Pensionär, nyss pensionär!

Ja, men tiden går ju så fort!

Annat på gång – uppehåll!

19 kommentarer

Förra hösten och vintern arbetade jag intensivt med ett ambitiöst skrivprojekt. Under sommarhalvåret har texterna fått ligga till sig men nu tar jag tag i skrivandet igen. Jag kan låtsas att jag sitter och skriver någon annan stans, att jag har lånat en liten studio där jag i lugn och ro kan skriva och ta mina promenader när jag behöver tanka lite luft och få nya perspektiv på det skrivna!

Jag berättar om en storfamilj i ett stort hus på landet i Närke på 70-talet. Texten bygger på mina egna erfarenheter av att bo i en storfamilj, mellan 1975-1985, vilket jag gjorde med man, barn, några goda vänner och deras barn. Det var tio viktiga år i mitt liv och barnen, nu vuxna, säger: ”Vi kunde inte ha haft bättre uppväxt!” Jag tror dem. Jag har fortfarande fin och bra eller viss kontakt med de övriga familjemedlemmarna. Men jag skriver ingen direkt rapport om oss utan berättar om en annan storfamilj som ibland liknar oss men ändå inte.Nu är det dags för mig att skriva vidare!

Under ett par månader har jag gått igenom de gamla texterna och bearbetat dem på nytt. Jag ha ambitionen att vara klar någon gång 2022. Vi får se hur det blir men jag vill helst hinna klart innan lust, kraft och förmåga eventuellt sviker mig.

Därför kommer inläggen på min blogg bli sporadiska en tid framöver.

Lev väl och blomstra, vi ses väl igen!?/Agneta

Författare: Agneta Croneld

Rännstensunge från Stockholm som genom att leva själva livet har konverterat till pensionär i Skåne.

19 tankar om “Annat på gång – uppehåll!

  1. Så spännande, stort lycka till!

  2. Jag hoppas att det går bra med ditt skrivande och att du finner glädje i det. Jag ser fram emot det färdiga resultatet för jag vet ju att du skriver så bra. Men jag hoppas att du inte helt försvinner i det utan att man får se dig någon gång ibland……

  3. Vad roligt Agneta, lycka till!

  4. Så spännande. Lycka till med det fortsatta skrivandet. Det var verklugen mycket som var annorlunda 75-85, mot idag. Får se om det märks i din berättelse. Kram Helene

  5. Jag försökte gissa på fotot: det ser nästan ut som utsikt mot Söder från Skansen, med en finlandsfärja till vänster och Katarina kyrkas torn i diset längre åt höger.
    Att skriva några rader varje dag är inte så dumt, tror att det håller hjärnvindlingarna i form. Och det förtalade 70-talet kanske kan behöva några positiva reflexioner också.

  6. Men så spännande! Hoppas jag kommer att få läsa det nån gång. Lycka till!

  7. Så fint att du tar tag i det här projektet, Agneta! Det ska bli spännande att läsa om det! Kram!

  8. Hej å tack för intressant läsning under året. Gott slut och Gott nytt år. Lycka till med skrivandet, kram Britt-Marie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s