Pensionär, nyss pensionär!

Ja, men tiden går ju så fort!

Att bara vara

10 kommentarer

Det var längesen jag skrev här. Jag hade planer för hur och vad jag skulle göra efter boksläppet men inte mycket av det skedde. Istället blev jag sjuk. Jag hade en efterlängtad operation inbokad. Gallblåsan skulle bort och det kändes så bra. Veckan före det skulle ske blev jag allt törstigare, inget ville jag äta men drack vatten som aldrig räckte till för att släcka törsten, samtidigt som jag blev jag allt tröttare och funderade jag på om det verkligen var lämpligt att lägga sig på operationsbordet. Jag ställde frågan, det togs prover och läkaren skickade mig till akuten på Ystad lasarett. De skrev in mig och ”alla” mina värden var kass. Njursvikt, infektion… Personalen, som tog hand om mig och de andra, var underbar även om jag inte gillade ställningen för droppet som gjorde nätterna till en plåga då jag rörde mig olämpligt eller sömndrucken trasslade till det när vi två, droppställningen och jag, skulle in på toa. Det var skönt att bli utskriven men än är jag trött och får finna mig i det ett tag. Njurarna återhämtar sig långsamt och för att undkomma njursten dricker jag massor med vatten. Försöker att bara vara.

Till boksläppet hade jag hyrt Magiska teatern i Vretstorp, lokalen som är en gammal biograf var perfekt. Jag tror att jag egentligen redan här var sjuk. Det var hur som helst så fint att se att så många kom och det blev skratt och allvar om vartannat. Här ovan håller min vän Bitte W ett fint tal till mig. Hon var den jag med förtroende hade skickat de nya kapitlen till.

Den andra april blev jag intervjuad av Nerikes Allehanda om mitt storfamiljsliv i Viby, i Hallsbergs kommun. Vi bodde där med vår storfamilj i tio minnesrika år. Det blev inspirationen till min roman ”Vi kom från Stockholm” om att bo i kollektiv, hjälpas åt med barn och allt. Intervjun fick ett helt uppslag i Nerikes Allehanda och publicerades i lördags och tidningen har de lovat ska sändas till mig. Jag fick rapport samma dag av vänner som bor i Närke. Jag hade skött mig , sa de. Jag fick också en fotad version men den går tyvärr inte att läsa. Fotad med Iphone och jag har Android… känt problem, tror jag.

Fotot är från dan före boksläppet. Det är väldigt roligt att få en liten rapport från någon som har läst och gillat boken. Flera personer har skrivit så fint att jag har gråtit lite, andra har skrivit roliga kommentarer eller bra analyser… Jag ska nog samla dem nån gång när jag är piggare än nu! Glad blev jag också när ett par klasskamrater ända från högstadiet på Högalidskolan hörde av sig; var för sig hade de beställt boken. Så det kanske rullar på lite försiktigt. Den 4 juni släpps den inlästa versionen.

Lev väl och blomstra, själv är jag lite vissen just nu!/Agneta

Författare: Agneta Croneld

Rännstensunge från Stockholm som genom att leva själva livet har konverterat till pensionär i Skåne.

10 tankar om “Att bara vara

  1. Hoppas du kryar på dig ordentligt. Jag ser fram emot att lyssna på din bok när Legimus har den inläst. /Ewa

  2. Den vissna blomman reser sig snart! Sol och vårvärme hjälper säkert. Ta det lugnt och njut av allt positivt kring din bok. Och av allt som spirar i din fina trädgård.

    Kram

  3. Hej Agneta, tråkigt att höra att du inte mår bra, men får krya på dig i hemmiljö med allt vackert. Roligt med lyckad bokutgivning, bravo. Kram Britt-Marie

  4. Tack! Snart, snart är jag bra igen, hoppas jag! Önskar dig en fin vår var du än befinner dig.

  5. Att din bok har släppts har jag helt missat! Intervjun i NA såg jag förstås inte heller, brukar bläddra igenom tidningen på bibblan.
    Att vara frisk är en lycka, som man ibland inte förstår att uppskatta. Hoppas kroppen snart är i bättre form.

  6. …och jag har sett dina inlägg men inte orkat kommentera. Jag mår bättre för var dag så det finns hopp. Hälsan är allt! Boken hamnar lite i bakvattnet ett tag…

  7. Jag frågade efter din bok på biblioteket och nu har de köpt in den. En vän till mig har också nyligen släppt sin första roman, Madelene Edlund, Vi kom från Johannes. Den har bibblan också köpt efter att jag frågat efter den. Intressant att ni valt så lika titlar. Ser verkligen fram emot att läsa era böcker. (Att jag inte köper böckerna själv beror på begränsat utrymme i hemmet. Vårt eminenta bibliotek syns från balkongen och det får numera agera bokhylla.)

    • Så bra och roligt att biblioteket hörsammade din önskan. De har ju volymer att välja ur så TACK. Då kan boken bli läst i Eskilstuna i alla fall! Lustigt det där med titlarna Jag tänker att … från Johannes kan vara en plats, en anfader, en församling… Jag blir nyfiken.

      Har du läst Julie Otsukas lilla bok Vi kom över havet? Hon berättar med ett kollektivt vi om japanska kvinnor som ”exporterades” till amerikanska västkusten. Där fick jag fatt i mitt sätt att berätta kollektivt om ett kollektiv/storfamilj.

      Tyvärr har jag varit så sjuk att jag inte riktigt har orkat med boken också. Är ännu inte riktigt frisk men det år åt rätt håll. Hoppas du får nöjsam läsning framöver!

Lämna en kommentar