Pensionär, nyss pensionär!

Ja, men tiden går ju så fort!

25 år i Skåne

14 kommentarer

Idag är det ”annan dag midsommar” och vi firar att vi har bott här i 25 år. Mycket har hänt och från de första åren har vi bara pappersbilder i album. Bilderna här nere är inte alls ordnade i tidsordning.
Man kan inte heller visa allt som har hänt i foton, vägen till nuet har varit kantad av sånt som är tungt och lätt, här har funnits både förtvivlan och glädje precis så som livet är för de allra flesta. Men vi är så glada för vår plätt på jorden, vårt hem och de år vi har  tillsammans här. För nu laddar vi för sisådär ytterligare 20 år!

Hade vi köpt vårt drömhus frågade vi oss, nej, det var läget med den fina utsikten som vi hade fastnat för. Allt det har jag skrivit om i tidigare inlägg.

De första fotona visar en mycket flitig man, fotona är fotade rakt ur gamla album. Idag tar jag nog fram några så att vi kan titta och minnas mer  –  hur det såg ut och hur usel vår dåvarande ekonomi var men mest vår gemensamma skaparglädje. Sånt som drev oss framåt och alla som ville hjälpa oss, komma hit på kalas eller bara vara med oss. Ni var förstås fler men ibland fastnar man inte så bra på bild…som ni vet.

Vi har fantiserat, planerat, konstruerat, byggt, grävt upp, grävt ner, sågat, klippt, planterat, stått i och jobbat på här hemma i nästan alla år. Många gånger har vi sagt att just nästa år ska det inte bli något nytt projekt PUNKT. Men så har det ändå alltid blivit något gjort, trallala. Snart måste vi väl börja trappa ner, sköta om och vårda det vi har, men så länge det är kul så håller vi väl på. Vi är kloka men inte så förståndiga.

Ibland ger vi oss ut i det fina landskapet häromkring och tycker det är så mysigt att komma hem. Inte så dumt att tänka tillbaka en sån här jubileumsdag och bli stolt! Vi kan konsten att berömma varandra, det ska vi göra ikväll när vi skålar och äter något gott!

Just nu vilar vi lite mellan två projekt och lite småregnigt väder hjälper oss med det.

Lev väl och jubileumskramar till alla!/Agneta

Författare: Agneta Croneld

Rännstensunge från Stockholm som genom att leva själva livet har konverterat till pensionär i Skåne.

14 tankar om “25 år i Skåne

 1. Location, location, location som de säger på TV-programmet, det är läget som är viktigt och det verkar som ni verkligen hittat rätt plats och läge!
  Vilken härlig bildkavalkad.

 2. Jamen, Götapetter, så ni har jobbat under åren! Och så fint det blivit. Ett riktigt paradis att njuta av! Gör det lite extra ikväll när ni firar! Jag höjer en skål för er! Kram!

  • Tack så mycket! Vi skålade förstås med dig, Kjerstin!
   Vi grillade diverse och plockade färskt grönt ur vår nya odlingsbädd. Gott rödvin till maten och innan dess en GT medan grillen gjorde sitt. Som efterrätt jordgubbar som sig bör så här års. Så inga märkvärdigheter men gott var det. Vi fick själva försöka vara lite extra eftersom du tyckte det behövdes…Nu är det snart dags för liten espresso, mörk choklad och avec!
   Tidigare idag gick vi en promenad men så kom regnet så vi fick korta ner den, men det var skönt. Du kände väl igen allt jag skrev!? Kram

 3. Vet ingen som bor så fint som ni. Den är smått otrolig, förvandlingen ni skapat. Varje projekt ytterligare en slipning av diamanten!

  • Så roligt att du tycker så, en förvandling är det ju onekligen. Jag inser att vi, M o jag, inte hade en aning om vad vi kunde tillsammans. Det var nog bra att vi INTE hade pengar att slösa i synnerhet i början, vi fick vässa klorna! Jag får läsa kommentarerna högt för M sedan, och se till att han inte spricker 😉

 4. Jamen jösses vad tiden går! Och va fint ni har 👏🏼Lite avis blir jag allt…! Kanske dax för oss att slå rot 🤔Eller så kommer vi en sväng, när så är tillåtet och super in allt fint och glädjer oss att ses ♥️

 5. När man sätter sig ner och börjar summera vad man gjort under årens lopp i hus och trädgård så är det ju jättemycket! Och det är härligt att kunna njuta av allt detta.
  Grattis till era 25 år i huset och jag hoppas att ni får många år till där!!!

  • Javisst, så är det ju. Visserligen är det mycket som har skett men hur fort gick tiden? DET är svårt att greppa, tycker jag. Tack för gratulationerna och det 26 året här har redan börjat.

 6. Vilken lycka att ha hittat rätt plats. Det ser väldigt fint ut.

  • Tycker fortfarande att det är fantastiskt med hur vi har fått till det- men ibland är vädret mycket bistert här i det öppna landskapet. Kan fortfarande se det fina och blir aldrig trött på utsikten!

 7. Hej Agneta,25 år sen,ni var ju riktigt unga när ni blev ”skåningar”.Det ser ut som ni har jobbat hårt hela tiden,fint är det.Vilken värme det är nu,jag rycker inte mkt ogräs förrän jag måste doppa mig om och om igen. Potatisen å tomaterna är på väg,men det tar sin lilla tid i år?Hoppas vi ses snart,kram Britt-Marie

  • För 25 år sen var jag 46 år…och det är ju några år sedan men tiden går fort. Jag hoppas du mår bra o njuter av att vara så nära vattnet. Värmen är både härlig o jobbig, kvällarna är förstås extra härliga.
   Ja, vi får se hur utvecklingen blir, längtar efter träning och det mer fria livet, men vem gör inte det!? Vi ses framöver, Britt-Marie!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s