Pensionär, nyss pensionär!

Ja, men tiden går ju så fort!

Det babblas och pladdras i min trädgård!

10 kommentarer

Jag har en ganska stor trädgård och när jag vistas ute under växtsäsongen händer det att jag hör babbel eller pladder runtomkring mig. Det händer, märkligt nog, att jag uppfattar vad växterna pratar om eller vad de tänker på. Någon gång dras jag in i samtalet och får ibland stå till svars för ett och annat. En annan gång får jag höra en stillsam eller kanske trånande monolog. Allehanda småkryp uttrycker också sina känslor och tankar. Det är för det mesta bara mysigt att lyssna på dessa roliga samtal. Men ibland, ja, kanske lite för ofta, får jag höra gnäll och en och annan spydighet också. Då hör jag minsann att de som pratar låter precis som vi andra! 

Nere på högra sidan hittar man ett galleri som heter Pladder i rabatten och där kommer nya inlägg från och med nu men då utan att visa dem här också. Dagens pladder är en monolog vars ursprung egentligen handlar om förväxling mellan vad som är orm- respektive trollhassel. Man kan klicka upp bilderna i pladdergalleriet för att sedan se dem i en följd (när jag har hunnit lägga in fler) och då syns texten mycket bättre!

Jag har dokumenterat stunderna i trädgården under flera år och nu vill jag dela med mig av dem!
Bild

 

Författare: Agneta Croneld

Rännstensunge från Stockholm som genom att leva själva livet har konverterat till pensionär i Skåne.

10 tankar om “Det babblas och pladdras i min trädgård!

 1. Vilken proffsig blogg du har!!!!

 2. Å, tack Karin! Jag hoppas att du får ut något av att titta in här då och då. Pladder i rabatten är ju ett litet skötebarn jag har och som jag hela tiden bygger på med nya alster. Här tänkte jag lägga in en del av de lite äldre först.
  Angående bloggen: Jag försöker komma underfund med vad man kan göra här och hur man får till det på bästa sätt. Men utan min mans stöd nu i början hade jag nog gett upp eller i alla fall inte kunnat klura ut vissa grejer. Det är fackord och uttryck och mer datakunskap för min del hade varit önskvärd… men man lär så länge man vill . Nu har jag i alla fall lyckats få in fyra inlägg och det känns bra!
  Ses vi i vävstugan på torsdag? Jag saknade dig vi var bara fem då men det blev ju en hel del vävt!

  • Jag är imponerad av din blogg! För ett år sen tänkte jag att jag skulle starta en trädgårdsblogg, tyckte att det verkade lite roligt och ett bra sätt att få råd och tips. Men jag gav upp väldigt snabbt, fick inte ens skapat en blogg för jag begrep inte hur jag skulle göra!
   Jag hoppas vi ses på torsdag, har varit lite ”låg” och känt att jag har behövt tiden för mig själv. Men förhoppningsvis piggnar jag till – det är ju snart påsklov för oss som jobbar! Synd om dig som inte får det!

 3. Ja, väldigt synd om mig! Jag ska jobba på onsdag! Jag får ju inte komma av mig alldeles!
  Det tog många timmar av försök och misslyckanden innan första sidan var gjord, det får byggas ut vartefter, tänkte jag då, och nu gör jag det. En ny erfarenhet är det!

 4. Tja, hverken trold eller slange,
  gør mig særligt bange,
  men en sag vil jeg gerne vide:
  er du vriden mod højre eller venstre side??????

  • Ja, du Margit, jag har insett att det var dumt av mig att säga att pladdret fanns på höger sida eftersom det beror på var man läser det hela. I mobilen är det i alla fall nederst lite till vänster på paddan ser det annorlunda ut. Så långt tänkte jag inte men du frågar kanske mer om min politiska vridning…

 5. hehe, jeg forsøgte jo bare att pladdra lidt med den der corylus!

 6. Jag såg ju din roliga vers men tog frågan på slutet personligt, korkat! Haha!
  Tyvärr, har den där ormhasseln väldigt stark integritet så jag tror inte den svarar på frågan!

 7. Jag älskar ditt trädgårdspladder, Agneta! Så generöst att du lägger ut det på din blogg. Då kan jag gå in och njuta av ett underfundigt pladder varenda dag!

 8. Å, så glad jag blir, Bitte! Jag ska snart lägga in fler… men det är en hel liten process att omvandla var och en så att de kan läggas in i pladdergalleriet.
  Generöst och generöst…Det är roligt att dela med sig och pladdret ligger ju där i byrålådan och pockar på uppmärksamhet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s