Pensionär, nyss pensionär!

Ja, men tiden går ju så fort!

Dagar i juli

4 kommentarer

Vi såsar runt, maler på, röjer här, knipsar där i trädgården, ordnar med allt möjligt inne som ute, är mest här hemma och mår gott i lunken. Solen skiner, kvällarna är varma, uteduschen kommer upp och vattnet värms av solen. En ovanlig dag med lite regn åker vi till Smygehuk. Vi ska leta efter en present till en ung kvinna som äntligen har blivit svensk medborgare. Vi besöker två inköpsställen och då talar en klänning till mig från en hängare.
Presenten blev uppskattad, klänningen hade jag på mig och det blev ett fint kalas med lång sittning utomhus i vännernas vackra trädgård. Svensk sommar är något särskilt och det tycker vår nya medborgare också: -På somrarna vill jag inte åka härifrån, Sverige är så fint, sa hon medan koltrasten stod för bakgrundsmusiken.

Visst är Sverige fint, här ovan blommar den småblommiga rosen Mozart utanför vår veranda. Nyplanterat mellan dusch och stubbar och jag i den nya klänningen.

Lev väl och blomstra!/Agneta

Författare: Agneta Croneld

Rännstensunge från Stockholm som genom att leva själva livet har konverterat till pensionär i Skåne.

4 tankar om “Dagar i juli

  1. Jag förstår att det blev ett fint kalas av en fin anledning. Jag förstår också att klänningen kallade på dig, det står ju Agneta på den!! Fin!

  2. Tack för fina ord! Jag har inga planer på att lämna in på något sätt……. 😉

  3. Hihi, så bra, ja, man kunde kanske tolka det jag skrev på det viset! Jag blir så glad av dina kommentarer du hänger i genom åren och det är härligt. Allt färre vill/orkar skriva något men statistiken visar ändå att besökare återvänder och nya tillkommer.
    Vi har gäster den här veckan ut, hur har ni det nästa vecka? Det vete katten hur rosorna mår om en vecka, värmen tär hårt, jag kan inte vattna allt. Vi kan väl höras då om inte annat så kan väl en stenträff med fika bli av framöver. Hur har er trädgård klarat värmen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s