Pensionär, nyss pensionär!

Ja, men tiden går ju så fort!

Ett nytt år 2022

10 kommentarer

Saker går sönder, år tar slut och människor man känt lämnar plötsligt jordelivet. Det blir ännu fler framöver, tänker jag sorgset, döden kommer oftare om man själv får leva. Det är naturens gång och vi är en del av den. Det kan jag acceptera och också att mina ögon nu mer tåras av en sång, en röst, någons snällhet, en annans grymhet. Samtidigt finns en stor glädje över livet och att ännu en gång få önska alla Ett Gott Nytt År!

Lev väl och blomstra!/Agneta

Författare: Agneta Croneld

Rännstensunge från Stockholm som genom att leva själva livet har konverterat till pensionär i Skåne.

10 tankar om “Ett nytt år 2022

 1. Just nu är det mina två hyacinter som blomstrar och sprider väldoft. Vi får hoppas att bättre tider i största allmänhet börjar i morgon!

  • Visst är de rara de där doftbomberna. Jag ger mina näring efter blomningen sen får de vila på någorlunda svalt ställe. Slutligen gräver jag ner dem ute i trädgården. Jag vet inte om det kommer just bättre tider i morgon men så sakteliga kan det ju följa med ljuset som kommer. Allt gott, Björn!

 2. Så fint du formulerar det, om naturens gång, om det oundvikliga. Vi får hoppas på ett fint år 2022.

  • Tack! Jag blir glad, fast det är jag redan eller kanske nöjd i alla fall. Ja, vi är många som hoppas på ett bra 2022! Jag längtar efter kulturevenemang som vi inte behöver avboka biljetterna till. Tur att man kan streama musik och kultur iaf! Allt gott till Dig!

 3. Så fint du skriver om livets gång, både det sorgliga och det vackra! Jag önskar dig ett riktigt Gott Nytt År och hoppas att vi kanske får möjlighet att träffas lite mer.
  Jag tycker nog att livet mestadels blomstrar nu när vi går mot ljusare tider.
  Kram Karin

  • Vi bestämmer att de nya året ska innebära fler möten för oss, punkt. Rosenvandring, stenträffar och annat mysigt, Karin! Jag läser nu en rysligt bra bok som inte är ryslig alls. Deborah Levys ”Kolossal frihet”, en slags biografi: minnen från barndomen i Sydafrika, tankar om att vara kvinna, mor, gift och skild, emigrera till nytt land och samtidigt skriva. Passar bra mellan varven då jag själv ”håller på”! Kram!

 4. Fin text. Gott Nytt År.

 5. Nyårsafton. En kväll då man tänker på året som varit och det som ska komma. Ett mycket bättre nytt år MÅSTE det bli! Ett år då vi kan ses, krama om varandra, skratta, dansa, leka, prata, se en soluppgång, lukta på en blomma, klappa en katt/hund, gosa med ett barn, dricka vin och… bara vara. Förhoppningsvis får vi vara med om ännu några fler nyårsaftnar. Många fler…
  Kramar och allt det bästa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s