Pensionär, nyss pensionär!

Ja, men tiden går ju så fort!

Att vara glad, förväntansfull och tacksam

21 kommentarer

SONY DSC

När man vaknar på morgonen och hör nyheterna så kan det kännas som om man får en smäll. Var uppmärksam på det du har att vara glad över, det som väcker förväntan i dig och känn tacksamhet för att solen går upp och att livet ändå rullar på och… Ord räcker inte alltid till! Ibland blir de för många helt enkelt! Textsätt gärna bilderna för dig själv!

Cementbil (2)

SONY DSC

Fröglädje

Väva nytt (2)

Hannas goda tårta

IMG_1532

IMG_1091

IMG_1540

Sticka kant

Buffebord

SONY DSC

Utsikt mot rapsfält

SONY DSC

Ingen är nämnd och inte heller glömd trots att det inte finns foton på alla eller allt…hej med kram!

Författare: Agneta Croneld

Rännstensunge från Stockholm som genom att leva själva livet har konverterat till pensionär i Skåne.

21 tankar om “Att vara glad, förväntansfull och tacksam

 1. Vilka härliga och vackra bilder! Du har verkligen ringat in en stor del av vad vi har att glädjas åt. Blir glad!

 2. Kloka ord och bilderna talar sitt eget språk ,för visst är det så att vi behöver ibland bli påminda om att livet är här och nu och vi ska vara tacksamma om att få uppleva det. Kram och en fin dag önskar jag dig. Åse

 3. Goa Agneta så rätt du har.
  Kram
  Kersti

 4. Tänkvärda ord. Här behöver jag inte använda mig av min fantasi. Dina bilder lotsar mig som balsam vidare. Du har så rätt. Bossekram

 5. Visst är det så att det finns mycket att vara glad och tacksam över. Inte alltid så lätt men man får göra sitt bästa! Kram!

  • Just när det är så här svart o svårt i världen så måste man påminna sig själv…så kanske man orkar göra något bra för några andra! Det bästa är gott nog, det brukar vi ju säga, Karin!

 6. Några bildtexter från mig: ”Verandan man gärna tillbringar ljumma sommarkvällar på”. ”Utsikten, över rapsfälten mot havet, man aldrig tröttnar på”. ”Barcelona (visst?) staden man gärna besöker igen”. ”Bygga tågbana med barnbarnet, alltid lika roligt!” ….Att vara glad och tacksam över allt man har, ja, det brukar jag inte ha svårt för. Jag känner mig ofta rik när jag tänker på mitt liv, mina barn och barnbarn. Men den här hösten är det svårt, det är för mycket som inte är bra i vår värld. Kontrasterna är så j-a stora.

  • Tack, det var konkreta texter som stämmer precis!
   Ja. Kontrasterna är stora. Minns du när vi var i Kenya och såg tiggarna, kåkstaden i kanten av Nairobi o fattigdomen osv? Jag fick sån ångest efter det och pratade mycket om hur äcklig jag kände mig. Lät Allan ta en bild på mig där jag var överdrivet turistisk med massor med kameror hängande runt halsen och sedlar som stack upp ur schortsfickorna. Jag vet att jag sedan dess pratat om att det farligaste för samhället är den stora klyftan mellan människor…
   Precis som vi måste påminna oss om det där så måste vi också kunna se de goda krafterna, livets ljuspunkter annars förlorar vi oss själva. Jag vågar inte tänka riktigt ljust om framtiden men eftersom man ändå stretar vidare så vill jag påminna om det fina vi omges av! I övermorgon ses vi hos dig i Nyköping! Vilken ljuspunkt att se fram emot!

 7. Jeg synes nu at billederne taler så fint for sig selv på sit eget sprog om alt det du glæder dig over i dit liv, så jeg vil bare læse dem i stilhed 🙂

 8. Underbara bilder! Ännu gladare blir jag när jag tänker på att vi ses live i helgen:-) såååå kul!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s