Pensionär, nyss pensionär!

Ja, men tiden går ju så fort!

Morgondagen

13 kommentarer

20140218_104002

I morgon ska jag… sååå tänker jag ofta under kvällen före nästa dag.

När jag går och lägger mig analyserar jag noga vad dagen egentligen förde med sig och sen sätter jag upp målet för morgondagen! Vad måste göras och vad vill jag? Vad vill jag prioritera och vad måste prioriteras?

Sedan sover jag gott men ibland bara ryckvis eller inte alls… Dålig nattsömn bär ingen bra mylla för nästa dag! I den myllan gror ingen kreativitet eller glädje…eller det är i alla fall svårt! En mördarsnigel kan inte ha en segare tillvaro än den man har efter en natt med dålig sömn!

Men, som sagt, oftast sover just den här pensionären gott!

Under natten så hinner jag för det mesta glömma vad jag analyserade och hur jag bestämde målen för den nya dagen och hur de ser ut! Till frukost så vet jag ändå vilka saker som var bra under gårdagen och vad som var mindre bra. Vädret, lusten och kanske ett tvingande måste styr hur och vad jag gör med min  nya dag.

Så kommer den nya dagen med öppen famn mot mig och jag gör nästan precis vad som faller mig in!

SONY DSC

Författare: Agneta Croneld

Rännstensunge från Stockholm som genom att leva själva livet har konverterat till pensionär i Skåne.

13 tankar om “Morgondagen

 1. Hehe, ja, jeg prøver også at tænke lidt over, hvad jeg har udrettet i løbet af dagen, inden jeg lægger mig til at sove. Ikke altid særligt imponerende! Planlægge næste dag kunne jeg ikke drømme om (eller måske netop drømme?), det er tidsnok at fundere over næste morgen, når kaffen er drukket og avisen tygget igennem.

  Men sig mig, hvad laver den nydelige yngre herre med det lidt anakronistiske udseende dog lige midt i din planlægning? Har du fået en life-planning-coach? Har du lige betroet dine sidste haveplaner til ham? Ærlig talt, så ser han noget skeptisk ud, eller måske ligefrem lettere rystet! Er du sikker på han er den rigtige for dig?

 2. Hallå min Rååaste vän! Nja, jag får väl inte alltid så himla mycket gjort inte så som jag skulle vilja i alla fall! Men planer finns det alltid och för min del är det en del av mitt sätt att vara. Nästa dag är man dessutom alltid en bättre och mycket flinkare människa!
  Mannen på bilden är så bra på att lyssna, han avbryter aldrig utan låter mig tala till punkt! Vi brukar träffas och fika på ett ställe i Köpenhamn dit jag beger mig ibland när jag behöver någon som lyssnar bra.. Planerar på kvällen och tar förmiddagståget till Kph nästa morgon. Det var därför han hamnade i den här lilla texten!
  Apropå det är det inte dags, Margit? Behöver inte vara Kph det kan vara något annat också! Vi mejlar om det!

 3. Hahaha – jeg vil også gerne lytte 🙂 !!! Jo, det er dags, det må vi planlægge. Og nu er det dags at lægge sig, godnat min kære veninde på kullen

 4. Det är härligt att i stort sett få planera sina dagar själv!

 5. Visst är det! Bara vädret vore med på planeringen men det gör ju precis som det vill!
  Idag har jag varit lat och lyssnat på min inre röst utan att försöka vara duktig! Inte mycket har blivit gjort…

 6. Den sista meningen gillar jag allra bäst. Den har så mycket ljusskimmer över sig. Fullt av möjligheter. Passar till sista bilden.
  Finns det inte en risk att kaffet kallnar hos din fikavän? Var i Köpenhamn ligger fiket? Nära tågstationen? Men han kanske bara vill ha kvinnliga bordsvänner.
  Att inte sova på nätterna har jag lång och trogen erfarenhet av. Nu förstår jag vad bra jag hade det förr. Då jag somnade strax efter jag la huvudet på kudden. Det är tur att jag har möjlighet att ta igen det på dagarna. Helgkram Bosse

 7. Bosse, fiket ligger på själva stationen! Jag vet att min fikalompis lyssnar på alla. Han har en mycket humanistisk grundsyn och lyssnar respektfullt på den som måste lätta sitt hjärta eller vill dela en hemlighet.
  Prövar att redigera här på lilla plattan!
  Helgkram? Redan? Men okej skickar tillbaka…

 8. Jag tycker nog bättre om Mats än om din danske vän som du smyger iväg och dejtar. Ful slips har han också.
  Det där med planer är konstigt nog nåt jag sällan drabbas av. Ofta kommer jag på av diverse akuta anledningar att saker bör göras. Men sällan att jag tänker: I morgon ska jag göra det och det. Och ändå blir för det mesta saker gjorda – trots brist på planering.

 9. Min danske vän kräver ingens, absolut ingens kärlek, hans klarar sig den förutan! Mats blir väldigt glad men känner ingen, absolut ingen, konkurrens! Så är det bara, kära Lotta!
  Jag vet att du får mer uträttat än jag – om det har med planeringen eller något annat att göra – det vete katten! KRAM till dig!

 10. Nä, jag tror du får mer uträttat än jag! I varje fall i trädgården! Oj vad mycket ni gör där!

 11. Ibland, ja, kanske men det ska vi inte fastna i! Hurra vad vi är bra – fast just nu vägrar min högra överarmsmuskel! Värk, värk…svullet! Fel tid att vila och ta det lugnt…

 12. Vi har beställt en resa idag där vi kan göra stopp i Köpenhamn. Då ska jag hälsa på honom. Vilken läcker header du har. Idag gick vi en underbar promenad med fika med oss, i Abbekås. Vi visste inte om att man kunde fortsätta gå mot väster på nyklippt ”mark”. Där måste det ha varit havsbotten en gång i tiden. Söndagskram Bosse.

 13. Du kan hälsa från mig! Header? Mössan? Den gillar jag skarpt. Köpt i Kalmar för ca tio år sedan av kvinnan som stickat den. Tyvärr finns butiken inte kvar.
  Abbekås har överraskningar minsann. Man kan göra en riktigt skön runda.
  Jag tog en härlig promenad på småvägar mellan Mossbystrand o oss. Inget fika o dessvärre utan min man som har lite problem med sina fötter!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s