Pensionär, nyss pensionär!

Ja, men tiden går ju så fort!

Trädgården (23) mitt i oktober -16

8 kommentarer

Jag har varit på väg att ge upp det här med trädgården men tror att jag har ångrat mig! Jag fantiserar lite om att anlägga en  grusträdgård, fortsätta flytta om växter och kanske att odla lite mer ätbart! Snart är allt inburet och klart. Från slutet av oktober får vi vila.

SONY DSC

Pelargoner har vi ute, på verandan, i växthuset och andra platser och en del av dem får övervintra inomhus. Det är inte idealiskt men det går. Jag vattnar lite sparsamt men många blommar ett bra tag till. Här har några hamnat i vårt sovrumsfönster mot sydväst.

Här kommer ett hösttäcke, ett litet lapptäcke, från trädgården så här mitt i oktober.

Klicka på bilderna så får du i bästa fall veta vad du tittar på! Här nere avslutar jag med några bilder tagna inifrån huset. Höstens framfart kan vara fin inifrån om det ruskar ute!

Fin höst alla trädgårdsvänner!/A

Författare: Agneta Croneld

Rännstensunge från Stockholm som genom att leva själva livet har konverterat till pensionär i Skåne.

8 tankar om “Trädgården (23) mitt i oktober -16

 1. Hej!
  Ja, det var ett vackert lapptäcke!
  Kramen!
  AnnA

 2. Jag hoppas att du tittade på det i datorn. Jag är inte en hejare på att ta bilder på buskage, det blir så lätt bara en höstig orangegrön röra! Tack för att du tittade in!
  Kram till dig!

 3. Jo, netop sådan ser det ud, dæmpede farver, dis, løvfald, visse dage absolut bedst at betragte inde fra huset. Det er sandt, det er efterår (høst), det er vemodigt men uundgåeligt – og det er min skyld!!!!
  I hele den forgående uge har jeg ikke morgenbadet i havet, og så snart jeg slutter med det, bliver det vinter. Undskyld, om forladelse, tilgiv mig! Det blæste så koldt, og min hoste er plagsom, og min bedstemor har ondt i sin storetå, og… men så alligevel ikke helt vinter, for mine dahlier blomstrer stadig, og de får lov at stå ude til frosten har fældet dem.
  Opgive det der med have??????
  Strø grus? Hvordan??? over det hele?

  • Ja, det är nog alldeles säker ditt fel! Det där med hösten alltså.
   Du är förlåten! Jag tror att det är bra att du visar naturen att nu är det nog med värme och liknande. Nu ska ni packa ihop och förbereda er för den STORA kylan. Din dahlior får väl ha en respit till dess ytterligare en morgonbadare ger upp och frosten kommer!
   Drick varmt och sköt om dig!
   Jag har inte tyckt att det har varit kul med trädgården på ett ganska långt tag…men jag var kanske bara trött på torkan och så. Grusträdgården skulle bara vara på några kvadratmeterstor… hela trädgården ååå, nej!

 4. Vacker utsikt oavsett årstid. Jag brukar känna så där med trädgårds(o)lusten på hösten men sedan när våren kommer så är jag lika sugen som vanligt. Men det viktiga är ju att man själv kan bestämma, det är ju din trädgård. Jag har en liten grusträdgård och gillar den jättemycket. Prova!
  Kram Helene

  • Jag rensade lite på datorn och hittade några gamla höstbilder. Då kan man se att vissa växter ser erbarmliga ut på årets höstbilder. Antagligen har torkan detta år påverkat utfallet. Jag hoppas lusten för trädgården kommer tillbaka – rejält!
   I så fall kommer jag kanske tillbaka med frågor om växterna i din lilla grusträdgård…
   Kram från A

 5. Vilka vackra höstbilder! Hösten är en härlig tid. Synd bara att dagarna är kortare så att man inte hinner vara ute efter jobbets slut. Än finns det mycket som ska fixas undan innan jag kan vila från trädgården………..

  • Jag är inte heller riktigt klar! De stora tunga krukorna får M hjälpa mig med. En av kameliornas knoppar är på väg att öppna sig. Jag har lite annat jag tänkte göra men kanske jag väntar till i vår!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s