Pensionär, nyss pensionär!

Ja, men tiden går ju så fort!

Vad gör man? Nu vet jag…

19 kommentarer

Ett sms förebådade att ett paket skulle anlända lagom till min sista arbetsdag. Vilken överraskning! Jag fick inte öppna det, skrev vännerna, förrän jag kom hem på eftermiddagen. Jag hörde att det rasslade och tänkte att det var ett tusenbitarspussel. Fel, det var en AKTIVITETSDOSETT som skulle hjälpa mig att få en viss struktur på mina dagar…
Nu vet jag precis vad jag ska göra på morgonen, vilken som är dagens aktivitet och vad jag ska göra till trekaffet. På söndagar får jag vila utan instruktioner och förslag på sysselsättningar.SONY DSC
I dosettens fack för måndag morgon fanns en beskrivning på baksidan och ett paket som skulle öppnas.
SONY DSC
En sorts äggklocka med rockmusik kallar in mig när äggen är färdigkokta!
Dagens aktiviteter kan vara olika som att blogga, läsa annonserna för storhandling, tid att väva dagtid (en liten spole med sammetsgarn), baka till helgen (paket med vackra muffinsformar) osv. Dosettfacken för trekaffet innehöll alla väldoftande kaffebönor och ett korsord eller sudoku eller läsa bok (paket med Lena Anderssons senaste) osv.SONY DSC
Ett sånt roligt och noga uttänkt påhitt från vänner som känner mig väl! Jag blev mycket överraskad och glad och så är jag ju så himla tacksam att jag slipper tänka själv! Nu får dagarna struktur så som givarna tänkt och dagarna behöver inte förslösas på tid som rinner bort utan att något vettigt blir gjort!

Författare: Agneta Croneld

Rännstensunge från Stockholm som genom att leva själva livet har konverterat till pensionär i Skåne.

19 tankar om “Vad gör man? Nu vet jag…

 1. Vilken rolig present! Men vad bra nu vet du hur dina dagar ska se ut ! Jag är lite avis på pensionärslivet !

 2. Den var dog fin – men jeg undrer hvor lang tid, den rækker? I alle fald håber jeg, at du havde havearbejde på din besked i dag 🙂

 3. Jaså, det var kanske det, dom hade föreskrivit i dosetten??? Smart 🙂 Jo, jag var ude og slide i det skønne vejr prøver at gøre plads til en lille sandlåda i min alt for lille have, et par rhodder må deporteres, men den ene gør heftig modstand, har nog modhager i stedet for rødder!

 4. En liten dandlåda till barnbarnet?

 5. Dandlåda???? Haha, – ikke til barnebarnet, men BØRNEBØRNENE, for”vi” har fået en lille pige til for 2 mdr. siden.
  Snart kører jeg til Kbh for at fejre elskede Mollys 3 års fødselsdag.
  Hvad foreskriver dosetten for din lørdag? Arbejdskammerater til aftensmad?

  • Blev kalaset för treåringen bra och härligt?
   Barnbarnen i pluralis, inte illa! Det är gott med de där små…även när de har blivit över 20 och ska bli sambos eller är körkortsägande tonåringar, går i gymnasiet eller som den yngste går sista året på dagis och ska börja i förskoleklass i höst. Gott är det!

 6. Härligt att råda över sin tid på ett annat sätt nu. Jag väntar tills det blir dags för mig. Men vilken himla rolig present som du fick! Påhittiga och kreativa kollegor.
  Ska bli kul att läsa vad du hittar på.
  Vi är ofta i era trakter för vår dotter bor i Malmö nu och förra året var det Ystad som var hennes hemort. Vi gillar verkligen att fara runt på vägarna runtom där och stanna för att sova varthelst det går att parkera.
  Kram
  annika

  • Annika S har blivit Annika K!?
   Vilken överraskning att se dig här! Jag har bara haft två inlägg i min blogg än så länge. Jag har idéer och tankar på hur jag ska utforma den men har inte hunnit sätta mig in i hur allt fungerar ännu!
   Tänk att du har en dotter i Malmö och att du irrar runt här i trakterna – med husbil då kanske? Då får ni irra hit någon gång. Vi bor väldigt vackert och så kan vi få lite skvaller från gamla trakter!
   Aktivitetsdosetten kom från två gamla goda vänner i Nyköping och i maj ska mina sista kollegor bjuda ut mig på ett ställe. Det har varit mycket fest och kalas runt det här med att sluta jobba. Det är så det ska gå till, tycker jag. Vi hörs och ses, hoppas jag!

 7. Kørekort, huha !!!! Inden man får set sig om….. lige nu er det fine nye tohjulede løbehjul (sparkcykel) en stor utmaning. Og ja: Det var en finfin fødselsdag, og den nublevne storesøster behøvede virkelig at være det absolutte centrum.
  Solen kalder og Jeg vil ønske dig en skøn vårdag i trädgården – om nu dosetten tillåter!

  • Nyblivna storasyskon måste få vara i centrum och speciellt om det är födelsedag!
   Aktivitetsdosetten har jag kanske inte helt frigjort mig ifrån men idag tog min äldsta syster ut mig på ett pensionärsäventyr. Jag ska berätta om det i nästa inlägg i min blogg eftersom dosetten faktiskt har bloggen som ”dagens aktivitet” just på måndagar. Så nu ska jag sätta mig och skriva mitt tredje inlägg. Jag hoppas på fint väder i morgon också och då ska jag vara i trädgården. Hur blev det nu med dandlådan?

 8. Med dandlådan går det fremad, nu er den store rhododendron med mandens hjælp hevet op af jorden, nogle store Ölandssten har jeg flyttest for at give plads rundt om dandlådan, jeg graver og pruster og stönner, men er ret fornøjet

 9. Vart flyttar du din R? Tänk vad en farmor/mormor kan göra för sina barnbarn!
  Jag noterade att du har skrivit ett inägg på svenska. Vadan detta byte? Jag är på språng men återkommer! Lördagskram till dig!

 10. ….hmmm, det er nok en form for sproglig scizzofreni, på Slottstrappan pratar jag svenska, men hjemme i min lille have er det dansk, som råder…..ja, det var den bästa dåliga förklaring som fanns för hand. Og så ved jeg jo fra forumet, at mange ikke mener sig at forstå dansk, hvorimod jeg jo er på sikrest grund med mit modersmål. Rhodden flytter til Sparrarp. Og stort lørdagskram til dig med!

 11. Och, snälla du, hälsa Charlotte så mycket!
  Vi livsnjutare kan ju lättare hitta lite gemensam dansk-svensk njutningstid!

 12. Jaaa, det tager jeg som en aftale! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s