Pensionär, nyss pensionär!

Ja, men tiden går ju så fort!

Stockholmsvisit

2 kommentarer

Några dagars resa gör susen om man är lite trött på vardagen och om man inte är det gör det gott ändå! För att träffa familj och vänner åkte vi till Stockholm. Inget inbokat!

oa-montelius-riddarhi

Frukost hos vänner är njutbart. Småprat över tekoppar som snart följs av kaffepåtår. Läsa en morgontidning som heter något annat än den där hemma. Bli lite uppassad…

frukost

Vi vandrade på Södermalms gator inte alls utan mål och mening. Vi ville gå och hälsa på hos Olle Adolphson. Han som skrev så bra låtar som den om Lilla Skinnarviksgränd.
Vi tar hjälp av GPS för att söka.

lilla-skinnarviksgrand-moa

Inte efter gatan men efter Olle Adolphsons park. Parken hade gömt sig.

oa-oansenlig-port

Bakom en oansenlig port och några omaka trampstenar upp hittade vi den och efter klivet upp och in så såg man Olle A vid ett bortre staket och med hela Riddarfjärden bakom sig.

img_5588

Han finns alltid där nu mer. Hej du, Olle!  Skulptören, en annan Olle, var klasskamrat på högstadiet så det är extra roligt! Och i en blå stor sandlåda fanns ett täcke och en kudde.

o-a-hej

oa-skylt

oa-montelius-riddarholmsfj

Det fanns en bättre entré genom en grind i det där bortre staketet och ut till utsikten som alla älskar. Även en gråmulen dag. När jag var liten fick man klättra på några berg eller smyga in på privata tomter för att få den här utsikten – för den ville man ha!

Vi promenerade inte hela Monteliusvägen innan vi avvek från det vackra promenadstråket. Leta upp det när du är i Stockholm och kika in i den lilla parken!
Vi gillar gamla Söder och alla promenadmöjligheter här ser man bort mot Saltsjön.

fran-bellmansg-mot-saltsjon

Det är trevligt att flanera och hitta nya möjliga vägar att gå mot en plats eller upptäcka något roligt eller fint och oväntat på en husvägg. Ebba flyger heter det lilla konstverket.

ebba-flyger-2

info-om-bostader-2

Vi tillbringade lite tid på några ställen i Gamla Stan och avslutade själva huvudpromenaden på Medelhavsmuséet nära Gustav Adolfs torg. Där botaniserade vi i muséishopen innan vi gick upp en trappa till Bagdad café för att släcka törsten! Kan verkligen rekommenderas, ett glas rött för 55 kr, och muséet har gratis entré!
Trevligt att du var med ända hit!/A

 

 

 

 

 

Författare: Agneta Croneld

Rännstensunge från Stockholm som genom att leva själva livet har konverterat till pensionär i Skåne.

2 tankar om “Stockholmsvisit

  1. ÅÅÅÅHHH, mit eget Söder! Smukke billeder fra de steder, hvor jeg har stået og prøvet at inhalere alle indtryk så dybt. at de aldrig kunnne udviskes. Nå, men det går jo ikke, for minderne blegner som bekendt, og så at det jo godt, at der er tekniske muligheder for lidt genopfriskning. Tak for en skøn promenade.
    Og jeg ser, at du har fået endnu en tålmodig og eftertænksom tilhører til dine funderinger over livet 🙂

  2. Det finns platser och det finns platser! Så mycket är fint och underbart att uppleva finns det överallt men vårt gamla Söder finns kvar och man behöver, som du säger, en påminnelse ibland så inte minnet bleknar!
    Olle A skrev den fina musiken men så kunde det vara någon annan som skrev texterna därför är det vanskligt att generellt säga att han formulerade sig så bra. Det finns i alla fall många skatter efter denne man! Jag ville tala om det för honom och tacka så mycket!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s