Pensionär, nyss pensionär!

Ja, men tiden går ju så fort!

Skyltar av emalj

6 kommentarer

Jag kanske minns fel – men som jag minns det är det ganska vanligt att småstäder har emaljerade gatuskyltar. Till hundra procent säker är jag att jag har stannat många gånger och beundrat vackra, gamla och kanske nya, emaljerade reklam- och gatuskyltar. Lite här, lite där och lite varstans.

Det första hus som jag 1970 blev delägare till hade numret 26 på en vacker liten nummerskylt i blåvit emalj. Om det var fel ursäktar jag mitt sviktande minne, för det är så jag minns det och jag gillar hur-som-helst fortfarande emaljskyltar väldigt mycket. De här skyltarna här nere såg jag hos Skillinge Emalj i förra veckan.20200130 Skillinge emalj
Jag vet att jag har tagit foton av trevliga emaljskyltar…gatuskyltar och andra…men eftersom mitt albumsystem är, har en, hrm, bohemisk ordning, så hittade jag inte en enda bild på dito sorts skylt trots att jag letade i ett par timmar. Väldigt många bilder på trädgården, interiörer, tekannor och Victor fanns det och ännu fler tekannor förstås.
Men inga emaljskyltar dök upp i något av de många album jag tittade genom, de kommer säkert nästa vecka när jag söker något annat.
För några veckor sedan satt vi och åt vår goda pensionärsfrukost som vanligt vid köksbordet. Därifrån är det tre meter till ytterdörren. Om någon kommer med bil HÖR vi det och på dörren finns en bra dörr-knack; KNACK, KNACK, KNACK!
Den förmiddagen väntade vi en leverans till dörren men ingen bil kom.
Ni vet att den moderna världen tillåter att en ser var leveransen befinner sig och var den är just för tillfället.
Så läste vi om besöket för vår leverans: Varit där, ingen hemma!
Vi regerade: Va!
Vi hade ju suttit minst i en timme och väntat, druckit svart kinesiskt te, ätit goda mackor med mycket grönt och druckit vår pro-viva ur små marockanska glas samtidigt som någon påstod att vi inte hade varit hemma!

På något sätt hade vi båda gått och väntat, i nästan 25 år, på det där tillfället: Vi bara måste ha en skylt med tydlig gatuadress på gaveln av huset. Ingen kommer någonsin kunna påstå att hen har varit här utan att ha kunnat hitta oss!

Så beställde vi en klassisk gatuskylt från Skillinge Emalj. Lite senare körde vi till Skillinge  och hämtade den underbart vackra skylten! Nu kan vi säga till chauffören: Du ser direkt när du är framme, skylten sitter på gaveln!
20200130 Skillinge emalj utomhus
Emaljering av klassiska gatuskyltar görs här varje vecka och man kan beställa direkt via Skillinge Emaljs webshop. Det gjorde vi här: http://www.skillingeemalj.se

Du kanske hittar något emaljeringsföretag närmare
dig annars skickar Skillinge Emalj med post hem tillIMG_20191215
dig. Vi är så glada över skylten som är ett smycke
på vår husgavel.
Lev väl och blomstra!/Agneta

 

Författare: Agneta Croneld

Rännstensunge från Stockholm som genom att leva själva livet har konverterat till pensionär i Skåne.

6 tankar om “Skyltar av emalj

 1. Så roligt att ni fått en tydlig adress! Och vacker dessutom! Säger jag utan att ha sett den. Men en emaljskylt kan ju inte vara annat än vacker!
  I vårt kök hänger över dörröppningen en gammal emaljskylt som gör reklam för margarin. Jag skulle kunna rabbla texten på skylten i sömnen eftersom jag fick läsa den om och om igen för vår Nils, när han var i tre-års åldern. Så fort jag läst klart, fick jag frågan, ”Vad står det?” Igen och igen. Tyckte det var lite kul och jag behövde ju inte läsa längre, utan kunde rabbla orden medan jag stekte falukorv tex.
  Vad som stod på skylten?
  ”Hälsa genom sund näring. VITANA. Vitaminrikt margarin”

  • Tack, vilken rolig berättelse om Nils. Den skylten hade vi väl i köket i Viby? Och några andra som ni hade med er till storfamiljen?
   Jag ville inte skylta med hela vår adress men Mats händer o en snutt ser du ju!

 2. Nojj, hvor fint – det glæder jeg mig til at se, men hvordan mon jeg finder s väg 4? Ligger det i nærheden af s d?

 3. Også her er februar en intensiv måned – måske kunne vi holde forsinket f-dag et sted midtvejs mellem s väg og s gata? Skiltbesiktning er nok et sommerprojekt, evt. i tilknytning til den årlige cykeltur i F-dalen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s