Pensionär, nyss pensionär!

Ja, men tiden går ju så fort!

En god karamell att suga på i framtiden!

12 kommentarer

Hämtad bukett

I lördags var det allvar, fest och glam när mitt äldsta barnbarn Josefin gifte sig med sin Robin. De hade i mycket god tid förberett de allra närmaste  och sedan framför allt, tror jag, alla tweetande människor de umgicks med över nätet, att nu, NU skulle det äntligen ske!
Det var inte privat, utan modernt utåtriktat och öppet, när det gällde en massa funderingar från vilket gemensamma familjenamn de skulle bära (löstes med att de singlade slant),  till ringen med äkthetsintyg som en jublande glad Josefin hittade genom internet!
Problem löstes genom frågor rakt ut på nätet som till exempel plötslig avsaknad av solist i kyrkan, bartender på festen och så vidare. Slutligen har alltså de många, som följt dem genom alla praktiska förberedelser, också till slut fått rapporter via tweet och FB från både bröllopsdagens vigselakt och påföljande fest för familj, släkt och vänner. De har funnits här #borgarbröllop!
Sicken medie-era vi lever i och nu vill en bloggande farmor Agneta visa några bilder som mobilen fångade upp den 2 maj 2015. Håll till godo och kom med på en, för oss berörda, underbar och händelserik dag. En av de där speciella dagarna i livet när de händer något viktigt i den ‘klan’ man har runtomkring sig!

Det är ju något stort som sker när det kommer till det seriösa i att två unga människor verkligen vill sluta ett förbund och lova varandra trohet livet ut. En del tar just det löftet med en klackspark och många vet av egen erfarenhet att det inte är en lätt match…men de här två är seriösa!

Därför fylls svällande hjärtat av glädje och ögonen tåras… och jag tänker inställningen gör mycket men sen behövs det hela tiden…ja, vi vet, vi vet!
Jag hade glömt mina pappersnäsdukar men vek snabbt ihop servetter på burgerstället där min man och jag tryckte i oss något kvickt till lunch! Brudbuketten var levererad till rätt ställe och …

Förberedelser

nu  följde någon timme med egna förberedelser. Klänningar slutvaldes och justerades”Passar den här bättre än den där?”, flugor och slipsar knöts om ovana halsar.”Stå still!” ”Är duschen ledig snart?” ”Duger detta?” ”Finns det nål och tråd här?”
Det är med stor glädje vi möts från olika håll och njuter av att få vara med om en alldeles speciell högtid!

Vi ville göra oss vackra till brudparets ära! Josefins lillebror har grå kostym och tar på sig sina nya, lite hårda svarta skor. Han ska  hålla storasysters brudbukett i kyrkan och sen vara sidekick till deras far i början av festen! Man har rätt att vara lite pirrig inför uppgifterna. Gemensamt höll de sedan ett fint tal.

Brudparets dotter lilla L. tas om hand med stor kärlek både före, under och efter festen. Hon gick ur famn i famn och mängden pussar hon fick ta emot var enorm. Tänk, hon hade verkligen ingen aning om vad som hände! På bilden är hon förberedd för bilfärd till kyrkan. Jag är hennes morfars-mor och det är mycket speciellt att få uppleva just det fantastiska att ha barnbarnsbarn, jag måste vara urgammal!

Lovisa väntan

Inmarsch

 

Vigselringen

Vid utgången fick vi små blåsbubblebehållare (istället för ris som småfåglarna får ont i magen av)!
Men hur blåser man bubblor och fotar samtidigt? Kyrkan var, dagen till ära, inslagen…

Ur kyrkan

Brudparet

Så var vi på plats i festlokalen där en underbar måltid med fisk- och skaldjurstema och goda drycker bjöds och tal och roligheter följde varandra och bröllopsvalsen inledde flera timmars dans.  Pardans, ja, men mest fridans med en massa människor i grupp. Mer Zumba -friskis-och-svettis-varianter än pardanstävlingar… Oh, det var verkligen längesedan jag höll igång och dansade så mycket.

Sara till bords

Kusiner som inte träffas så ofta möts på en sådan här fest, bonussläktingar och vänner och alla
som har en relation till brudparet höjer stämningen, skrattar och njuter allt vad de orkar!

Lov o Pon

Jos o Lov

Agneta till bords

Dansen

Medan vi satte oss i bilen diskuterade vi hur lyckat allting hade varit, det fina brudparet, ceremonin i kyrkan, den fantastiska maten och talen där någon nästan glömde bort att det var brudparets fest och inte den egna förmågan som skulle framhållas…och allt det där med påbud av mörk kostym och alla pengar som en sån här fest genererar! Vi lyckades köra vilsei natten, trots att chauffören var spik nykter!

Den här dagen blir en slags minneskaramell man kan ta fram och suga på precis när man har lust!
Tack Josefin och Robin!

 

Författare: Agneta Croneld

Rännstensunge från Stockholm som genom att leva själva livet har konverterat till pensionär i Skåne.

12 tankar om “En god karamell att suga på i framtiden!

 1. Vilken härlig fest! Det är något särskilt med bröllop och speciellt när det är i de egna arvslinjerna! Förstår att ni alla trivdes!

  • Ja, Märit, det var så fint o då det gäller de närmaste så känns det mycket inuti! I kyrkan var flickvännen till barnbarnet Pontus solist. Hon sjöng så vackert för brudparet utan att veta att det var Mats o min låt…
   Kul att du kommenterar för jag tänker att trädgården stjäl all din tid nu!

 2. Det låter som en underbar dag!!!!

 3. Åh, vad roligt att höra allt, jag känner dom ju inte men det känns som att jag var med på ett hörn ändå! Den gula overallen som lilla bebisen (vad heter hon?) hade – var det den gamla, gamla som alla Viby-bebisar hade? Det såg så ut!
  Så fina dom var, hoppas allt går bra för dom, ”Ha ett bra liv” – typ… Fniss…

  • Lilla L. säger jag men Lovisa är hennes namn! Den gula är nog ny eller inhandlad på second hand. Det var bara bebisarna födda efter Andreas o Hanna ”de nya” storfamiljsbebisarna som hade en sån…
   Javisst, de var så fina och det var så festligt alltihop. Jag kan hälsa från dig…
   Jag känner likadant för alla era barn och tillhörande men vill veta och hänga med för det finns ett slags band. Allan o Kjerstin har ju förmånen att träffa fler än vi som bor så avigt…

 4. Vad roligt att få se alla bröllopsbilder Agneta! Jag kan förstå att känslan är stor när barnbarnet gifter sig. Inte så många som får vara med om det… Jag som är lyckligast på jorden när vi är tillsammans, alla pojkarna och deras fru/fästmö/flickvän och barn. Och du har en generation till! Hjärtat måtte svälla något enormt.

 5. Bitte, kära vän! Det verkar som om jag lyckades trycka bort din kommentar igår innan jag somnade med lilla paddan i handen… REDIGERAR NU…hittade ditt inlägg som blivit förpassat till skräppost. Jag blåste liv i den…
  Det är underbart att du njuter av dina vuxna pojkar med tillkomna och födda! Du är farmor till två nu, visst är det otroligt! Man måste ju njuta medan man hänger med!
  Jag känner verkligen att det är lycka att ha möjligheten att se ytterligare en generation växa upp…om lilla L. också vill bli ung mamma så finns ytterligare möjligheter…

 6. Jag förstår att det blir en karamell som du kan suga på länge. Vilket charmtroll Lovisa verkar vara. Tänk att de slog in kyrkan bara för deras skull. 😉 Det är svårt ibland att sortera alla intryck man får efter en sådan här stor tillställning. Bäst att ta det i små doser. Skönt när allt gått bra. Jag önskar lycka till med äktenskapet i framtiden. Barnbarnsbarn. Där ligger jag i lä. Helgkram Bosse

  • Visst var det fint av församlingen att låta slå in hela kyrkan dagen till ära…
   Förstår du min känsla av att man måste väl vara urgammal när man har barnbarnsbarn? Det låter så märkligt på något sätt. Kommer precis från Friskis -och-svettis-gympa och kämpar på för att kanske hinna få barnbarnsbarnbarn innan jag lägger näsan i vädret! Mentalt känns det som om det skulle gå. Jag är tillräckligt sprallig, tror jag…
   Jag kan hälsa till dem från okända Bosse och önska lycka till! Ha det kul och skönt i helgen! Kram fr Agneta

 7. Trevligt ibland att det är dåligt väder så att man har tid att läsa sådana här fina berättelser. Vilken fin farmor på bröllopsfest!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s