Pensionär, nyss pensionär!

Ja, men tiden går ju så fort!

Statistik och skräppost

4 kommentarer

SONY DSC

När man skriver blogg känns det ju roligt om någon intresserar sig för vad man skriver om och då upptäcker man snart att det finns ganska mycket statistik att titta på. Bilden visar från vilka länder jag hade haft besök under en vecka i våras.

I början när jag skrev ett inlägg till bloggen, tyckte jag det var extra kul med de internationella kommentarerna men sen…

Sammanlagt har Akismet, WordPress, hjälpt till att sålla bort ca 750 skräpkommentarer sedan jag började skriva bloggen i slutet av mars. Man bestämmer själv om man vill radera dem permanent eller publicera.

Det känns bra för de som skriver det där har något helt annat syfte än att verkligen vilja kommentera bloggen eller ha kontakt med mig. Inga av de där kommentarererna har varit oanständiga eller grova eller kränkande på något sätt. De flesta har mest varit i stil med den mellersta av de tre som jag kopierat och lagt in här nere.

Här är några av de raderade skräppostmeddelanden som kommit de senaste dagarna; överst den konstigaste av dem alla, verkar bara vara sökord:

spruced sprucer spruces spryest spudded spudder spumier spuming.

cubicles cubicula cubiform cubistic cuboidal cuckolds cuckooed cucumber.

fat fax fay fed fee feh fem fen.

Här är ett av alla vänliga som jag först uppfattade som personliga och tyckte var så uppmuntrande att få:

Postat den 2014/08/05 kl. 7:24 e m

I think this is one of the most vital info for me. And i’m glad reading your article.

But want to remark on some general things, The website style

is perfect, the articles is really excellent : D.

Good job, cheers

Ibland skrivs de som om det verkligen är en vanlig människa som från sin dator vid köksbordet har formulerat kommentaren men jag har skrivit svar till flera av ”personerna” bakom de adresserna och upptäckt att mina mejl alltid studsar tillbaka till mig med något felmeddelande – den vanligaste är att adressen inte existerar. Här är ett som ger lite korkat intryck eftersom det inte precis är news jag skriver:

At this moment I am going to do my breakfast, later than having my breakfast coming again to read other news

Jag har också av ren nyfikenhet klickat på annan information som WordPress har förutom mejladressen på avsändaren, kan vara sökord eller länkar till försäljningssidor, och jag tror att det är själva syftet med att pytsa ut såna här meddelande till såna som pratar på nätet på något sätt. Jag har hamnat på sidor med tips om hur jag ska bli av med mitt överflödsfett, var jag kan göra mina bilinköp och var jag kan hitta kontakter för diverse varor…

WordPress har sidor där jag kan se/läsa början på inläggen från min blogg på svenska bland en massa andra engelskspråkiga inlägg. Jag kan också se cykelbloggen som mina vänner skrev under sin långcykling men inga andra svenska eller några andra språk heller.
Jag funderade mycket på det där i början men nu känner jag mig  bekväm med tillståndet s a s.

Jag är inte naiv utan förstår att om man publicerar sig på nätet så gör man det och bilderna, som ju är gångbara internationellt, kan bli stulna och använda i alla möjliga syften. Men visst, jag är nyfiken och skulle vilja veta hur bilder och texter letar sig ut i världen och om människor sitter och försöker tolka vad de ser eller, ännu svårare, förstå vad texten handlar om. Den automatiska översättningen fungerar ju inte särskilt bra.

Det finns en hel del statistik att studera och det roligaste är att titta på vilka länder som är i topp. Under sommaren har det varit lugnare trafik men om man tittar på statistiklistan just nu så ligger Belgien tvåa och sedan Brasilien före Finland vilket är väldigt underligt i mina ögon. De senaste 30 dagarna har jag haft besökare från 21 länder utanför Sverige.

Det ska ju erkännas att jag hellre vill föreställa föreställa mig enskilda personer än företag som bara vill sprida sin reklam på alla möjliga och omöjliga sätt!

Flest visningar efter land för 30 dagar med slut 2014-08-06 (summerat)
Föreställ er presentationen med karta och bild så som den jag visar i början av det här inlägget.

Land     Visningar

Sweden 229

Belgium 30

Brazil 27

Finland 22

USA 8

Portugal 3

Mexico 3

Italy 2

Philippines 1

Malaysia 1

Saudi Arabia 1

Angola 1

Spanien 1

Israel 1

Denmark 1

Venezuela 1

Slovenia 1

Colombia 1

Romania 1

Argentina 1

Greece 1

Serbia 1

Så i min fantasi sitter in person i Angola eller Argentina och har fjärilar som specialintresse och skrivit in det vetenskapliga namnet på en fjäril och av en slump hamnat rakt in i min blogg.

Inte vet jag men i nätet fastnar vi lite till mans.

Författare: Agneta Croneld

Rännstensunge från Stockholm som genom att leva själva livet har konverterat till pensionär i Skåne.

4 tankar om “Statistik och skräppost

 1. Det var ju intressant läsning! Inte har jag tänkt på att någon väldigt långt iväg skulle läsa det man skrev om man hade en blogg! Lite spännande.

 2. Det var en överraskning för mig med! Ibland är de där skräpkommentarerna jättekonstiga! Typ:”Jag har länge letat efter dessa fakta och har stor hjälp av din artikel och det som diskuteras där.”
  De måste vara massproducerade och utskickade med tanken att det ska passa så många som möjligt.Sen tror jag ju inte att de kan läsa och förstå vad det står. De där översättningsprogrammen är inget vidare och skapar många konstigheter med språket. Någonstans KAN det ju finnas en svensktalande person som bor utomlands och läser men då skulle den personen skriva på svenska förstås.
  Det är så roligt att du kommenterar, Karin! På bad-dammsfronten intet nytt!

 3. Precis de där spam-kommentarerna såg jag nyligen på en trädgårdsblogg jag hamnade på. Ordagrant som ditt ex. ovan. Med en länk till olika ”penningställen”!
  Bloggen var död sedan 2012….och de flesta dylika kommentarer från 2013…jättetrist!

  • Det har hänt att jag har fått samma kommentarer flera gånger. Jag läser o har som jag skrev försökt mejla till avsändaren…mejlen studsar tillbaka. Det finns nån automatisk utskickning som pluppar iväg skit för att fånga in nån köpare, brukare eller vad det nu kan vara.
   Jag får också inlägg typ; trevligt att diskutera den här saken med dig! Har aldrig diskuterat med någon sådan! Ja,ja så där är det. Nej, jag vill inte döda bloggen så jag är försiktig! Tack för att du läste, Ninnie!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s