Pensionär, nyss pensionär!

Ja, men tiden går ju så fort!

Trädgården (19) praktika o praktik

4 kommentarer

En 50-tals-inspirerad Trädgårdspraktika, tryckt på en lin/bomullshandduk, fick vi i present för några år sedan  och mestadels har jag den vid diskhon i vinterträdgården. Så torkar man något och läser de enkla råden och tänker att…ja, just, ja…

Skaka av snö från buskar och träd! Ja, jisses vad ett ymnigt snöfall ställde till min idegran! I brist på bra snöre hittade jag ett elastiskt bandage och gav första hjälpen!

Idag ser idegranen helt återställd ut! Bandaget satt på i ett par veckor, snön försvann och februari kom! Har faktiskt slarvat med praktikans alla tre råden för februari. Har redan flera hyllmeter med trädgårdsböcker som jag återvänder till när behov o lust infaller!
Tog skott på pelargoner och klippte ner en del av dem. Planterar om vartefter jag tycker det behövs…

SONY DSC

Varven i trädgården, de längtande, suktande och njutningsfyllda, blir fler och fler i snöfria februari månad – men visst ser man också vad man absolut måste ta itu med! Trädgårdsarbetet kan både börja och vänta!
Barmark och en del ljuvliga  soldagar och tuvor med vitt av snödroppar och julrosor i olika kulörer…mums för den som njuter av sånt!

Julrosknoppar  16 feb 2016

Tar alltid in några julrosor i vas trots att jag vet att de inte gillar sitt liv i en vas, nä, frisk sval luft och jordkontakt så står de länge, länge! Den ljusa julrosknoppen var helt upptuggad och borta häromdagen. Harar, kanske fasaner och rådjur – det många här som gillar att tugga! Som pensionär kan man göra livet lite mer obekvämt för dem genom att bara vara ute och störa dem.

IMG_0393

I vinterträdgården blommar båda kameliorna länge och ute förgyller trollhasseln, Hamamelis mollis ‘Pallida’ de här första lite gråtunga månaderna av året.

Trollhasseln blommar Feb -16

Likaså ormhasseln,Corylus avellana ‘Contorta’ vars ormande grenar aldrig är så vackra som dessa tider utan löv  men med många hängen. Vi har beskurit fruktträd och hamlat/stivlat våra pilar och nu i mars börjar rensningen av vinterståndare i rabatter och nerblåsta grenar och…allt roligt man måste ta itu med. Främst längtar vi efter S-O-L!/A

Soli 16 feb 2016 (2)

 

 

 

Författare: Agneta Croneld

Rännstensunge från Stockholm som genom att leva själva livet har konverterat till pensionär i Skåne.

4 tankar om “Trädgården (19) praktika o praktik

  1. Mums og karameller – og sol over Skåne. Det går nok alt sammen også uden at følge Praktikans forskrifter til punkt og prikke. Hvor er ormhaslen skøn i sit prinsess-vårskrud!

    • Ja, det är härligt med vårsol över hela Skåne! Bilden med ormhasseln är lite av ett falsarium…inte fotograferad nu utan kanske i sen april månad. Jag ser det på de långa hängena och tänkte efteråt; DET borde jag ha skrivit!
      Ska vi träffas innan mars blir april?

  2. Men, ojjjj – det er jo snart!!!! Onsdag den 30. marts????? Resten kan vi tage på mailen 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s