Pensionär, nyss pensionär!

Ja, men tiden går ju så fort!

Lucka två PiR -14, trädgårdskalender

3 kommentarer

SONY DSC

Vitlysingen vill ha lugn och ro men fjärilen rister av begär:

Du gillar när jag böjer min nacke för dig, men va trist

om jag tillmötesgår din önskan med ett: ‘Javisst’.

Du kan ju åtminstone försöka vara lite fin o ödmjuk!

Det skulle inte va fel o varför känner du dig sjuk?

Jo, för du tror du bli kuvad o på konfekten snuvad!

Allt eller inget, säger du ofta, men kom hit till mig o softa,

du ska se, det är inte alls farligt att ta det lugnt o varligt!

                                                                   

Lysimachia chletroides, vitlysing som är invasiv och älskar att få breda ut sig!

Författare: Agneta Croneld

Rännstensunge från Stockholm som genom att leva själva livet har konverterat till pensionär i Skåne.

3 tankar om “Lucka två PiR -14, trädgårdskalender

 1. Det är så vackert med dina blomsterbilder och vackra texter! Men samtidigt är jag så inne i advent att jag tänker på adventsblommor.
  Läste just i en trädgårdsblogg där bloggaren skrev om sina adventsminnen och då damp mitt starkaste minne ner och ville bli förmedlat:
  Min mormor bodde på en stor bondgård med ett stort boningshus och då eldade man ju inte så mycket i hela huset. Inte i finrummet i alla fall. Där hade hon hyacinter och i fönstret hängde en röd-orange adventsstjärna som jag tyckte var så vacker. När jag nu tar in hyacinter, som är mina favoritblommor till jul, känner jag doften och samtidigt kylan i hennes finrum och ser skenet från den vackra stjärnan framför mig! Fantastiskt att dofter kan överbrygga 50 år!

  Undrar vad mina barn bär för adventsminnen med sig?

  • Vilken härlig berättelse Karin! Jag förstår att de där underbara minnena fyller dig med känslor. Doften av hyacint kan kanske sprida sig lite överallt men de orangeröda adventsstjärnorna i rätt kulör och storlek verkar vara svåra att få tag på. Jag kallar dem proletärstjärnor för att så många arbetarfamiljer i Stockholm hade dem i sina hem när jag var liten. Den sista vi hade var helt utsliten för några år sedan och jag saknar den så!

   • Min första adventsstjärna när jag flyttade hemifrån var också en sådan som jag använde så länge att den formligen föll i bitar! Det finns inte sådana idag och det är jättesynd!!!!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s