Pensionär, nyss pensionär!

Ja, men tiden går ju så fort!

En gröngulröd röra

8 kommentarer

Jag serverar er en gröngulröd röra idag. Jag skrev ett långt och genomarbetat blogginlägg som försvann, mest mitt eget fel, och jag  tappade faktiskt sugen! Men för att återfå kraft och lust så letade jag upp en gammal sommarvideo från trädgården! Den lägger jag sist för den tillhör inte riktigt den där höstgröngulröda röran. Alla bilderna är annars tagna idag, tisdag 9 oktober på förmiddagen innan solen riktigt hade orkat tränga igenom morgondiset.
I år är färgerna extra starka och många ute i naturen.  Det är så vackert och gör hjärtat mjukt och ömt medan rapporterna om klimatförändringarna når in i oss. De gör många rädda och modlösa medan andra blir beslutsamma och vill göra vad som går att göra för efterlevande. Vi kan i alla fall inte smita undan men för att orka måste vi försöka glädjas åt det vi kan! Hösten är vacker och ännu mild här i sydligaste delen av Skåne.

Jag gick en kort trädgårdsrunda och fångade lite höst i mobilen. Det blåste ännu lite från fel håll för att Brittsommaren ska infinna sig så som det var lovat! Här ovan  är lite vilda snår. Oxbär, vild benved och annat.
Om hösten  är den vingade benveden riktigt färgstark i vinkeln bakom huset. Den har vi full spej på inifrån huset! Papegojbusken, Parrotia persica, stretar sakta uppåt. Några grenar når nu äntligen över murkanten, jag ropar uppmuntrande ord hela tiden. Smällspirean ‘Diabolo’ får snarare ett ljusare bladverk vartefter hösten infinner sig.

Nyponen är viktiga och jag fotade bara två olika typer idag men här i trädgården finns många. De röda och blanka från Rosa rubignosa, äppelrosen och de svarta från favoritrosen Pimpinellen Single Cherry. Kronbladen har en silveraktig utsida och karminröd insida och en fin samling ståndare och stora knappar, i gult ahhh!

Än blommar det lite här och lite där men det är inte så lätt att få ihop en maffig bukett längre. Snart blir det kvistar, kottar, strån och sånt i vaserna.

På olivträdet intill, muren här nere, är det massor med gröna oliver i rätt storlek. Jag kanske prövar att lägga in dem i saltlag. Det kan ju vara spännande.

 

Och här kommer en video från sommaren 2016. Det var året före flaggstångsfällningen! Kanske kan du som deppar när sommaren är slut finna lite tröst här! /Agneta

Författare: Agneta Croneld

Rännstensunge från Stockholm som genom att leva själva livet har konverterat till pensionär i Skåne.

8 tankar om “En gröngulröd röra

 1. Det är verkligen balsam för kropp och själ att njuta av denna otroligt vackra trädgård tycker en bältrosdrabbad bloggvän. Vad det måste dofta gott från alla underbara rosor.

 2. Men, Eva, det var inte roligt med bältros – hrm, kanske en slags ros det också! Minns när min pappa hade det och hur han led!
  Jag försöker skicka lite rosdoft men då måste du hämta ner rosdoft-appen till din dator. Du kan ju försöka få tag på den! 😉

 3. Vackra bilder som alltid här. Det är fantastiskt med alla färger både i stan och på landet.

 4. Även på hösten har trädgården sin charm med alla underbara färger! Tack för en trevlig eftermiddag!

 5. Så vackra bilder! Kan nästan känna höstdofterna ända hit :-). Hösten är fin ända tills alla löv har fallit och allt blir grått och trist. November är i mina ögon den värsta månaden på hela året: mörker, vintertid, död och förruttnelse. Det enda som glädjer mej nu i November är att mitt barnbarn fyller ett år den nionde.

  Så fort snön kommer så känns det bättre. Då lyser den upp omgivningarna och det är så himla vackert.

  // Kao

  • Vi är många som inte gillar november. I år ska jag försöka läsa lite mer o vara kreativ på lite olika sätt, inte grotta ner mig i det grå! Än är det brittsommar och fantastiskt väder. Jag samlar in det fina på olika sätt…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s