Pensionär, nyss pensionär!

Ja, men tiden går ju så fort!

Ljusglimtar under hösten (1) -16

4 kommentarer

Man måste tänka på trevliga och roliga stunder en regnig dag i november när radion maler på med Trumpgubben som nu ska bli landsfader och Jesus och jag vet inte vad. Rädda världen, ska han och öppna kranen för mer kapitalism och bygga en dynasti för sig och familjen och hokuspokus så blir det bättre överallt. Var inte han emot etablissemanget? Seriöst: Är det någon som verkligen kan tro på det där?

Väljer att stoppa huvudet i… och tänka på höstens ljusglimtar!
För ganska många år sedan såg vi Elna Joloms succéutställning med kraftfulla och färgstarka glaspjäser i Gärsnäs! Det var hennes lyckosamma debut som konstnär och hon blev kallad underbarn i recensioner och sånt som att hon var glasets Mozart!
I flera år i rad har Elna Jolom tagit initiativ till en utställningsrunda som heter Mästarna bakom Glaset! I år var underrubriken ‘Crossing borders’ med olika glasmästare och andra konstnärer som bjuds in att delta. Vi som bara vill titta har flera ställen att besöka.
Det är i hennes hytta vi börjar. Där finns också en affär och utställningar. Ute vräker regnet ner men här inne  i Österlens glashytta är det varmt och gott!

Kvinnan här ovan heter Tillie Burden, inför publik jobbar hon koncentrerat med sitt glas. Rullar, hettar upp ämnet, rullar, formar, hettar upp, rullar i något sandliknande puder… Tillie kommer från Australien men bor och arbetar nu mer i Boda i Småland.

I en lustig utbyggnad finns en ljus utställningslokal som inspirerar! Minsann är det inte en skånsk kändis där i lokalen. Jag ser aldrig sånt men min man är bra på ansikten och typer han nyper mig informerande i handen. Jaha, ja, jag har fullt upp med miljön och utställningsobjekt. Fikonträdet och vinrankan gör sitt till för en skön känsla.

img_5826

Här ovan är bilder från Österlens Glashytta! Snart visar jag fler ljusglimtar från hösten. Häng med vet jag!/A

 

Författare: Agneta Croneld

Rännstensunge från Stockholm som genom att leva själva livet har konverterat till pensionär i Skåne.

4 tankar om “Ljusglimtar under hösten (1) -16

  1. Her er virkelig noget, som er gået min fremragende næse forbi!!! – to gange i år har jeg været på de kanter uden at ane noget om Österlens Glashytta. Nå det gør ingenting, så er der en anledning til endnu en udflugt, det ser helt vidunderligt ud.

  2. Det ser verkligen trevligt ut. Har börjat intressera mig mer för glas på äldre dar. Fantastiskt material. Bra tips på besöksmål ifall vi kommer förbi på Österlen vid tillfälle.
    Kram Helene

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s