Pensionär, nyss pensionär!

Ja, men tiden går ju så fort!

Är det redan måndag?

12 kommentarer

Oj, tiden rusar och jag vill i största möjliga mån publicera en ny bloggtext ungefär en gång i veckan med några undantag. Redan på söndag kväll börjar det gnaga lite i hjärnan. Jag börjar resonera med mig själv; skriv om…skriv om mat, det har du aldrig gjort. Dukka-receptet…om hur himla gott det är och hur man kan njuta det med god olivolja och…

Dukka-recept
Jo, jag gillar mat och det är alltid…nej, är ju proppmätt och jag gör inget märkvärdigt bara kokar ihop något av vad som finns i huset. Inte precis som unga Julia som har en restblogg. Hon skapar och jag…vi tittar båda efter vad som finns hemma och så hittar vi på något nytt, fast naturligtvis inte med samma ingredienser eller samtidigt! Fiffigt va’!? Julia har gjort något riktigt bra av det men jag, näe!

Skriv om…skriv om huset, om alla informella bygg- och processmöten som har varit här mellan husets ägare under årens lopp. Så många ombyggnationer och förbättringar som åstadkommits med väldigt små medel. Från början var det riktigt knapert men…nej, DET ska jag verkligen ta tag i och skriva något ordentligt om senare någon gång. Så ska det väljas bilder och illustreras på ett bra sätt. Väntar alltså med det!

Man kan alltid tipsa och berätta om bra böcker! Skriv om några böcker som har skickat iväg dig på en resa till en annan kultur eller tid eller såna böcker som öppnat sinnet och gett nya insikter eller såna som visat precis hur bra eller rutten en människa kan vara…nej, det där är absolut ett typiskt vinterinlägg!

Skriv då, äntligen, det du verkligen skulle vilja…berätta om det du skriver om utanför bloggen eller har skrivit, det där som ligger i byrålådorna…nej, för katten det vill jag inte, författardrömmar har ju var och varannan människa idag, jo, ja,  inte nu men kanske senare, en annan gång!

Skriv om…det som är det absoluta nuet – som hur du mår…nej, det tänker jag inte…jo, det värker lite mer eller mindre där vid högra skulderbladet…men annars är det väl för det mesta bra…bara lite yrsel ibland…den kan man leva med så det är helt enkelt bra! Så det så!

Men ta dig nu samman få ihop något om…till exempel den här sommarens uteprojekt! Nja, inte ännu, jag vill nog spara det tills vi har kommit lite längre.

Projekt -15
Nuet…hrm, går upp och är för det mesta glad redan på morgonen, just nu för att det är sommar och…. men, fy vilken eländig sommar hittills! Vi hade frukostgäster och var helt upptagna med att tala om vädret. Liksom uppfyllda av regn, blåst och gråa moln trots att kvällen innan varit sagolik med utesittarväder mot alla odds. Vi nämnde det visserligen mellan frukosttuggorna men bet fast vid det sketna sommarvädret, man måste riktigt älta det för att förstå att det är en sådan kall och trist sommar i år. Men augusti kanske…

Skriv då om alla dagar du längtar efter och vill träffa dina barn och barnbarn och barnbarnsbarn men inte kan av olika naturliga förklaringar. Det verkar som om den längtan blir allt större ju äldre man blir. Kanske något universellt!

Lovisa

Skriv om alla fester du skulle vilja ordna i trädgården medan den är vacker…

SONY DSC

en stor fest för storfamiljsgänget med alla gamla och nya familjemedlemmar, fin rosfest för trädgårdsvänner, glad bubbelavsmakningsfest, rolig prata-svenska-fest med alla trevliga elever från sfi, intellektuell bokfest med lilla bokklubben med respektive som kanske också gillar litteratur, och en samlaallagamlavännerfest, knytisfest, vävstuge- och stickcafévännernas sommarfest, mingelfest med alla möjliga människor och så vidare och så vidare—

kommer inte på något att skriva om, funderade bara!

Författare: Agneta Croneld

Rännstensunge från Stockholm som genom att leva själva livet har konverterat till pensionär i Skåne.

12 tankar om “Är det redan måndag?

 1. Så roligt att bli omnämnd! På grund av sorgligheter så har jag inte skrivit något på Restbloggen sedan början av april, men jag känner så väl igen den där känslan av att ”jag borde skriva någonting-jag borde skriva någonting”. Kanske är det lättare när man som jag bara har ett möjligt ämne, mat. Då är frågan bara hur man ska formulera sig… Ser fram emot att läsa alla dina kanske-senare-inlägg. Men kanske senare då.
  Kram från Julia

 2. Jag är inte slav under min blogg men nån sorts ambition att försöka vara återkommande har jag. Saker händer i tillvaron och ibland tappar man fart och ork, Julia! Då tar man kortare eller längre paus. Det förstår alla!
  Så roligt att du skrev! Ja, läs gärna senare de inlägg som kommer senare i alla fall!
  Kram från Agneta

 3. Det är så underbart att läsa det du skriver – även när du inte vet vad du ska skriva om!
  Kram

 4. Jag ser fram emot högläsningen som du pratade lite om i våras……..

 5. Prestationsmaran? Man får ju hoppa över, om man vill Agneta! Men om jag får önska skulle jag vilja se lite bilder från årets projekt, trots allt. Jag är mycket, mycket nyfiken!

  • Du får inte önska! Inga bilder…på ett bra tag!
   Nej, jag har ingen prestationsångest men väl inre lust att få uttrycka hur det kan vara inne i skallen innan man har kläckt en skrividé och sen lite lek med det förstås.
   Ibland är det ju bara solklart och andra gånger blir något skrivet som följd av en massa funderingar!

 6. 🙂 Härligaste inlägget jag läst idag. Kram Åse

 7. Kom inte på något att skriva om… och ändå blev det ett långt och kul inlägg!

  Visst finns det mycket att skriva om – ändå så svårt att komma på något vettigt emellanåt… 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s