Pensionär, nyss pensionär!

Ja, men tiden går ju så fort!

En alldeles vanlig måndag

6 kommentarer

Halv åtta går jag ut i morgonrocken och med kameran i högsta hugg! Ljuset är underbart och det är nästan stilla. Måste njuta medan jag finns!

Jag går runt och på fåglarna som sjunger och allting är helt makalöst vackert.

När man behöver göra det, som både människor och djur måste, så slår man sig ner i detta rum. Jag reflekterar över vår snart 20-åriga tvättmaskin. Vilken pärla och hur länge kan en Husqvarna Mästertvätt 1040 fungera? Vi köpte huset 1995 och det första dryga året och byggde vi om kök och badrum. Med små medel och på liten yta blev det en hel del specifika lösningar…snedväggslösningen t.ex. Sätter igång att städa badrum och gästtoalett som jag struntade i att städa förra veckan när trädgården kallade på mig! Så, fint igen!

SONY DSC

Vissa dagar är bättre än andra!

Har ingen bil idag men dagen är avsatt till njutbart trädgårdsarbete och behöver jag något akut så cyklar jag fyra kilometer till närmaste affär! Morgondagen har jag planerat med min äldsta syster. Vi ska fira hennes svärmor som fyllt 95! På onsdag, hurra,  kör jag till Helsingborg och hämtar mitt yngsta barnbarn efter skolan. Vi ska på en rolig utställning!

Tar på mig shorts och linne, det är högsommarvärme! Hämtar halmhatten med vida brätten. En hudläkare på radion berättar om en ny typ av hudcancer som har ökat i Sverige. Han avråder från att vara i solen under middagstid – jag hämtar en tunn skjorta. Jag blir relativt lätt brun och gillar det men man ska lyssna på sakkunskapen utan att vara irrationellt rädd! Drar, gräver och hackar ogräs och röjer bland oklippta buskar i en stor rabatt och njuter, jo, njuter verkligen av allt. Sätter mig med kaffe i hörnan vid växthuset och tänker att vissa dagar är bättre än andra. Det blir kväll sådana dagar också!
Jag hoppas att din dag var bra!/A

 

Författare: Agneta Croneld

Rännstensunge från Stockholm som genom att leva själva livet har konverterat till pensionär i Skåne.

6 tankar om “En alldeles vanlig måndag

 1. Älskar också att gå ut tidigt på morgonen med en kopp te och kameran…
  Det är härligt, bara att njuta!

 2. Joo – visse helt almindelige mandage er bedre end andre, ja og denne var helt sikkert en af de allerbedste. Dejlig rapportdagbog fra en livsnyder 🙂

  • øøøh…. rapportdagbog????? ville tage bort rapport (som lød så kedeligt) og skrive dagbog i stedet, nå sådan kan det gå!

   • Har du ännu inte sett att du kan redigera det du har skrivit? På datorn syns det bäst! under ditt namn efter datum och klockslag hittar du ordet Redigera! Fast det går ju bra så här också.
    Jag fick titta i min danska ordlista efter vad kedeligt betyder. Uttråkat eller något åt det hållet. När jag kom till Skåne så sa folk i omgivningen: Jag är tje på det och om jag förstått rätt så var de trötta/uttråkade på något. Det kanske är lite samma ord…säger språkforskartanten här på sydkanten!

  • Margit!Livsnjutare, ja absolut, men jag ser också mycket fult i världen som hundratusentals, kanske miljoner, människor lider av och som andra skriver om så…då får det bli så här enkelt! Men bilderna blev bra, de är är jag nöjd med!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s