Pensionär, nyss pensionär!

Ja, men tiden går ju så fort!

Julhälsning 2020

12 kommentarer

Det är mörkt runtomkring vårt hus. Här finns inga gatlyktor men det glimmar av ljus lite längre bort och från lampor i byarna runtomkring. Vi uppskattar att se dem på håll men också att vi kan se stjärnhimlen. Inne har vi haft elljusstakarna framme ända sedan första advent. Ovanligt. Vi tycker inte allt med julen ska komma så fort, lite långsam upptrappning brukar vara vår melodi. Vi har inte varit ute i julhandeln alls och inte tittat på någon julskyltning. Ovanligt. Ja, mycket är ovanligt den här julen. Men ändå lägger vi in sill och bakar och… det sitter i ryggmärgen på något vis. Om vi blir själva nu i år så har vi kanske mat ända fram till påska…

Idag tog jag fram en sliten och ganska kladdig liten skrivbok från början av 70-talet. Se de översta bilderna.

I skrivboken med det tidstypiska orange-gröna omslaget har jag skrivit och klistrat in recept från den tiden. Några recept är fortfarande gångbara. Gotlandslimpa bakade jag förr så att det var pinfärskt på julaftonsmorgonen. Det krävdes rätt mycket kraft och ork att göra det. Det är ett mycket saftigt bröd som är underbart gott även om man tar ut det ur ugnen dagen före julafton. God jul alla roliga, rara, kreativa och trevliga läsare som besöker mig ofta eller nu och då!

Lev väl och ha en fridfull jul!/ Agneta

Författare: Agneta Croneld

Rännstensunge från Stockholm som genom att leva själva livet har konverterat till pensionär i Skåne.

12 tankar om “Julhälsning 2020

 1. Jamen , det där rödgröna skrivhäftet känner jag igen! Receptet på gotlandslimpa också.
  I år känns det som om man vill ha extra allt av ja allt. Tror vi behöver mycket av ljus och värme just i år. Det där med dyra julklappar däremot, känns väldigt avlägsna och inte viktiga. En bamsekram däremot… jatack!

  • Vad konstigt, något har hänt för jag svarade dig och det är borta! Jag skrev säkert något väldigt torrt så det blev till sand och silades ner mellan de andra kommentarerna! Hur som helst, nu kan jag skriva att vi hade en riktigt fin och bra JUL här trots att jag tog fel på mjöl till Gotlandslimpan, brände fröknäcket och… äsch, vi har varit glada och friska och så men varmvattenberedaren håller på att ge sig. Den pendlar mellan att ge skållhett och ljummet vatten. Mats har motionerat upp och ner i vår lilla källare flera gånger varje dag sen igår. Troligtvis måste det bli en ny. Bamsiga kramar och allt!

 2. God jul, därnere på sydkusten! Verkar grönt utanför ditt fönster, och en grön jul lär det bli här också.

 3. Tack för fina bilder! Jag önskar er en riktigt skön julhelg med mycket gott att äta……
  Julkramar från Karin

  • Var så god, det finns en del sparade foton från tidigare å… rMycket gott att äta ska det bli förstås, men jag känner ändå att det inte blir så överdådigt, vi har redan tidigare dragit ner för vi är sällan väldigt många och man blir lite trött på det som man så här innan längtar efter! Julkraaaamar!

 4. God jul till dig också.
  Jag läser det mesta du publicerar.
  Julen här blir annorlunda, blir så bra vi gör den. Saknaden är förstås stor efter barn och barnbarn. Som för alla.
  Visst var det du som hade adventsverser i Allt om trg för länge sedan?
  Ha det gott!
  Anette på Solbacken i Torsåker

 5. Hej Agneta,det ser så julfint och härligt ut hos er. Vi har också pyntat lite för det blev ingen fjällresa för oss,tyvärr .Vi som ni andra längtar att få träffa barn och barnbarn snart. Vi önskar en God Jul och hopp om ett bättre år -21.Kram Britt-Marie å Tobbe

  • Så annorlunda mycket blir i år för väldigt många. Och ingen resa till fjällen det var ju tråkigt för er. Ni får se fram emot bättre tider som du säger. Vi gör det också och önskarGod Jul och en omstart 2021. Ha det gott! Agneta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s