Pensionär, nyss pensionär!

Ja, men tiden går ju så fort!

Rapport eller roman?

19 kommentarer

23 juli 2022
Förra hösten och vintern arbetade jag intensivt med mitt ambitiösa skrivprojekt. Under sommarhalvåret har texterna fått ligga till sig men nu tar jag tag i skrivandet igen. Men inte riktigt ännu, det där skrev jag hösten 2021 och då tog jag tag i skrivandet och jobbade vidare även när det blev 2022 och drygt fyra månader framåt. Sen dess har skrivarbetet fått ligga till sig och mogna lite.
Jag berättar i skönlitterär form om en storfamilj som köpt och flyttat in i ett stort gammalt hus på landet i Närke på 70-talet. Texten bygger på mina egna erfarenheter men är absolut inte en rapport om just vår storfamilj. Vi var tre par med barn som lämnat Stockholm för landsbygden och bodde ihop 1975-1985. Det var tio mycket viktiga år i mitt liv och barnen säger: ”Vi kunde inte ha haft bättre uppväxt!”

Nu är det högsommar och jag låter som sagt arbetet vara ett tag till innan jag går in i slutspurten. För målet ligger ändå fast – jag vill bli klar detta år! Vi får se hur det blir men jag måste bli klar innan lust, kraft och förmåga eventuellt sviker mig.

När jag sätter igång igen låtsas jag att jag har lånat en liten studio där jag i lugn och ro kan skriva och ta mina promenader när jag behöver tanka lite luft och få nya perspektiv på det redan skrivna! Jag låtsas visst ganska yvigt att jag sitter i ett visst hus på en udde på Djurgården.

Därför har inläggen på min blogg varit sporadiska och förblir så också en tid framöver.

Lev väl och blomstra, vi ses väl igen!?/Agneta

Författare: Agneta Croneld

Rännstensunge från Stockholm som genom att leva själva livet har konverterat till pensionär i Skåne.

19 tankar om “Rapport eller roman?

  1. Så spännande, stort lycka till!

  2. Jag hoppas att det går bra med ditt skrivande och att du finner glädje i det. Jag ser fram emot det färdiga resultatet för jag vet ju att du skriver så bra. Men jag hoppas att du inte helt försvinner i det utan att man får se dig någon gång ibland……

  3. Vad roligt Agneta, lycka till!

  4. Så spännande. Lycka till med det fortsatta skrivandet. Det var verklugen mycket som var annorlunda 75-85, mot idag. Får se om det märks i din berättelse. Kram Helene

  5. Jag försökte gissa på fotot: det ser nästan ut som utsikt mot Söder från Skansen, med en finlandsfärja till vänster och Katarina kyrkas torn i diset längre åt höger.
    Att skriva några rader varje dag är inte så dumt, tror att det håller hjärnvindlingarna i form. Och det förtalade 70-talet kanske kan behöva några positiva reflexioner också.

  6. Men så spännande! Hoppas jag kommer att få läsa det nån gång. Lycka till!

  7. Så fint att du tar tag i det här projektet, Agneta! Det ska bli spännande att läsa om det! Kram!

  8. Hej å tack för intressant läsning under året. Gott slut och Gott nytt år. Lycka till med skrivandet, kram Britt-Marie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s