer videre til våren!

 4. Jag visste inte att den delen av parken heter Slottshagen. Visst var det fint, Margit! Nästa vandring tar vi från början till slutet eller tvärtom, tycker jag!
  Inger Palo som var en av kvinnorna som ordnade med rosresan till Skåne undrade på FB om … du var du! Jag påstod det så jag hoppas det var rätt, hihi. När de varit här hos oss kunde jag ju inte följa med till dig eftersom vi skulle få en leverans tegel från en givmild granne! Nu ses vi snart på julträffen i Köpenhamn och det ser jag fram emot!

 5. Ibland kan man bli lite trött på bloggandet. När det känns mer som en plikt än roligt är det inte bra. Du verkar ha ett troget gäng läsare, det är ju fint. Hoppas att du får en riktigt fin jul!

 6. Jag önskar det samma! Jag gillar att läsa det du skriver och hoppas att du inte tröttnar!

 7. Det är alltid trevligt att läsa din blogg men jag är litet dålig på att kommentera som du ju vet.
  Jag önskar dej en riktigt fin jul!

 8. Jag önskar er detsamma! Ligger i en skön gästsäng hos min dotter på Öland och hör hur det pysslas i huset. Barnbarnet Sara gör risgrynsgröt till frukost. Nu är det jul!

 9. Tittar in och önskar dig ett gott slut och ett gott nytt 2017, hoppas du hittar inspirationen igen det är alltid trevligt att titta in här. Kram Åse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s