Pensionär, nyss pensionär!

Ja, men tiden går ju så fort!

Vi går ut nu!

8 kommentarer

Jag brukar säga att jag går ut i mars och nån gång i oktober går jag in men riktigt så har det inte blivit i år.
Idag, den 5 april, har det varit alla väder och det blev mer inneliv än vi tänkt.
Nattliga vindar väckte oss tidigt, klockan fyra, det knakade och brakade, regnet smattrade, temperaturen var runt noll. Vi somnade om efter ett par timmar och vaknade till avtagande regn, sen uppehåll, svinvindar, lite snö, nytt regn och snö på tvären sen plötslig på eftermiddagen som ovan – aprilväder alltså! Trädgården är ännu inte vårstädad men varför ska vi frysa? Jag vill höra fåglar och njuta ute. Vi hinner och tar promenader i solen som vi njuter av!

Dagen efter förra inlägget ”Bok och bokstav” vandrade vi med vänner i en bokskog på Romeleåsen. Det började kanske inte direkt med snöklockor men efter någon kilometer fanns de där och bildade ett vitt hav ihop med snödroppar. Solen lyste ner mellan de mäktiga bokarna. Precis det som jag bl a skrev om i det förra blogginlägget.
Vi korsade grusvägar, smala stigar och bytte till en bit vandringsled och bara njöt, det gjorde hunden Zack också!

Vi såg så mycket vackert med mäktiga stenmurar, en ravinliknande dalgång och hönsen på en gödselstack som hade det bra med två stiliga tuppar och hunden Zack var lycklig hela tiden. Efteråt blev vi bjudna på en mycket god lunch i vännernas nya orangeri byggt av återbruksmaterial. Stort tack, Hasse och Lena och Z för den fina dagen!

Vi har också skaffat höns lagom till påskhelgen. Yngsta barnbarnet Victor hjälpte till att få dem på plats. De får ströva fritt i trädgården så länge. Här har det legat en vedhög och tänk så lyckliga påskliljorna blev att slippa veden ovanför!

Victor kom hit med tåget och några dagar senare kom hans föräldrar. På påskafton var det dags att plocka lite ramslök och gå en promenad. Victors mamma är från Laos och hon har koll på mycket som växer vilt och går att äta. Här omkring odlas raps och man gör olja av den, i Laos odlar man raps för att äta själva växten i ett tidigt skede, tror jag.

Det blev en skön och vacker promenad på Kärleksstigen och över bäcken flög en pytteliten kungsfågel! Vi fortsatte ner till havet och visst, vi hittade fina ramslöksblad att lägga i kassen som vi bar hem. Vi hade härliga dagar ihop men utan närhet, inga kramar och pussar. Snart så…på onsdag ska jag minsann få min första spruta!

Lev väl och blomstra!/Agneta

Författare: Agneta Croneld

Rännstensunge från Stockholm som genom att leva själva livet har konverterat till pensionär i Skåne.

8 tankar om “Vi går ut nu!

 1. Så fin promenad. Vi hade storm och oväder här uppe också. Du milde som det blåste. Kul att se hur mycket längre ni kommit med växtligheten där nere. Snygga höns! Grattis till tid för första sprutan. Här har vi jätteproblem med bokningar och än lär det dröja. Problemet är inte längre att det inte finns vaccin utan bokningssystemet var stängt under påsken, men personal fanns på plats på vaccinationslokalerna.

  • Visst är det tur att man kan vara ute mellan busvädren! Nu skiner solen så det blir promenad idag med.
   På Rapport eller Ekot sa de att för få hade bokat in sig i Sthlm men att det nog berodde på att många inte förstår hur man ska göra. Jag tyckte inte heller det var självklart. Jag kommenterade på din blogg och skrev ”massor” tankar om ägg. Sen blev det äggröra för jag var inte inloggad på min egen e-post, lösenordet godkändes inte det ena med det tredje. Mitt svar på ditt fina påskiga inlägg försvann i etern tyvärr.

   • Synd att det blev äggröra, men så är det ibland i bloggvärlden. Trevligt att du verkade gilla quizen i alla fall.
    Vaccinbokningen börjar bli rena huggsexan här.

 2. Ja, din quiz var trevlig och jag tycker att ägg är så vackra. Jag förstår att formgivare vill göra mer av den formen.
  Huggsexa tycker jag om som ord men inte som beteende. Hoppas du snart har fått din spruta men förresten jag vet ju inte om du har åldern inne för vaccinering nu! Ha en trevlig kväll!

 3. Härligt att läsa om sköna promenader och att se vackra bilder när det är ruskväder ute. Idag har jag inte varit utanför dörren. Jag håller med dig – jag vill njuta när jag är ute. Åtminstone lite…..

  • Karin, igår hade jag några riktigt sköna timmar i trädgården. Jag klippte ner vinterståndare och rent runt julrosor. Det återstår mycket sånt arbete men det får vara idag. Det är ruskigt ute, men kanske går det att fortsätta i morgon. Växterna blir nog glada för regnet som kommer nu. De behöver egentligen mer men regn hoppas jag inte på till i morgon. (Men är det halvdant i morgon kommer jag till vävstugan).
   Min son med familj har hyrt stuga i Sälen och åker slalom i full solsken idag. Vita vidder och bra med snö. Det såg så mysigt ut.

 4. Så fina bilder! Hönsen ser ut att vara lättskötta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s